Славната ЮНска дружина чукна четвъртата година

• 74 076
  • 665
  •   1
Отговори
# 180
Само да се разпиша да кажа че сме добре.
Малката ми почна детска градина 2 пъти в седмицата за 2 часа и половина и сега се чудя и исках да ви питам и вас,ще биете ли грипни ваксини(че ето на от 3 пъти ходене днес е болничка).

Не, че съм голям специалист, но такава ваксина надали ще свърши работа. Доколкото знам, ваксините са за определен щам на вируса. А моето наблюдение е, че всяка година щама е ново двайсе'. Та и да ваксинираш с/у един грип, няма да е предпазен от друг (това пак казвам, че е от мое, напълно непрофесионално мнение). Отделно от това, без да те плаша и да пророкувам лошо, през първата година малко са децата, които не прихващат "градинския вирус": сополи, кашлица и педиатърско "нищо му няма".
Това, което аз мисля да направя е яко подсилване на организма- витамини, хомеопатични имуномодулатори, пресни плодове и зеленчуци.

# 181
Благодаря за отговорите,Аз също съм твърде против ваксините,даже и задължителните.Ще разчитам на плодове и зеленчуци и силен имунитет и толкова.

# 182
и сега се чудя и исках да ви питам и вас,ще биете ли грипни ваксини(че ето на от 3 пъти ходене днес е болничка).

Аз съм против противогрипните  ваксини.
От една седмица давам Ехиначи,по препоръка на педиатъра.

# 183
Добър вечер момичета   bouquet
Ваксини и хапчета за имунитет не давам за сега.По нататък в дълбока зима може да давам хапчета за имунитет.
Моята пеперудка изкара вече 8 дни на градинката и се чувства много добре.Водя я към 8.20ч. и си я вземам в 17.00ч.Не е ревала нито един ден,само мрънка,защото винаги някой реве като я водя.Щом влезне спира да мрънка.Следобед ги извеждат навън и си я вземам от двора.Госпожата каза че си личи ,че е ходила на ясла,реда си го знае.От този понеделник и приятелката Ели тръгва на градинка,та я чака с голямо нетърпение  Laughing
Муцунка  защо Алекс ходи за толкова малко на градинка?не е ли поне до обяд?
Пепи тази варицела много ме притесняваше докато бях бременна ,че не съм я карала ,сега пак се чудя кога ли ще ни сполети вкупом...мен и двете деца  Cry
От мен много целувки на дечицата  Heart Eyes  bouquet

# 184
Зори Александра ходи за толкова малко защото,само за това плащаме по 170 долара ,ако е всеки ден по цял ден е поне 1000 долара,та просто няма как да стане с една заплата!

# 185
Оф ама че скъпотия.... Rolling Eyes..тук таксата е мизерна 35лв.,а в нашата градинка допълнително за играчки и книжки събрахме по 70 лв. на дете.
Вероятно поне условията,като играчки и база е по добра от България.
Ние излизаме на разодка,че Велинка не иска да спи днес в къщи

# 186
Здравейте!
Муцунка наистина е скъпичко,въпреки това аз лично съм за детските заведения.Само да ги нямаше тея градински болести.
И аз си мислех за някаква ваксина,по точно за тая 7 валентната дето е и  против бронхити /все и забравям името/,но док при която ходим на частно ми каза да не си давам излишно парите.Ваксина против вируси нямало,ми каза,че се отказах и сега откак сме почнали градина му давам Есберитокс.То си е вярно,че от едно го ваксинираш,от друго се разболява.Вчера като го взех имаше доста сополи,вечерта каза че гърлото го боли/нз дали да му вярвам,щото като чуе нещо и него го заболява,мен понеже ме боли глава от 3 дена и си правя и зъб/Днеска почнах да му пръскам Биопарокс па да видим дали ще се справим с тези упорити сополи.Инък си хапва днес,даже иска и допълнително  Rolling Eyesкоето много ме радва ,щото никак не яде.В сряда и ние ще имаме род.среща в градината и се чудя колко ли пари ще ни искат и на нас.
Дано мине по-леко,че от два дни съм почнала нова работа,естествено пак шивачка,но какво да се прави,работа да има  Simple Smile
Зори как такса 35 лв.?Как се плаща при вас?При нас е 10 лв такса и вече колкото дни ходи по 2.50лв на ден.Всъщност за цял месец излиза около 50-60лв мисля някъде,множко си е в предвид състоянието на българина,но пък и за малко пари с какво ще ги хранят децата.
Айде засега толкова,че да си доизпия следобедното кафе  Simple Smile
 Hug

