Малката ми почна детска градина 2 пъти в седмицата за 2 часа и половина и сега се чудя и исках да ви питам и вас,ще биете ли грипни ваксини(че ето на от 3 пъти ходене днес е болничка).
Не, че съм голям специалист, но такава ваксина надали ще свърши работа. Доколкото знам, ваксините са за определен щам на вируса. А моето наблюдение е, че всяка година щама е ново двайсе'. Та и да ваксинираш с/у един грип, няма да е предпазен от друг (това пак казвам, че е от мое, напълно непрофесионално мнение). Отделно от това, без да те плаша и да пророкувам лошо, през първата година малко са децата, които не прихващат "градинския вирус": сополи, кашлица и педиатърско "нищо му няма".
Това, което аз мисля да направя е яко подсилване на организма- витамини, хомеопатични имуномодулатори, пресни плодове и зеленчуци.

)Колкото дни ходи детето толкова се плаща.В нашата градинка първата родителска вече мина ,беше доста дълга към 2 часа и ни говореха и четоха правилници и правила ........и както писах ще събираме по 70 лв.,а после след някой друг месец и още парички.
браво на него че плаче.Днес едно детенце така рева докато го обличаха,а моята само ме пита"ще дойдеш ли ?"
Предвид многото време здрав очаквах включване на някои вирус.