Отговори
# 705
Оххх, лошото е че идва Великден newsm78 и едни софри....

Споко, дори по Великден човек може да е режимен. Дори да увеличиш блоковете, няма да качиш килца  Peace

4o4ko1704, ами аз от три години не съм спазвала режима, и си е напълно в реда на нещата за толкова време и при положение, че не е имало никакви ограничения килата да се качат, таааа сега се опитвам да вляза в ритъм пак. През деня съм режимня отвсякъде, вечер обаче положението е зле.
Но това е единствения режим който ми е помогнал и съм отслабвала толкова много, че не съм се виждала през живота си толкова слабичка и ЩАСТЛИВА от резултата и от факта, че МОГА. Затова и прочетох книгата, да ме стимулира малко. Интересно е, човека си е описал по научно всички гледни точки - влиянието на "Зоната" върху спортисти, здрави хора и върху различни болести - бичове на днешно време, вкл. рак и СПИН.

# 706
hayasy, права си! Преди малко говорих с Огнян Симеонов и той ми каза същото. Да не бързам. Още повече, 4,5кг. надолу само за седмица си е направо супер Grinning  bouquet Важното е да не се бърза и упорито да се преследва заложената цел на прегледа при него. Оххх, лошото е че идва Великден newsm78 и едни софри....

Такааа, виждам, че те притеснява яденето по празници. Не знам колко си говорила със Симеонов, но аз лично съм го питала какво да правя по време на празници. Та в общи линии е това: Ядеш каквото ти се яде. След това бързо гледаш да влезеш в зоната. Аз смятах козунака за въглехидрат и го комбинирах с варени яйца. Хапваш варено яйце и после козунак. Е, не съм яла по един козунак на веднъж, но за 3-4 дни сигурно ми се събра да изям 1. Гледах винаги да съм приела протеин преди сладкото. Ядях на воля агнешко месо и салати, което си е режимно. Та резултата след празниците беше чудесен. Нямаше свалени кг., но нямаше и качени. Оги казва, щом имаш повод ядеш без ограничения, следващото ядене гледай да е режимно.

Това е от мен за сега, ако имате въпроси питайте.

# 707
Привет на всички бях на работа и чак имах възможност да пиша  Simple Smile
Значи той каза, че сутрин вместо чаша вода мога да пия дълго кафе, а моето е много дълго  Joy че и черно го пия. А водата както казах аз не живея в България и тук водата е отвратителна и да речем преди обед и вечеря пия чаша вода иначе почти не пия вода. А за мога да дам примерно меню:

Сутрин - дълго кафе, кофичка кисело мляко 0,01% + 6 бадема
тъй като започнах работа и нямам време да закусвам, а се налага да ставам много рано сутрин затова ям кисело мляко. Иначе когато съм си вкъщи ям да речем 2ф хляб черен с 80 гр кашкавал.
Обед - 90 гр риба тон, 450 гр домати + 300 зелена салата + 1 ч.л олио (тъй като нямам зехтин ползвам олио, той каза, че това не било проблем  newsm78
Сл. Обедна закуска -  кофичка кисело мляко тъй като съм  много гладна + 6 бр. бадеми.

Вечеря - 80 гр кашкавал или сирене + 1 ф хляб + 100 гр ябълка

и преди лягане 40 гр кашкавал + киви

Проблемът при мен е че примерно ако закусвам в 8,00 в 9 съм гладно независимо какво ще закусвам дали кисело мляко или нещо друго.... след като хапна до час два след това съм гладна пак....  Thinking

А аз си мисля, тъй като преди имах много проблеми с корема може би не съм се излекувала... а това ми се струва мисия невъзможна  Cry

# 708
Чочко, задължително пий чаша топла вода сутрин на гладно, след това кафето.
Кашкавала ти е много. Ужасно много, сиренето също. Намали им консумацията до минимум. Мазни са и забавят свалянето. Киселото мляко не засища много, за това ти предлагам да си приготвяш по-стабилна закуска от вечерта и сутрин само да я изяждаш, така ще си спестиш времето за приготвяне сутрин и ще имаш време да хапнеш нещо по-стабилно. И пий вода, много е важно. Намери начин да си купуваш и пий. Аз в офиса си купувам шише 1,5л. и не мирясвам докато не го изпия. Да ми е пред очите и чашата винаги е пълна.

