Нужни и ненужни покупки за бебето - моят опит (3)

• 254 707
  • 1 923
  •   1
Отговори
# 105
  • София

На мен са ми купили подарък книга-дневник за бебето. Още не съм го виждала, но много се радвам  Heart Eyes

да, аз това имах предвид под албум за бебе...дневник точно се води... и това и отливките са хубав подарък, защото сам човек по-рядко би си ги купил...може би защото не са точно необходими...не знам.

# 106
  • София
Аз не мога да се сетя за всички покупки, но ще отбележа каквото ми дойде наум.

Нужни (изключвам всички задълчителни неща като количка, столче за кола и т.н.):
- спален чувал - вече ползваме 3-ти подред, не я мисля изобщо дали се е отвила, а тя се върти много като спи.
-бебефон - приспивам я в 8-8.15, мъжът ми е сложил масата, дошли са гостите, почваме да играем белот, да хапваме и пийваме. Дъщеря ми си спи спокойно в другата стая с включен бебефон.
-чорапи със силиконови подметки (ако настилките са хлъзгави и бебето започва да се изправя, спестява много синини по главата);
-кошара за игра - човек дори и добре да живее...има нижда да остави бебето на сигурно място, за да иде до тоалетната...

Ненужни:
- Дозатор за АМ - ползвах го 3 пъти, после си ходех с пликчето и лъжицата;
- Биберон за плодове - освен че води до грандиозно омазване, завършващо под душа, няма особено полза.
-Бънджи - избирахме го 30 мин - супер-мега-ултра модерно, красиво...А тя реве всеки път като я сложим вътре;

# 107
На мен пък бънджито ми беше супернеобходимо. Страшно му харесваше и скачаше с огромно удоволствие. А през това време можех да отида до тоалетната или да си полея цветята.

# 108
Зависи си от бебето. Дъщеря ми и до сега се побърква от кеф в бънджито, а е вече голяма за него.
Това е една от най-добрите ми покупки, страшно се забавлява вътре. Както и активната гимнастика.

Дневника за бебето е чудесна идея за подарък, но много зависи на кого се подарява. Има хора, които не обичат да водят дневници. Аз обаче обожавам и дъщеря ми има цели три дневника.  Joy Има да чете.

# 109
Дневниците за бебе и за мен са една полезна покупка - разгледах няколко в книжарницата, толкова интересно са направени, в някои има място за ехографските снимки, за първата рисунка, важни дати...все неща които си мислим, че ще помним и ще пазим, но аз наскоро се разрових и от мен нищо не е запазено, на майка ми й се оплитат спомените с три деца Laughing и най-полезното, което открих беше картона ми - там поне пише как съм наддавала, какви неща съм правила различните месеци...
Гипсовите отливки също звучат добре, не знам обаче дали ще се справя с двете леви ръце и с новородено Smile

# 110
  • София

Гипсовите отливки също звучат добре, не знам обаче дали ще се справя с двете леви ръце и с новородено Smile
Щом аз се справих и ти ще можеш, но моите са отпечатъци

а не отливки, те са ми леко гаднички
  Peace

Последна редакция: сб, 22 окт 2011, 10:04 от eva_s

# 111
Отпечатъците и на мен повече ми харесват, тази отливка ми изглежда зловещо.

# 112
  • София
споделям последните 2 мнения...но може би мн филми на ужасите съм гледала...и все ми изглеждат като някакво същество излизащо от стената(плочката)

# 113
  • Където морето целува небето...
Това с отливките изглежда много плашещо. Ще ме е страх да легне под него.

Искам да попитам всички аксесоари на количките ли може да впишете към нужните покупки. Харесала съм количка, която си е само с летен и зимен кош, без нищо друго. Чанта ОК, но комарник, чадър, чувалче за крачета и дъждобран да взимам ли?

# 114
  • София
зависи от количката.
за мен нужни бяха дъждобран на 100%, чанта също, покривалото за бебе да, после не(т.е. чувалче, ако няма покривало), кош за новородено на мен лично ми е ненужен, ако киличката има пълно легнало.
Като + е, ако коша за кола е съвместим, понякога е удобство.

# 115
дъждобран е просто задължителен аксесоар за количката! според мен, също и зимното чувалче е много важно..

ние имахме и покривало, което съм ползвала, но като че ли можехме да минем и без него.. останалите неща - не съм ги имала и не съм страдала от липсата им! не, излъгах - в началото имах чанта, но после се оказа, че ми е много по-лесно да си нося всичко в раницата и престанах да я ползвам.. повечето жени, обаче, не са свикнали да носят раници ежедневно, така че сигурно чантата е нещо важно за тях!
Wink

# 116
Аз затова съм върл фен на количките всичко в едно. Имаш си 3 коша - за новородено, кошница за кола, летен кош. Отделно комарник, дъждобран, покривало за коша за новородено, покривало за крачетата за летния кош, чанта. Допълнително купуваш чадър на марката, ако не се предлага в комплекта. Струва ми се най-разумно и удобно.
Разбира се, че всичко е по лична преценка и възможности.

# 117
  • София
 Напълно съм съгласна с Sourcherry и  според мен количка всичко в едно е идеалния вариант, от към удобство и от към цена също, ако започнеш да смяташ всеки аксесоар по отделно определено дори излиза по- скъпо. Примерно в началото, слагаш бебчо в коша за новородено, основата в багажника и накъдето ти видят очите  Grinning, после и със столчето за кола пак така...

# 118
После обаче ще ти се наложи да купиш столче за кола.

# 119
  • Където морето целува небето...
После обаче ще ти се наложи да купиш столче за кола.

Столче за кола веч имаме и то доста по-добро от това, което се продава с повечето колички. Просто съм се спряла на марка, която няма комплекти 3 в 1 и затова се чудих какво е нужно за зимно бебе.

Общи условия

Активация на акаунт