Нужни и ненужни покупки за бебето - моят опит (3)

• 254 289
  • 1 923
  •   1
Отговори
# 900
и на мен чувалчетата ми се струват неудобни, но четох някакви мнения че били много полезни защото бебо се отвивал иначе и те го предпазвали... или нещо такова.
А за каната и аз мисля така да преварявам.
kanye  ти колко време я оставяш да ври, нямам представа колко е необходмо.

# 901
  • София
Моята сам си изключва когато водата заври . В една стъклена бутилка , до каната държа преварена но студена вода. Когато приготвям млякото слагам от студената и от топлата, т.к ако трябва да я чакам да изстине от 100 градуса до 36-37 , детето ще умре от глад Crazy. Ако имаш кърма и искаш да кърмиш, ще преваряваш вода само за чай и а вода за пиене ( ако иска бебчо , т.к кърмените бебета могат и без вода)
  Дъщеричката ми спи доста неспокойно, ръкомаха , рита с  краченца, така че най-вероятно няма да й е удобно чувалчето  newsm78

# 902
  • Варна
Спалното чувалче е най-полезното нещо в къщи, зимата ползвам дебело, лятото тънко, като чаршафче, че иначе малкият спи отвит, понеже много се върти. Но той си спи в кошарата, не при нас, не го дразни, може би защото от бебе съм го свикнала да спи в чувалче. Не се е увивал или замотавал, нито му пречи да стане прав.

Аз вода почти не съм преварявала, понеже кърмех, но също ползвах кана в редките случаи, когато ми е трябвала вода /за чай против колики/. Дали е достатъчно преваряването там или не - не знам, но сме нямали проблеми. И стерилизатор нямах, изварявах бибата залъгалка в тенджера с вода, друго за стерилизиране нямахме, че малкият и вода отказваше да пие до годинката. Аз по принцип не съм фен на прекаленото стерилизиране и ми се струва безмислено, така или иначе бебето няма как да живее в стерилна среда, а след 6 месеца като пропълзи и започне да лапа всичко вече става напълно безмислено.

# 903
  • София
С голямото ми дете ползвах чувалчета и през зимата и през лятото, но малкия изобщо не ги понасяше...Така че си е до дете.

Не съм преварявала вода, когато ми е трябвала по някаква причина, съм ползвала от кана.

# 904
  • София
До към 6-7 месечна възраст използвах чувалчета, за да не се отвива. Много са удобни, моите бяха без ръкави. Сега е доста топло и съм го оставила да спи, както иска.
Вода преварявам и до момента, защото при нас водата не е с особено добро качество. Преварявам бутилирана вода. По същата причина и стерилизирам. Използвам електрическа кана, която се изключва автоматично, като заври.

# 905
  • Бургас
Наскоро се чудих каква кана да си купя, четох много теории /не знам до колко са верни/, че не е достатъчно водата просто да стигне високи градуси и каната да изключи. Не било достатъчно това време, за да се изтребят всички потенциално опасни за бебето неща във водата... Накратко, тези кани били само за затопляне на вода, а не за преваряване.
Така и не разбрах къде точно е истината, на мен за момента не ми трябва много и едно шише вода на ден засега го преварявам на котлона. За по-натам ще мисля пак какво да правя.

Относно чувалчетата - синът ми спи само с такива. Върти се неописуемо много и и най-голямата завивка не остава върху него за повече от 2-3 минути. Това значи цяла зима да спи отвит ако е без чувал. Смятам и за дъщеря ми да ги ползвам, дано тя да няма други планове по въпроса  Mr. Green

# 906
  • София
....Преварявам бутилирана вода....

Това изобщо не е полезно. Повишава се концентрацията на определени минерали (дори при изворната вода), което я прави неподходяща за бебета и деца.

# 907
  • Бургас
....Преварявам бутилирана вода....

Това изобщо не е полезно. Повишава се концентрацията на определени минерали (дори при изворната вода), което я прави неподходяща за бебета и деца.

Да, щях да го пиша и забравих. Не трябвало дори и изворна вода да се преварява. По-добре било, ако ще се преварява, да се преварява чешмяна вода.

# 908
  • София
За съжаление е масова практика  Tired

# 909
  • UK
Аз тъкмо щях да кажа, че никога не съм преварявала бутилираната вода, чак се зачудих дали не съм сгрешила.  Rolling Eyes Чешмяната пък ни е толкова зле, никой не пие от нея и й нямам вяра дори и да я преваря.

# 910
  • Бургас
Излиза, че преварена изворна вода е по-вредна отколкото да се рискува и да се дава непреварена.

А ако се преварява вода в микровълнова печка  newsm78 Така пък се убивали дори и полезните неща във водата и тя ставала "мъртва" вода... Иначе става доста по-бързо и лесно, отколкото на котлона.

# 911
Може да се преварява филтрирана чешмяна.

# 912
В микровълновата единствено и само съм стерилизирала на малкия лъжичките за капки и помпата за кърма. От скоро си позволявам да слагам нещо там, което после той ще консумира и го правя само в крайни случаи. Изобщо, като цяло се старая да я избягвам тая микровълнова.

Преварената вода, за да стане такава, изисква 5мин. минимум врене на котлона, за това каните не са подходящи.

Чувалче ползвах с малкия (зимно бебе) и ми беше много удобно до лятото, после спеше само по памперс и потник, а когато дойде време за чувалче зимата категорично го отказа. Сега и завивка не понася.

# 913
  • София
Наскоро се чудих каква кана да си купя, четох много теории /не знам до колко са верни/, че не е достатъчно водата просто да стигне високи градуси и каната да изключи. Не било достатъчно това време, за да се изтребят всички потенциално опасни за бебето неща във водата... Накратко, тези кани били само за затопляне на вода, а не за преваряване.

newsm78 може би при някои модели кани, т.к нашата като я напълня до горе и като заври , още преди да  е изключило копчето кипва  и съм забелязала , че продължава да я вари още около минута, .т.к ако ми трябва спешно аз го изключвам предварително ( когато готвя)

Аз преварявам филтрираня през кана Брита чешмяна вода. От известно време не съм фен на бутилираната в пластмасова бутилка вода

# 914
  • София
Относно микровълновите , отделят се свободни радикали само ако се претопля храна в тях. При стерилизацията на шишета и биби, няма такива данни , поне от статиите които аз четох. Въпреки това предпочетох да си взема стерилизатор на ток

Общи условия

Активация на акаунт