Добри школи за подготовка на кандидат - гимназист

• 162 941
  • 905
  •   1
Отговори
# 750
Jeanny*, а може ли в Междучасие да се ходи само на математика, получих информация че математика и БЕЛ вървят в комплект, но хич не се сетих да попитам дали може поотделно да се изберат  newsm78

# 751
  • Вече на светло в София
Jeanny*, а може ли в Междучасие да се ходи само на математика, получих информация че математика и БЕЛ вървят в комплект, но хич не се сетих да попитам дали може поотделно да се изберат  newsm78
Не съм Jeanny, но съм сигурна, че може да се избере един от двата курса. Не е задължително да са комплект. Моя син беше само на бел в 6-ти клас.

# 752
  • София
И ние сме се ориентирали само за единият модул. Само по БЕЛ. Засега сме се насочили към "Скарабей".
За математика- там искам индивидуален подход и внимание.

# 753

MAD65 е отговорила, но и аз да потвърдя - може, изрично питах. Всеки курс се плаща поотделно, не вървят в комплект.

# 754
  • Там, където ме обичат
Вече са писали другите, но и аз да се включа. Всички школи позволяват това.
Някои предлагат малка отстъпка, ако изберете и двата предмета. Peace

# 755
  • София
Ние се записахме в Регалия - и по БЕЛ и по математика. Дано успеем да се справим догодина. Моля, ако някой има пресни впечатления от школата - да пише. Ще съм благодарна   bouquet

# 756
  • София
Ние се записахме в Регалия - и по БЕЛ и по математика. Дано успеем да се справим догодина. Моля, ако някой има пресни впечатления от школата - да пише. Ще съм благодарна   bouquet

Нашите са от преди една година - направили сте правилния избор  Hug Hug

# 757
Някой има ли мнение за Илия Костов, който води курсовете по математика към школата на Елмира Йонова? Мисля, че е бивш преподавател от НПМГ.

# 758
Здравейте,
някой може ли да препоръча школа за Пловдив?

# 759
Да попитам и тук.Къде ходят или ще ходят бъдещите седмокласници на частни уроци по математика и БЕЛ в Бургас?В школа или на частни уроци?Аз предпочитам индивидуална подготовка.Моля, препоръчайте ми действащи учители, които дават частни уроци!Благодаря!

# 760
Дъщеря ми беше в Софроний, записахме я само на математика защото по български винаги е била първа в класа и си се подготви сама.
Когато я записахме си мислехме, че си е добре по математика защото в училище има шестици,
на първите пробни изпити в Софроний оценките и бяха тройки.
На последните пробни изпити имаше петици, което е голям напредък. И в крайна сметка имаше над 5 на външното оценяване.
Мисля, че положителното е, че осъзнахме, че има пропуски по математика и успяхме до голяма степен да ги попълним.
Школата не ни освободи от висене над тетрадките и решаване на задачи заедно с ученичката както си очаквахме в началото
Падна се в група с лоша дисциплина и до края този проблем не беше овладян.
Което ме разочарова много защото, когато я записвах попитах Андреевска как постъпват в такива случаи и тя ми каза, че изключвали проблемните деца. До края не видях никой изключен и имаше доста провалени заради лоша дисциплина часове.
Когато си дал трудно спечелени пари и проблемното дете не е твоето това е доста обезкуражаващо.
Другото, което не ми хареса е, че щом приключиха занятията секна и интереса на школата към възпитаниците - нямаше родителска среща със съвети как да подредим желанията каквито правят повечето школи, нито някой се поинтересува дали и къде сме приети.
Което пак е в стил дай парите и не ни търси.
Ако пак трябваше да я запишем някъде бихме избрали Веди или Милениум.

# 761

Другото, което не ми хареса е, че щом приключиха занятията секна и интереса на школата към възпитаниците - нямаше родителска среща със съвети как да подредим желанията каквито правят повечето школи, нито някой се поинтересува дали и къде сме приети.

Бяха казали на децата, като излязат оценките, да им ги съобщят, и да се обърнат към Андреевска за помощ при реденето на желанията, "била голяма магьосница". Което значи не родителска среща, а индивидуална консултация и помощ. (Ние не се възползвахме, не знам доколко е така.) Знам, че майка се е обърнала за съвет към Андреевска по извъншколски проблем, и е получила компетентно и адекватно мнение.

# 762
  • София
Никога не съм го разбирала това с груповите консултации как да се редят желанията. Твърде индивидуално за всяко дете е, за да се прави групов сеанс, затова всяко семейство си решава.

# 763
Препоръчвам комбинирания курс на Силвия Велкова и Иван Симеонов в СМГ. Велкова ми преподаваше през последните 3 години и мога да кажа, че е чудесен човек и учител. Симеонов е известен и с курсовете си за по-малките, той също е много добър учител и успехът след курс при него е гарантиран.
Мои /вече бивши/ съученички ходиха при Марта Джалева. Нивото им по БЕЛ наистина се подобри - 4,50 в началото на годината и 6 на класното.
Във ВЕДИ курсовете също са на доста високо ниво.

Аз на курсове не съм ходила - нито по БЕЛ, нито по математика. Балът ми за математическа паралелка е 35,141, а за езикова - 35,084, при положение, че направих много глупава грешка на ІІ модул по математика и вместо 100 имах 94,5 точки. Съветвам ви да не натоварвате децата си с курсове, нека просто обърнат малко повече внимание на уроците в училище и без проблем ще влязат в желаното от тях училище.

# 764
Никога не съм го разбирала това с груповите консултации как да се редят желанията. Твърде индивидуално за всяко дете е, за да се прави групов сеанс, затова всяко семейство си решава.

На родителската среща във "Веди" са казали очаваното покачване на баловете (около 0.4) и оттам нататък общи приказки. Това, което в седмокласната тема беше всеки пети пост, и пак имаше хора ненаясно - "започвйте от най-желаното у-ще", "пишете достатъчно паралелки", и в тоя дух. Все важни и верни неща, но общи.

Общи условия

Активация на акаунт