# 187
Мале момичета като чета за какви цени говорите за детски градини и ви завиждам.
Защото и тук как ви се струват над 1000 долара за заплата от към 2500-3000 на месец.Отделно да не говоря че съм я записала за допълнителни часове и за тях се плаща по 9 долара за 45 мин,отделно че плащам и за обяд по 6 долара и отделно че получавам брояури благотворително да купим книги или да помогнем за детската градина.
Говоря за случая като нашия,където мъжо си работи на 8 часова работа 5 дни в седмицата и не могат да се укрият данъците и не падаме към категориите на социално слабите и не получаваме никакви помощи от държавата.
Та това е в общи линии за детските градини тук,не ми се влиза в други подробности за действителността на Америка.

# 188
Чудно си бъбрите тука за градината...
Ние бяхме няколко дни и естествено знаете, Т и сополи. Тъкмо решихме да направим малка почивка на Старозагорските мин.бани и той хоп разболян, взехме всякакви илачи и потеглихме.Като се прибрахме постоя два дни у дома и сега е пак на линия. Но отново проблем,сега не иска да яде там, просто не кусва нищо, а щом го подканят да яде плаче. Някой май имаше подобен проблем, дали с времето ще отшумят нещата.
Иначе все правим разни уговорки,кой кога да го вземе, хем му се ходи с децата,хем иска да е у дома.Особено му харесва щом и двамата почиваме и започва едно глезене...
При нас таксата е 40 лв. ,така казаха като започвахме, но естествено ще има доста странични парички за туй-онуй....Здрави да са само децата пък да не даваме пари за лекарства,само това е важното.
Хайде хубава седмица...

# 189
Привет дружки  Heart Eyes
Моята е на градинка и днес от радост,че приятелката и е вътре в групата влезна и без чао да ми каже   Laughing на бегом и веднага седна до нея.
В Пловдив таксата е 35лв.( без допълнителни,задължителни 10 лв.,да кажат и други,но за първи път чувам за такса 10 лв.  newsm78)Колкото дни ходи  детето толкова се плаща.В нашата градинка първата родителска вече мина ,беше доста дълга към 2 часа и ни говореха и четоха правилници и правила ........и както писах ще събираме по 70 лв.,а после след някой друг месец и още парички.
Муцунка как ти тече бременноста ? дано да е лека и без проблеми.Моята втора бременност мина леко,само накрая вече бая ми тежеше коремчето и като излизах с Ани на разходка не я качвах по люлките.Иначе си вършех и домакинската работа и детето си гледах.
Преди да тръгне на градинката(15.09) имаха и двете ми деца сополи.Сега са ОК да чукна на дърво.Обаче има ли едната сополки веднага и другата се сдобива.
Тази сутрин да се похваля стана бебка чак в 10ч. До това време заведох каката на градина,сготвих и пих кафе  Grinning
Като ме извика към 10ч. си играеше в леглото с една играчка.Сложила съм голям кашон с играчки до кошарата и тя като се наведе си взема играчка и така печеля още малко време спокойствие.В момента пак си играе с играчки.
Целувки от мен   bouquet
ще се опитам да кача снимки сега в албума и ще дам линк

# 190
Привет и от мен!
Да се похваля и аз,че въпреки неголемите ми очаквания за бърза адаптация,Иво днес си отиде като"пич" на градина...без "мрън",рев и каквито и да е възражения...само ми каза,да съм го вземела първи,което и без това правя,`щото мен съклет ме хваща без деца/но пък за сметка на това през деня успявам да си свърша всичката работа и да повися с дружки по кафенетата/....При нас таксите са 35лв/Зори вече е обяснила/,като за Иво ще плащам 1/2,като за второ дете ходещо на ДГ,но за сметка на това още първата седмица ни подхванаха с едни суми/за помагала,отделно санитарни материали..сега на родителските срещи ще ни кажат съществените суми-за играчки,обзавеждане и т.н/...отделно,през седмица на Куклен театър/по 3,50 на калпак......което не е много,но все пак не мисля,че е редно да нямаш избор-понеже ако не искаш да ходи на театър детето-не трябва да го пускаш на градина него ден/...надявам се само да няма много амбициозни мами в родителския актив,че лани една такава само се чудеше какво още да измисли и да събира пари за него.......
Люба,наистина съпоставени цените изглежда огромна разликата,но ако ти кажа че тук заплатите не са мръднали кажи речи от времето когато и вие си бяхте още тук,а разходите ни се утроиха/поне/....просто такива харчове ни идват нанагорно/особено като ти дадат два дни срок и не те питат дали имаш възможност/.
Иначе,да чукна на дърво-здрави сме всички....,което никак не е малко,да не кажа,че си направо много...
Цунки на всички Heart Eyes,дано да се повече позитивните постове и да няма болни дечица Praynig

