Нужни и ненужни покупки за бебето - моят опит (3)

• 254 155
  • 1 923
  •   1
Отговори
# 1 080
  • София
150 лв биха могли да се наместят за нещо скъпо и качествено, което би се ползвало дълго време. Предполагам си мислила, но например един добър матрак за леглото за бебето? Качествените са доста скъпи, ергономични, антиалергични и т.н. Само идея, ако не си мислила за матрака още, тези, които вървят в комплект с бебешките кошари по магазините обикновено са чист дунапрен и не се препоръчват.
За това е хубаво да се инвестира в качествена прахосмукачка.
На някои може да им се стори смешно, но един качествен сешоар също не е излишен през периода на коликите. В началото пробвах какво ли не за коликите, купувах скъпи капки, поръчвах някакви от Англия дори, но ефектът беше временен. Слагах затоплени кърпи на коремчето, шишенце с топла вода, дори не си спомням какво още пробвах. Към края на третия месец една приятелка ми каза, че на момченцето й най-много му помагало със сешоар. Слага се сгъната на поне 4 пласта памучна пелена (в никакъв случай на голо) и обдухва коремчето от разстояние.
И на нас ни помогна и благодарение на сешоара изкарахме по-леко до края на коликите.

# 1 081
О, да, в периода на колики само сешоара ни спасяваше.
Аз го пусках да работи до нас и го гушках и люшках, много се успокояваше от шума му.

# 1 082
  • Щастлива мама на 3 слънца
мерси мили момичета за съветите както се досещате почти всичко съм купила на малкия. И съм в чуденка май ме разубедихте за скъпия шезлонг на Фишър прайс ,като го гледам колко е шугав съмнявам се да седи много на него ,а докато стане голям за столче ........ .
за сега съм се спряла на това http://www.hippoland.net/lorelli-toys-shezlong-chill-out   но мн се притеснявам да не си удря ръчичките и на това http://www.hippoland.net/lorelli-toys-aktivna-gimnastika-zhiraf  заради интересната форма предполагам може и в кошарка да се слага .
лошото е че във Варна ги няма особено шезлонга ,обадих се на по големите магазини ,мн ми е трудно да купя без да пробвам и да пипам материя .Ако някой друг се сеща за друго харчене на паричките ще се радвам да сподели .

# 1 083
*АДРЕНАЛИНКА* , на мен на по-късен етап ми потрябва кошара за игра - тя е по-голяма, квадратна. Много съм доволна, оставях го вътре с играчки и можех да си свърша някоя работа... Също за зимата ще ти трябва чувалче за количката.
Бебефон ползвам и до момента и не мисля да се отказвам. Много е удобно, но трябва да е марков и качествен, а те са скъпички.

# 1 084
Ако си шофьор, можеш да купиш качествен стол за кола.

# 1 085
  • Пловдив
Здравейте, интересна тема сте подхванали. И аз като много бъдещи майки изкупих бебешките магазини, а както се оказа после, много неща не използвахме. Най-малко ползвахме столче за хранене, защото детето ни отказа да седи в него. Не съм ползвала и каишките за прохождане, които обаче купих рано-рано. Един куп шишета излишни също ми се мотат по шкафовете.... и какво ли още не.

# 1 086
Дали ще влезе в употреба една вещ зависи от темперамента на детето. Ние нито кенгурото, нито проходилката, нито бънджито, нито люлката използвахме. Май само леглото, количката и стола за кола влезнаха в употреба. Добре, че не се набутах с шезлонг, гимнастика и др. подобни.

# 1 087
Като не ползвате стол за хранене, как храните детето и му изграждате култура на хранене  Rolling Eyes
Или до 5 г. в количката с лъжицата в устатата   newsm78

Къде седи детето, когато се храни и няма столче - това ми е въпроса Simple Smile

# 1 088
  • UK
И аз това се чудя. Предполагам, че тук става въпрос, че не се ползва специален детски стол за хранене с табличка и т.н., а нещо друго. Иначе познавам и такива деца, които тичат из стаята и майките им след тях с лъжицата.
Моят като огладнее и сам се качва на стола на масата и почва да мрънка, докато не му сложа. 

# 1 089
Моят син беше много злояд и до 1год и половина го храних, носейки го в ръце и разхождайки го. И за мен щеше да е по- лесно да го сложа в стола, ама като не ще и реве, да го държа гладен ли? След това вече си седи на обикновен стол и яде.

# 1 090
За мен столът за хранене е една от най-добрите покупки. Нашият е ето този http://www.shopmania.bg/khranienie/p-stol-za-khranienie-brava-jane-7586750 и съм много доволна. Ползваме го почти 2 години и не смятам да спираме.

# 1 091
Дете на годинка, че и 2, 3... на обикновен стол не виждам как ще стои удобно.
Дъщеря ми е на тази възраст и ако седне на стола не се подава над масата Simple Smile Simple Smile Камо ли да се учи да се храни нормално.

# 1 092
  • Плевен
стола за хранене го ползвахме само месец или два.Като не иска да седи в него какво да правя?Яде в мен или седнал на обикновен стол на който седим и ние.Само се набутахме с пари,а дефакто не го използвахме,понеже вече е счупен от сина ми.Използваше го за прохождане като го буташе из стаята(дървен е с горна част и долна като масичка).

# 1 093
  • София
и ние не можехме да седим в столчето, но като я оставих гладна да видиш сега като го види как иска сама да сяда в него, защото знае, че само в него се яде, забранила съм и на двете баби да я гонят с лъжицата, племенника ми го отгледаха така, сега е на 4 години и още го гонят с чинията, аз съм казала гладна ли е сяда на масата и яде, не иска ли да седи няма да яде, да стои гладна, тя като е гладна ще се сети, че като седне на масата се яде, а не между другото до като си играем да ядем  Peace
отплеснах се  Hug Crazy

# 1 094
Ами, моето дете на година и половина- две седеше на обикновен стол, така му харесваше. Толкова пари дадохме за всякакви играчки и забавления, точно от стол за хранене ли да пестя?

Общи условия

Активация на акаунт