Предлагам ти да замениш кашкавала с пилешко месо (не колбаси обаче) или си прави пастет от яйце и малко сирене и мажи на филия за закуска. За да не ти е сухо от месото можеш да добавиш резен домат или краставичка. Или печена чушка с извара пак за мазане на филия. Засища повече от киселото мляко и ще заместиш мазния кашкавал. Много е важна и настройката. Аз като стана сутрин се поглеждам в огледалото и си казам "ех, колко съм отслабнала". Това също влияе. На вечеря хапвай, месо със салата или нещо сготвено, например супа. Можеш и таратор да си правиш. Варианти хиляди.

Пробвай и чакам да дадеш отчет.

# 709
Аз съм на режима вече три месеца. Свалих желаното, та и отгоре. Изключително съм благодарна на отзивчивостта на Оги и съветите, които и до ден днешен ми дава  Grinning

Първият месец свалих 4 килограма и половина, а вторият още 4кг. Оттогава насам поддържам килограмите си. Варирам между 52.500-53кг., но не си позволявам да кача повече. С началото на режима спрях всичко сладко, тестено/хляб, пържено и газирано, а кафето започнах да пия чисто. Никога не съм предполагала колко много ще ми хареса неподсладеното кафе.

През последния месец дори започнах да си позволявам и разни шоколадови изкушения (с мярка, разбира се). Абсолютно режимна съм през целия ден, а вечер от време на време си позволявам да си добавя един допълнителен блок към вечерята. Не ми се отразява на килограмите, тъй като през деня съм била стриктна.

Първите 3-4 дена и мен ме гонеше вълчи глад, но след това организмът пи свикна и сега, след три месеца, вече знам кои храни ме карат да задържам вода, кои бавят отслабването ми и кои ме засищат най-много и най-малко. Вода и аз пиех много малко, но сега пия между 2.5 и 3л. на ден, а понякога и повече. Задължително половин час преди ядене изпивам 200мл. вода.

И най-важното за мен, е че не го приемам за диета, а като начин на живот. Порциите ми са достатъчно големи и изключително здравословни, така че няма от какво да се оплаквам  Grinning

# 710
Чочко, задължително пий чаша топла вода сутрин на гладно, след това кафето.
Кашкавала ти е много. Ужасно много, сиренето също. Намали им консумацията до минимум. Мазни са и забавят свалянето. Киселото мляко не засища много, за това ти предлагам да си приготвяш по-стабилна закуска от вечерта и сутрин само да я изяждаш, така ще си спестиш времето за приготвяне сутрин и ще имаш време да хапнеш нещо по-стабилно. И пий вода, много е важно. Намери начин да си купуваш и пий. Аз в офиса си купувам шише 1,5л. и не мирясвам докато не го изпия. Да ми е пред очите и чашата винаги е пълна.

Предлагам ти да замениш кашкавала с пилешко месо (не колбаси обаче) или си прави пастет от яйце и малко сирене и мажи на филия за закуска. За да не ти е сухо от месото можеш да добавиш резен домат или краставичка. Или печена чушка с извара пак за мазане на филия. Засища повече от киселото мляко и ще заместиш мазния кашкавал. Много е важна и настройката. Аз като стана сутрин се поглеждам в огледалото и си казам "ех, колко съм отслабнала". Това също влияе. На вечеря хапвай, месо със салата или нещо сготвено, например супа. Можеш и таратор да си правиш. Варианти хиляди.

Пробвай и чакам да дадеш отчет.

Да обаче проблемът е че не мога да си купувам месо.. доста скъпо е... а и то  режема от протеините е изброил мляко, сирене, кашкавал, риба и месо, да ама като я ям тази риба тон и все едно въобще нищо не сйм яла...
снощи например си направих салата с домати риба и зелена салата... бях много гладна а преди това бях пила вода 200 мл и като я изядох станах още по-гладна Sad .... не зная какво да правя чувствам се като затворник  и все се гледам някъде в някое отражение и си мисля, че скоро няма да отслабна Sad(

# 711
........ все се гледам някъде в някое отражение и си мисля, че скоро няма да отслабна Sad(

ooo, това голяма грешка! казвай си като хаясчето, че изглеждаш по-слабичка всяка сутрин в огледалото.

Друго - щом си гладна, вземи си още един блок. Ако не помага питай Оги. btw количествата на месото са по-малки от тези на сиренето и цената им горе-долу става същата. Да не говорим, че кашкавала сега с тия 12-15 лв. за кг  #Crazy е бая по-евтин от месото.

То не че не можеш да ядеш млечни, просто поради наличието на повече мазнини отслабването е по-бавно, но храниш ли се по режима отслабваш.

Прави си супички месо с малко зеленчуци и бульон и мери само месото на порция. Другото е "бонус" според Оги. Засища!

# 712

Друго - щом си гладна, вземи си още един блок. Ако не помага питай Оги. btw количествата на месото са по-малки от тези на сиренето и цената им горе-долу става същата. Да не говорим, че кашкавала сега с тия 12-15 лв. за кг  #Crazy е бая по-евтин от месото.

Да попитах го и той каза щом ти се яде яж! но уви вече 8 ден, а не съм мръднала и грам Sad
А и аз не живея в България и тук месото е скъпо, не че кашкавала и сиреното са евтини но и месото е много скъпо Sad

# 713
 и забравих дави питам вие по колко пъти се храните на ден? Защото реално погледнато 30 гр пиле е нищо...

# 714
4o4ko,   и аз съм в чужбина и месото ,което харесвам е скъпо, но ако си вземеш едно печено пиле, можеш да си го разделиш на много порции.. и излиза  без пари..махаш кожата, слагаш си го в пликчета и в хладилника...вадиш и лапкаш... Laughing  Тук някои домакини, от остатъка на печеното пиле, го варят на супичка със зеленчуци./ това,което е останало по кокалчетата,както в Бг фенерите,които се продаваха едно време, сега не знам дали ги има.. Hug

# 715
Охх не знам.... надебеля съм, което е просто............  #Cussing out Какво да правя просто не знам ще стана прасе Sad Сега си купих пилешке бутчета и ги печа в пликче и да видим това ще ми е закуската дано не съм така гладна Sad Ще се побъркам... Преди свалих 15 кг с един чай, за което страшно съжалявам, защото си развалих корема, но бях толкова слабичка.... искам пак  Cry Cry Cry Cry  #Cussing out

# 716
Охх не знам.... надебеля съм, което е просто............  #Cussing out Какво да правя просто не знам ще стана прасе Sad Сега си купих пилешке бутчета и ги печа в пликче и да видим това ще ми е закуската дано не съм така гладна Sad Ще се побъркам... Преди свалих 15 кг с един чай, за което страшно съжалявам, защото си развалих корема, но бях толкова слабичка.... искам пак  Cry Cry Cry Cry  #Cussing out