# 191
Зори ами за бремеността какво да кажа.Нямам време да се сетя,по цял ден съм почти на крак,домакинска работа,занимаване с детето разходки.
Все още си я вдигам от време на време нося си пазарни чанти ако мъжо не е наоколо,определено нямам време да се пазя и да го мисля много,просто чакам с нетърпение да разждам вече.
Люба наясно съм за заплатите,ама и тук покрай кризата хората останаха без работа,намалиха им заплатите ,утроиха им работата(поради уволняването на много народ),отделно ни увеличават застраховки и всичко друго също се покачи,ама няма начин,за момента успяваме да се справим,няма да се предаваме та я.Най-много ни липсват близките и познатите,просто си е скука тук,ама животи и здраве ще си дойдем за малко да се видим.

# 192
Да Люба втората бременност минава неусетно покрай детето.Гледай поне следобед като спи детето и ти да лягаш.Аз така правех и оцелях  Hug
Да кажеш кога ще дойдеш,че да си направим една среща.Преди да се появи бебчето ли ще бъде?

Иво е голям мъж  Sunglasses браво на него че  плаче.Днес едно детенце така рева докато го обличаха,а моята само ме пита"ще дойдеш ли ?"

Имам проблем с каването на снимки в юнския ни албум 1 ,скоро качвал ли е някой снимки там?Откакто го обновиха не мога нищо да кача  newsm78 и нов албум си направих и пак не става.Довечера ще хвана мъжо да пробва и той.

Аз вече ще се приготвям да отивам да я вземам,че наближава 17ч.
Бебка в момента спи,но ще я будя да излиза в мен.

# 193
Добра вечер!
Ние  сме в отбора на болните.Сополи и кашлица/рядко/,утре е на преглед при частната докторка,че на тоя нашия не му имам вяра.Пак май сме с лаеща кашлица  ooooh!Предвид многото време здрав очаквах включване на някои вирус.
Муцунка браво на теб,все така да я изкараш цялата бременост,а накрая здраво бебе.Май наистина като няма кой да помага,човек се мобилизира и се справя с всичко.
лЮБЕ бравос бе,той Ивчо наистина е пич.Ееех,скоро бях пускала диск на Диди и там разгледах снимките като се идвахте в Русе.Дано се видим пак  Hug
Зори май някакъв проблем е имало със снимка.бг.Е ще почакаме да видим двете госопжици  Wink
Ох,нещо се омотах.При вас значи за месеца цялата сума ви е 35лв.,така ли?Амчи аз си мислех,че навсякъде едно и също  ooooh!Да при нас е така -10лв задължителна такса +2.20 на ден,колкото дни има ходени детето,есетствено без допълнителни разходи за нещо.Тая вечер беше и родителската среща,но при нас ходи таткото че аз бях на зъболекар.Нищо особенно,четене на правилника,същото както Зори каза,само че събирали по 25 лв за някакви материали и тетрадки за рисуване.
Ох  оставям ви,че Диди от  половин час вика от тоалетната  Crazy

# 194
Привети! Simple Smile
Ще покажа Влади , обещавам само да кача снимки на компа, че се нуждае от основен ремонт , та първо да го оправя.
Аз направо се треса от паника покрай градината на Нана .Като доста препатила с болести от яслата направо не знам как ще я пускам ,па дори и не редовно .
Не сме нормална държава , за това е така .Ако не се страхувах че ще си загуби мястото щях да я пусна чак напролет , а сега душата ми се е свила .
Е , ще видим как ще е ..може пък и да е толкова страшно .
За адаптацията този път също тайно се надявам да е лека , защото е една група с Иванна , а тя все пак е най-добрата и приятелка .
Ох , стискайте палци и дано сме добре всички -и ние и дечицата ! Hug
На всички със сополки - бързо оздравяване Hug

Общи условия

Активация на акаунт