Нужни и ненужни покупки за бебето - моят опит (3)

• 254 588
  • 1 923
  •   1
Отговори
# 435
Рони, чувалчето си е много нужна вещ за мен. Вземи лятно, памучно такова. При студ може да и метнеш пеленка Peace
ще взема да пробвам, каката дълго време ползваше чувалчета, сега ще издиря да купя някое чисто памучно  Confused
и ние ползваме чувалчета, но и ние почнахме да се потим, аз й купих олекотена завивка, но няма да съм спокойна като почне да се отвива
гледах летни чувалчета на бертони по 12 лв в пакостник и ако имам път към някой магазин мисля да проверя дали има такива

# 436
  • Добрич
И ние с чувалчета спим.
anbibian какво ти беше необходимо за захранването? Помня че беше питала,вече като минала през това да кажеш  Simple Smile

# 437
  • София
И ние с чувалчета спим.
anbibian какво ти беше необходимо за захранването? Помня че беше питала,вече като минала през това да кажеш  Simple Smile

? освен лъжица, лигавник и стол, друго не се сещам.... и ест храната Simple Smile

# 438
Ами ние се захранваме втора седмица  Grinning
В момента използвам две виа къп на Авент, които ми дойдоха в комплект с помпата и 2 гумени лъжички.
Аз си правя пюретата у дома. Варя на пара, пасирам в шейкър кана с адаптирано мляко, наливам във форми за лед, замразявам и после местя кубчетата в буркани. Вечерта вадя по 2-3 кубчета, слагам във виа къп, затварям с капаче и прибирам в хладилника. На другия ден само притоплям и давам.
Сега ще си купувам уред за варене на пара, защото загорих всички тенджери у дома  Embarassed

Необходими са ми повече лигавници, тези които имам са памучни, мокрят се, цапат се бързо и не стават. Мисля да си купя шушлякови или гумени, че омазвацията е пълна  Mr. Green
По едно време мислех да купя цял комплект Виа на Авент от този http://www.amazon.co.uk/gp/product/B004G8QH0E/ref=ox_sc_act_titl … ;m=A3P5ROKL5A1OLE
но тъй като от време на време ще давам и купешки пюрета, реших да си събирам бурканчетата и да си замразявам домашното пюре в тях  Party
равносметката - 2 малки купички или бурканчета, 2 лъжички, повечко лигавници  Wink

стол още не ползваме, макар че имаме

# 439
  • Добрич
Ясно,и евентуално уред за готвене на пара или мрежичка за тенджерата,и аз ще приготвям домашни за начало.
Обсъждаха се разни чаши за пиене и други подобни затова питам,не че немога да ги взема в последствие,но може да ги поръчам предварително пък,имаме още 2 седмици ние.

# 440
аз варя не с мрежа, а с метален гевгир с дръжки (и него загорих  Tired)

чаши купих 2
първо на Авент 6+, но тя е с клапа и твърд накрйник, Яна въобще не може да пие от нея
смених накрайника с биберон и й давам да си я подмята, но от биберона тече вода по леглото
после купих от ДМ на Бейбилов (те са производство на Нуби) Само силиконов накрайник, без клапа без нищо, не се разлива, подмята я, гризе я, още не пие от нея, но се учи - тази чаша повече ми харесва от Авент като първа чаша  Peace

# 441
  • Berlin
Аз ползвам 1 лигавник, пластмасов. Peace Няма нужда от повече.
Чашата 6+ на Авент и при нас не се хареса. Сега съм сложила мек накрайник на шише Нук и от него си пие водата.

# 442
  • Добрич
Мек накрайник-биберон ли се има предвид?

Имам едно шише на Нук,само да му сменя биберона евентуално.

# 443
браво на Вас, а моята мацка вече 1 месец не цица и въпреки това не иска да пие вода, няма шише няма лъжичка  Cry

# 444
Рони и Яна не пие вода, обаче докато си гризе новата чаша поема по малко, целта ми е да я науча да пие вода между храненията.

Не такъв накрайник, като на нормалните чаши, само че от силикон, ако имаш път през ДМ разгледай чашките  Peace
нещо такова

# 445
  • Berlin
Sneakers, ако ползваш First Choice шишета, ето това сложих аз на моите, каучуков, че само такъв имаше в магазина. Тези накрайници са им и на първите чаши на Нук.

# 446
  • Добрич
А,добре,ще взема първо този накрайник към моето  шише,по-натам ще взема чаша. Благодаря!

# 447
Ако някой сега търси олекотена завивка купих от Кауфланд на Тед в комплект с възглавница за 7-8 лв.  Peace

# 448
Варя на пара, пасирам в шейкър кана с адаптирано мляко...

Темата не е за това, но не бива да приготвяш пюретата по този начин. Просто не добавяй адаптираното мляко при зеленчука, а го слагай точно преди поднасянето на храната на бебето.
АМ се консумира до час от приготвянето - не се вари, пече, замразява.

# 449
  • На топло...
Рони, а от накрайник сламка не пие ли Confused?
Моят големият пиеше само от чаша, от сламка също бързо се научи (при нас в ДМ продават), инак му давах повече плодове и супи, за да си набавя течности (той цокаше, но бях бременна и беше намаляла много кърмата). Пробвай различни видове накрайници, тоя на Анбибиан също не е лош Peace.

Общи условия

Активация на акаунт