Нужни и ненужни покупки за бебето - моят опит (3)

• 254 618
  • 1 923
  •   1
Отговори
# 375

Britax/Römer  е един от най-най-добрите варианти (ако не и най-добрият).
Точно с техните столчета автомобилните компании тестват сигурността на колите.
И в тестовете на ADAC  са на челни позиции Simple Smile

Не знаех, че с тях тестват сигурността на колите, още по-добре. Точно такова взехме и ние, защото се оказа единствената фирма у нас (възможно е да бъркам, но това показа семейното проучване), която предлага столчета, монтиращи се обратно на движението, което ни беше важно като допълнителна мярка за сигурност.

# 376
Мда, наистина има вече техни столчета с гръб до много по-късна възраст.
А и системата Isofix е лансирана от тях Simple Smile

# 377
# 378

Тези са на Бритакс, доколкото виждам.

Ивенце, да. Дългото ползване също е голям плюс.

# 379
  • София
е има и би сейф има и Klippan

# 380
Окей, една и съща фирма ги предлага, така или иначе. Laughing

# 381
  • София
какво значение кой ги предлага...това звучи като...същият магазин ги продава значи са една марка Simple Smile просто казах, че има избор, а не е само бритакса на пазара Wink би сейф се продават и на други места.

# 382
Олекна ли ти?

Една единствена е фирмата, да, и тя не е с голям магазин, даже изобщо няма магазин. Посочените от теб столчета са два (2) модела, на фона на останалите двайсетина. Ти на това избор ли му казваш или просто ти беше важно да изпаднеш във възможно най-дребните подробности?

Масово хората даже не знаят, че има столчета, които могат да се слагат обратно на движението, ти ми ровиш за разлика в марките.

# 383
  • София
защо пък да не ровя в разлика в марките? такива има нали?
Какво значи хората масово не знаят, ами ще се научат ако се интересуват  и го видят...на едни едното ще им хареса повече, на други друго....
Бритакс имат 2-3модела с гръб до 25 кг
Би сейф имат един до 18(то не само от този сайт може да се закупи),
Клипан или както се чете са с 2 стола един от раждането, един от 9 кг, до 18, като единият става с лице до 36.... 5 стола с разлики между тях, всеки може да си види и избере подходящ за себе си.

Тебе пречи ли ти...аз всъщност мисля, че колкото повече и подробна информация има, толкова повече хора биха имали избор и биха харесали нещо според нуждите си... Rolling Eyes

И междо другото например на BRITAX Multi-Tech никак не им е блестяща оценката в АDAC

Последна редакция: пн, 26 мар 2012, 19:43 от Angel_Dust

# 384
  • София
 Много ми стана любопитно как дете около 20 кг. ще седне с гръб към движението? Моят син е 20 кг. при 120 см. и не мога да си представя къде ще си събере краката, ако седне по този начин  newsm78. Преди време избрах Phil & Teds , но признавам, че не съм се замисляла чак толкова по въпроса  Blush.Извинете невежеството ми  Peace

# 385
  • София
скоро за Блонди в друга тема бях търсила снимки...та в бритакс елит ето така изглежда голямо дете
http://www.carseat.se/images/twrf6arsmall.jpg
http://rearfacing.co.uk/images/gallery/Britax%202%20way%20Elite/ … wo-Way,-2,5ar.gif
http://img4.hostingpics.net/pics/790493BritaxTwoWayElite2.jpg

# 386
  • София
 Благодаря ти, Angel_Dust. Мислех че не е удобно, но след като видях снимките съм сигурна  Peace
Може би има значение за това ми усещане, че през студентските години пътувах с влак и винаги ми ставаше лошо, ако пътувам с гръб към движението. А и не мисля, че на детето ще му е приятно да пътуваме с гръб един към друг.

# 387
  • София
може би е въпрос на навик, аз също не си го представям, но и хората, които изобщо не ползват столчета не могат да си представят голямо дете в какъв да е стол Wink Вярно не изглужда най-удобната поза, но да кажем това бих го преглътнала заради сигурността.
Иначе за гаденето и аз си го мислех, понеже моят повръща на дълъг път, все ми се върти, че с гръб щеше да е още по-зле.

# 388

Какво значи хората масово не знаят, ами ще се научат ако се интересуват  и го видят...на едни едното ще им хареса повече, на други друго....

Значи, че хората масово не знаят, това значи. Защото столчетата не се предлагат масово, затова. Това, на което ти казваш "избор", за мен не е реален такъв.

И междо другото например на BRITAX Multi-Tech никак не им е блестяща оценката в АDAC

Викаш по-добре Бертони, а?  Laughing

Ева, и аз се чудя как се смества голямо дете, но явно има как.

# 389
  • София
Хората няма и да разберат, ако специално не ровят или ако някой в подобна тема не им покаже и като им показва е хубаво да се покаже, че има и варианти.
Ето например, точно за бъдещи родители стола от новородено до 4 години с гръб е прекрасен вариант, нищо, че не е бритакс.

А по другото, не не е по-добре бертони, но не всичко на бритакс е върхът по подразбиране Wink

Общи условия

Активация на акаунт