СЕДМОКЛАСНИЦИ - изпитите!!!

• 21 138
  • 383
  •   1
Отговори
# 360
  • София
ЧАСОВНИК ! - ДА
КАТО НЯМАТ ТЕЛЕФОНИ , КАК ЩЕ СЕ ОРИЕНТИРАТ С ВРЕМЕТО ?!

Последна редакция: чт, 18 юни 2009, 14:27 от titico

# 361
  • В центъра на мръсотията
ЧАСОВНИК !
КАТО НЯМАТ ТЕЛЕФОНИ , КАК ЩЕ СЕ ОРИЕНТИРАТ С ВРЕМЕТО ?

С ръчен часовник.  Peace Освен това квесторите трябва да съобшават когато до края остават 30 и 15 минути.

# 362
  • София
titico, според мен е по-добре да карат наред. Особено на изпита по БЕЛ, защото времето е достатъчно за този брой въпроси. В противен случай има риск да загубят време, а също и ако са по-емоционални, да вземат да объркат в листчето с отговорите на кой въпрос отговарят и тогава вече става страшно...

На всички мами искам да пожелая още веднъж - спокойствие!  Hug Децата са подготвени. Толкова тестове са правили вече, че няма какво да ги учуди или изненада на самия изпит. Ще се справят, ще видите!  Hug

# 363
  • София
Здравейте !
Вчера се зачетох по сайтовете и имаше някакви съвети за самият изпит .
Та там пишеше  •   Първо отговорете на по-лесните въпроси. Това ще ви помогне да се почувствате по-уверени в себе си, да се ориентирате по-добре в теста и да настроите по-добре своя ритъм на работа. Не се застоявайте твърде дълго на един въпрос. Ако не можете да отговорите, пропуснете го и се върнете към него по-късно, когато имате време.
Мислите ,че това е правилно или да си кара наред , защото ще изгуби време да преценява кой е лесен и кой труден ?А и не могат да си отбелязват ! Отделно ,че е важно как е свикнало детето да решава , от самият човек . Но принципно се замислих и реших да ви питам за мнение . newsm78

Мисля, че всяко дете си има вече някаква стратегия

Видях се с един татко преди 3-4 дни - той точно това обяснявал на сина си - трудните задачи по математика с по 3 точки- в началото на свежа глава!  Лесните може и после - носели по-малко точки, а и се решавали по-бързо - така ще му стигме времето!
...

Утре по това време дали ще съм по-спокойна,...!?.. Едва ли! newsm09

Часовник не носиме ние,..! Трябва да вземе накакъв ръчен нали?
 -часовник - ДА

# 364
Всеки си има стратегия за работа, но лично аз смятам, че решаването на лесните задачи/въпроси е много разумно. 1. добиват увереност; 2. вероятността да не отговорят на лесен въпрос, който знаят, защото са се забавили, мислейки върху нещо сложно е голяма; 3. понякога въпрос, който ти е известен подпомага отговора на друг въпрос, който би те затруднил, ако преди това не си прочел лесния (т.е. понякога има вътрешна връзка и подсказки). Важно е след това да се върнат и да минат още веднъж през теста, този път последователно. При второ минаване не е добре да се ползва горната стратегия, защото наистина може да останат пропуснати въпроси

# 365
  • София
Телефоните къде остават, у нас ли?

# 366
Ох,някой питаше за тоалетна - братовчетка ми беше повече от бясна миналата година.На изпита по БЕЛ никой никъде не отишъл,но на този по математика първо отишло едно момче,непридружавано от никого до тоалетната.Просто питал и си излязъл.Доколкото разбрах,нямало е човек да ги следи или нещо от този сорт.За мобилни телефони никой не ги претърсвал newsm78 #Crazy И какво излиза - отиваш в тоалетната,обаждаш се на когото искаш и после си готов!Тази година не знам как ще е

# 367
Здравейте,на изпитите в НПМГ синът ми си носи дъвки.Не спомена да са му направили проблем.Така го посъветва госпожата при която ходи на уроци по БЕЛ.Тя е от проверяващите и днес го вика за последно да се видят и да му припомни  какво и как по време на изпита утре.Като се прибере ще го питам какво го е посъветвала и ще пиша.

# 368
  • София
Aliss,пиши ако има нещо ново - ще допълвам списъка с ДА или НЕ   Peace

Cheril, как така без придружител ще излизат?

телефоните май ги оставят на катедрата или някъде отстрани

Опаа,..! Момичета имаме тема 25 страници вече!....

# 369
Ако децата са закусили, не са им необходими храни. Достатъчно е вода да имат, защото от напрежението и топлото може да им прилошее. Дъвки, бонбони и под. много разсейват. При нас проблемът с концентрацията е основен и не бих го посъветвала за подобни неща. Часовник на ръката, за да следи времето и химикалки - това е напълно достатъчно. Има случаи на деца да им прилошава и тогава парче шоколад върши работа, но бъдете сигурни, че квесторите също са подготвени за такива случаи.

# 370
Аз съм ЗА дъвките и   ЗА часовника

Вие сигурно си знаете,НО:
Преразказа е 1ч.30 мин. в което се включва и времето от 15 мин. за четене от квестора.Значи остава 1 ч. и 15 мин. на децата-много е важно за тези с часовниците да не се объркат.
Аз лично отивам да търся един забутан някъде ръчен часовник,който използваме за такива цели от години.Дано го намеря,че малкия някъде го затри.Дано и да работи. Praynig

# 371
Няма да се объркат, защото винаги на изпит се изписват на дъската началния и крайния час и времето се отчита във всяка аудитория отделно. Очаквам да им се обърне внимание на това.

# 372
Kaжете, моля, в колко точно часа ще бъдат децата пред училищата и ще започне допускането по залите???

# 373
  • София
Giusi,
Мога да кажа за 42-ро в Х.Димитър - искат в 8,00ч децата да са пред училището
Някои майки казаха в 8,30 ..

Има ли някое друго дете  в същото училище?

# 374
  • София
И аз ще дойда на кафе в Докторската градинка утре ! Къде ще го пием ?

Общи условия

Активация на акаунт