чочко, споко! Виждам долу написала си, че си от десет дни на диета. Ами то за седмица се отслабва в най-добрия случай  1.5 кг. А повече в сантиметри. Мери се и с кантар и със метър, но не повече от веднъж седмично.
Искам да ти кажа, че като се депресираш така сама НЯМА и НЯМА да отслабна и ЩЕ СТАНА ПРАСЕ, ама хич не си помагаш! Просто се успокой, ще дойде отслабването. Постепенно зверския глад ще отслабне и ще ти стига храната.
В началото наистина хапвай просто повече блокове, но бъди режимна.
Има една опция, че започвайки този режим човек започва и да възстановява мускулна маса. Имай в предвид, че мускулите са по-тежки от мазнините в тялото, но за сметка на това с тях изглеждаш доста по-добре, макар и по-тежък. А ти като разправяш за тоя чай познай колко ти е намаляло количеството на мускули в тялото. При подобни отслабвания с чайове разни намалва нивото на вода и мускули в тялото и нааай-накрая мазнини.
Много от тормоза, който изживяваш е просто в главата ти. Ще си говорим пак след месец. Но бъди режимна през това време, макар и с някой и друг блок отгоре. Аз ядях пет пъти дневно, както си е по режима. И имай впредвид, че малките трикчета с топлата вода преди хранене помагат!
бтв, за въглехидрати използвай по-обемни храни - зелени салати и други зеленчуци, няма как да не се заситиш. Ако огладнееш след час два вземи още един блок!

Хайде успех и горе главата!

# 717
Чочко, според мен всичко е в главата ти, проблема май от там иде. За толкова години май само на не напълно режимните не е помогнал режима. Според мен 30 гр. пилешко месо засища повече от 40 гр. кашакавал. Не знам какъв кашкавал ядеш, Оги препоръчва обезмаслен и все пак , когато се яде протеин само кашаквал или сирене НЕ се добавят мазнини, което е достатъчно очевадно, че той има много мазнини все пак. На всичкото отгоре са и животински, а не разстителни, които се зъдържат в бадемите, маслините или зехтина/олиото. Ти гледа ли филмчетата, които препоръчва Симеонов. Изгледай "Тайната", ще ти помогне поне за по-позитвна настройка. Много е важно като видиш отражението си да си казваш, "дааааааа, отслабнала съм", а не "ох, кога ли ще отслабна?"

Прави си доматена супа със сирене или извара, печени чушки с яйца прясно мляко и извара, пълнени тиквички само с кайма или яйце и извара, варени яйца,  руло Стефани, кюфтета, риба печена във фолио. Варианти мноооого, стига да искаш ще намериш начин да се оправиш.

# 718

чочко, споко! Виждам долу написала си, че си от десет дни на диета. Ами то за седмица се отслабва в най-добрия случай  1.5 кг. А повече в сантиметри. Мери се и с кантар и със метър, но не повече от веднъж седмично.
Искам да ти кажа, че като се депресираш така сама НЯМА и НЯМА да отслабна и ЩЕ СТАНА ПРАСЕ, ама хич не си помагаш! Просто се успокой, ще дойде отслабването. Постепенно зверския глад ще отслабне и ще ти стига храната.
В началото наистина хапвай просто повече блокове, но бъди режимна.
Има една опция, че започвайки този режим човек започва и да възстановява мускулна маса. Имай в предвид, че мускулите са по-тежки от мазнините в тялото, но за сметка на това с тях изглеждаш доста по-добре, макар и по-тежък. А ти като разправяш за тоя чай познай колко ти е намаляло количеството на мускули в тялото. При подобни отслабвания с чайове разни намалва нивото на вода и мускули в тялото и нааай-накрая мазнини.
Много от тормоза, който изживяваш е просто в главата ти. Ще си говорим пак след месец. Но бъди режимна през това време, макар и с някой и друг блок отгоре. Аз ядях пет пъти дневно, както си е по режима. И имай впредвид, че малките трикчета с топлата вода преди хранене помагат!
бтв, за въглехидрати използвай по-обемни храни - зелени салати и други зеленчуци, няма как да не се заситиш. Ако огладнееш след час два вземи още един блок!

Хайде успех и горе главата!

Да твърдо съм решила че ще го направя и ще отслабна! Благодаря ви за окуражаващите думи ще пиша след месец  дано да има ефект!

# 719
  • София
Да побутна малко темата, че от утре, след постенето, запичвам пак с режима но Оги - правих го преди години, като родих и се свих като сантиметри, от тогава обаче имам цели три неуспешни опита да започна отново. Трябва да смъкна около 5 до 6 кг.

Общи условия

Активация на акаунт