Да се научим да работим с Excel

• 130 082
  • 737
  •   1
Отговори
# 630
  • The point of no return
Моля за помощ. Трябва да направя таблица в ексел и в едно от квадратчетата да напиша ето този номер : 000751 ,но ми изтрива нулите , а те са ми важни. Къде да бръкна в настройките и да оправя това.
Такива номера ще трябва да пиша в цяла колона.

Маркирай колоната и я форматирай като "text"  Peace

По-лесен и бърз метод е да почнеш с апостроф преди номера  Peace

# 631
Здравейте, искам да пиша дълъг текст в една клетка, но не ми дава. Опитвам се да обединя на няколко реда и няколко колони, но пак ми орязва текста. Знаете ли някой друг начин, по който може да се получи номера?

# 632
  • софия
Здравейте, искам да пиша дълъг текст в една клетка, но не ми дава. Опитвам се да обединя на няколко реда и няколко колони, но пак ми орязва текста. Знаете ли някой друг начин, по който може да се получи номера?
Дай на клетката wrap text.

# 633
  • Варна.
Въпроса ми не е екселски, но се надявам някой да ми отговори.

Имам файл текстов файл в word, с много голям брой страници, първоначално информацията е била в pdf формат и при записването в doc са се появили паузи между думите, някъде по 2, някъде по 3 някъде по повече.
Известен ли е начин, чрез който да се направи -> между всяка дума да има само по една пауза.

Благодаря!
Да. С Replace. В момента не мога подробно да го опиша, че съм с таблета и менюто е по-различно, но е лесно.

10х!
Бях го пробвала, но не сработва в целия текст, пак остават паузи, което вероятно е "наследство" от пдф-а. Където се наложи ги оправих на ръка.

# 634
  • Варна.

Дори и така, ако текста е мн.дълъг може да не стане, ще отреже. Случвало ми се е. Оправих се, като под първите обединени клетки направих други такива и там сложих остатъка от текста. Като няма бордъри при печат не личи.

# 635
Благодаря за отговорите, ще пробвам да видим какво ще стане.

# 636
  • софия

Дори и така, ако текста е мн.дълъг може да не стане, ще отреже. Случвало ми се е. Оправих се, като под първите обединени клетки направих други такива и там сложих остатъка от текста. Като няма бордъри при печат не личи.
Права си, но текстовaта програма е Word Peace Ако не ти трябват специалните функции на Excel защо ти е да го ползваш? В Word се получават страхотни таблици и красоти с текста.

# 637
  • Варна.
Използвала съм го за едни формуляри, в които трябва да се променя само една част (текст - лични данни и др. подобни), после автоматично ми отиват в другите формуляри, които пък имат друг смисъл, но съдържат въведените вече в първия формуляр данни.
Печат и готово.
В Word не е възможно, до колкото знам.
Не отварям спор за предимствата и недостатъците, само пояснявам.

Лично за себе си, предпочитам Excel, дори и таблицата или формата изобщо да не смята.
 Sunglasses

# 638

Права си, но текстовaта програма е Word Peace Ако не ти трябват специалните функции на Excel защо ти е да го ползваш? В Word се получават страхотни таблици и красоти с текста.

Искам да зиписвам информацията на 1 ред. Има няколко колони, едната от които е по-голяма. Незнам дали ще стане на Word.

# 639
  • софия
Diki, и аз не искам да споря. Моля, да ме извиниш, ако не съм се изразила добре и така е прозвучало Hug Аз много харесвам word и добре го познавам, ,свикнала съм, но има неща, който там няма как да станат. (дори и това, което ти описваш лесно се прави в word;-))

Hrisi, не съм сигурна дали те разбирам. Ако искаш мога да опитам да ти помогна. Дай ми пример какво трябва да бъде. Колко колони трябва да имаш? Само една ли?

Последна редакция: вт, 25 сеп 2012, 21:35 от zvanche

# 640
  • София
Hrisi, след като въведеш текста и форматираш с Wrap, пробва ли малко да разшириш самия ред? Понякога, ако редът е пипан (стесняван или разширяван), се случва хем текста да е написан, хем да не се "вижда", докато не го разшириш.

# 641
Искам таблицата да е със 7 колони, последната е най дълга. В нея трябва да въвеждам нещо като резюме, т.е. текст от няколко изречения. Предварително съм разширила колоната. Обедених редовете и съм задала опция пренасяне на текста. Версията на програмата е 2007 и е на български. Като какво трябва да търся wrap text?

# 642
  • София
Ето тук е обяснено и има картинка на иконката - http://office.microsoft.com/bg-bg/excel-help/HP001216382.aspx. Дано ти помогне и се справиш успешно  Hug.

# 643
Благодаря ти.

# 644
  • софия
Hrisi, Вени ти е помогнала, а аз не съм сигурна дали щях да съм полезна. Програми с менюта на бг са ми като чисто нови  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт