Нужни и ненужни покупки за бебето - моят опит (3)

• 254 501
  • 1 923
  •   1
Отговори
# 705
  • на последния етаж
И аз първият път имах помпа, която беше абсолютно ненужна за мен. Кърмих дъщеря си близо 2 години без помпа. Сина си продължавам да кърмя също без да съм ползвала помпа досега.

# 706
  • Бургас
На мен помпата ми е много необходима и полезна - спасява ме, когато има много кърма от запушване и т.н., когато има малко кърма ми помага да се увеличи и ако се наложи да изляза някъде без бебето, за нула време с нея изцеждам шише кърма, което да оставя вкъщи / на ръка не мога да цедя и ме боли, така че и в това отношение ми е важна/.
А, и още нещо, благодарение на помпата след секциото ми тръгна кърма доста бързо и успешно, противно на теориите, че след секцио няма кърма, има малко или тръгва бавно и трудно.

# 707
Каква марка ти е, Мон?

# 708
  • Бургас
Най-обикновената ръчна помпа Авент.

# 709
Здравейте,
искам да попитам някой ползвал ли е контейнер за изхвърляне на памперси и има ли смисъл от тях- в амазона има нелоши оферти на две фирми
http://www.amazon.co.uk/Tommee-Tippee-Sangenic-Disposal-Starter/ … Q/ref=pd_sim_by_4
http://www.amazon.co.uk/Angelcare-AC2000-Nappy-Disposal-System/d … eywords=Angelcare
Ако някой е ползвал и има мнения за някоя от тях моля за мнение.
Както и искам да попитам дали имат някакви размери/в зависимост от големината на памперсите, защото в едната оферта на касетите има няколко различни картинки
http://www.amazon.co.uk/Tommee-Tippee-Sangenic-Compatible-Casset … 4/ref=pd_sim_by_8-доколкото се ориентирам е показано че новата отговаря на различните предишни.

# 710
Преди няколко страници беше коментирано за кошовете за памперси.

На мен лично не ми е трябвал и не ми е липсвал такъв. Ползвах обикновено кошче.

# 711
Не съм използвала подобен кош и не бих си купила, независимо колко изгодно се опитват да ми го продадат  Peace

# 712
  • на последния етаж
На мен лично не ми е трябвал и не ми е липсвал такъв. Ползвах обикновено кошче.
Аз също.

# 713
Никога не съм си и помисляла да купувам електронна везна NaughtyСамо се филмираш излишно колко е наддало бебето,за колко време,защо е еди колко си,а не толкова..... ooooh!
Здравейте. Искам да споделя, че за мен ел.везната беше повече от полезна, защото благодарение на нея бебето ми  не умря от глад, в буквалния смисъл. Ако някой се интересува мога да споделя.

# 714
  • До морето
За везната - и аз ползвах в началото, вярно е, че малко се вманиачаваш, но специално за кърмачки действа успокоително. Гърдата не е разграфена като шишето и понеже малкия в началото не наддаваше кърмех и ревях, че нищо не правя. Ако не беше везната да ми покаже, че това дете наистина яде сигурно щях да се откажа да кърмя! Просто повечето жени в началото изживяват голям стрес с кърменето, чувстват се неуверени и не знаят дали успяват да задоволят нуждите на детето си - в този смисъл везната е полезна. Но и аз съветвам ако може да се вземе от някъде, няма смисъл да се дават толкова пари за нещо, което ползваш максимум месец- два!

За помпата- аз съм с 2 ръце за! Според мен една качествена помпа много допринася за успешното кърмене! Аз обаче не си я купих предварително, изчаках да видя ще имам ли кърма, колко ще имам и после да реша. Е, като се събудих на третия ден в болницата с 2 камъка и не можех да си вдигна ръцете, много бързо изпратих ММ в магазина  Laughing

# 715
  • Пловдив
Здравейте, да се включа и аз с моя опит досега:
Нужни покупки:
количка Пег Перего с 3 коша= безценна. В коша за новородено бебка си стои по цял ден при нас в хола още от изписването Коша има стойка отдолу. Сега обаче коша е върху  количката и се разхождаме с нея из хола Simple Smile
Помпа за кърма Авент, ръчна. Много ми помогна още в болницата, доста осезателно усетих слизането на кърмата, гърдите ми бяха много пълни, на места получих зачервявания, добре, че беше тя.
Повивалник

По-малко позлвани вещи:
стерилизатор- на кърма сме. Стерилизирам само бибероните, шишето на Нук, което имаме. Да ви кажа честно, не стерилизирам и бибките всеки ден, имаме само две.

Ненужни засега: Компресите за гърди

Плануваме да вземем шезлонг сега. Харесала съм такъв, но втора употреба:
http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=10509&cat=109
Този обаче няма функция вибрация.
Моля мамите ползвали шезлонг да споделят има ли смисъл от функция вибрация, не ми се иска да плащам за нещо безмислено.

С вибрация съм харесала този:
http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=6295&cat=109

# 716
  • Варна
На мен този първият ми харесва повече Simple Smile За вибрацията - май е до бебе, на някои им харесва, на други не.

# 717
  • София
И на мен първия повече ми харесва, може да се люшка, което за мен е по-приятното, вярно, че трябва ти да го люлееш...вибрацията, като идея не ми е приятна, да се друска и раздрусва така малко бебе.
Хубавото на вторият обаче е , че може да става и за люлеещо столче за по-голямо дете, първият общо взето за мен става неизползваем сле 6-7 месец на бебето. А предполагам и втория може да се намери втора ръка и да е по-евтин, пък функция с вибрацията не е задължително да се ползва.

# 718
  • До морето
Моето дете въобще не беше очарован от вибрацията, то като се замисля и на мен няма да ми е приятно някой така да ме друса Sick

# 719
Мдам.. никога не се знае Simple Smile
Си сина ми помпата седеше неразопакована.. но с дъщерята я ползвам и в момента..

Шезлонга - някои хлапета откарват там до 6-7 месеца с кеф, но дъщеря ми щом почна да се върти сама по корем никак не се кефеше - ползвали сме го 1-2 месеца, но го взех употребяван и си го и продадох после Simple Smile За такива мимолетни вещи никак не ми трябва да са нови Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт