Примерна схема на захранване (16)

• 30 457
  • 470
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте,

Съжелявам, ако е кометнирано, но немога да намеря отговора  Rolling Eyes

Мога ли да започна да давам направо глутенови каши /овес/ или първо трбява да се мине през безглутенови?

Захраних на 5 м. 5д.. Досега съм въвела морков,пащърнак,картоф, тиква, броколи, ябълка, круша, банан, праскова, ориз от пюре, заешко месо, тиквичка, царевица, днес започнахме пилешкото месо. Нямам заместено хранене, основно на кърма сме  Peace

Благодаря, предварително!

# 271
  • ул. "Мечтание"
Не е задължително да се мине през безглутеновите храни. Но е добре да дадеш някоя и друга безглутенова зърнена храна, преди да въведеш глутена.

# 272
Мами,имам един въпрос (малко смешничък),всеки ден ли давате каша на вашите бебоци? Днес една мама ми каза,че педиатъра им е казал само веднъж-два пъти седмично,а пък ние ядем абсолютно всеки ден.Моля кажете,вие как давате каша?! Предварително Ви благодаря!  Simple Smile
Всеки ден давам безмлечна зърнена каша,а от 5 месеца вече давам по 2 пъти на ден-за закуска и вечеря.Определено не съм забелязала да се пълнее от кашите-дъщеря ми е на 1год.8мес. и е 10 кг,качва по 200-250 гр. на месец.

# 273
Важно ли е да се дава кисел? При толкова много каши... 

Само за разнообразие.
Кашите са по-добър избор.

Кисел или каша?

# 274
Аз пак да попитам за моцарелата - мога ли да давам? И днес се чудех дали да направя на малката сандвич с яйце и сирене, но те са запичат за 10мин - може ли да се дава яйце подложено на такава малка топлинна обработка?

# 275
Може би си пропуснала отговора. Това имам от Косе Босе

JeniB това имам записано за меките сирена Peace

Сирене = най-рано на 8 м.

За начало (около 8-10 м.) са подходящи сирената от типа на изварата, чедар, моцарела, някои свежи несолени сирена.
След това (около 11-13 м.) са подходящи топените сирена, твърдите жълти сирена и т.н.

# 276
Чудесно Grinning Мерси   bouquet

# 277
Здравейте, моля посъветвайте ме как да действам.
Дари е на 6 месеца - сега започвам захранването. Досега опитах 2 дни морков, 2 дни тиква - без особен успех и при двете, т.е. очевидно не и харесват, стиска уста и мрънка и ме гледа ужасено. Пюретата са на Хипп.
Не искам да я насилвам да яде нещо, ако не го иска. Големия мога да кажа, че е хранен настоятелно ( не съм го чак хранила насила), но пак по същия начин, нещо което не му е харесвало, аз съм настоявала. Не искам и сега да се храним така с Дари по ред причини.
Но все пак искам да захраня вече. Как ще ме посъветвате да действам - ако сменям пюретата с надежда, че нещо ще и хареса няма ли риск от алегия и все пак нали трябва да става бавно и постепенно. Ако пък и давам 4 дни тиква, пак не е вариант, защото тя не я харесва и вече дори се научи да стиска устата.
Днес съм я оставила на кърма, защото и без това нямам друго освен морков вкъщи.
Какво да направя - дали да пробвам с плодово? да сменя марката? да изчакам?

# 278
Лейди Благодаря за отговора! Ако обаче въведа 2 каши преди глутена - няма ли да стане много късно  newsm78

Надето Не съм спец, но може първо да пробваш друга марка или домашно приготвено? Ако няма резултат покачакай малко - може детето да не е готово за друга храна. Според мен варианта плодово пюре е най-неприемлив. Между другото кога предлагаш пюрето - преди/след млякото, преди/след сън, може причината да е във времето и начна, а не че не се харесва  Peace

# 279
След кърмене и преди сън, нали уж първо трябавло кърмата... да пробвам преди кърмене и с друга марка?? И аз се дърпам за плодовите....

# 280
  • Варна
Nanetо и аз не съм спец, но мисля, че е нормално такова поведение в началото на захранването. С такова впечатление оставам откакто следя темата  Laughing По- скоро сега целта е да се "запознае" детето с новия начин на хранене, а не да се засища и това отнема време. На мойта щерка й отне 10-тина дни да започне изобщо да си отваря устата, още се мръщи и не изяжда повече от 60 мл. Така че продължавай да предлагаш, все някой ден в близко бъдеще ще има прогрес

# 281
да, съгласна съм с горното мнение, но как да и предлагам различни неща. като нали уж трябва да е бавно и постепенно.

# 282
Нането, дай на детето лъжицата да си поиграе да я оближе. Нека да ви гледа как ядете и да разбере процеса. Може да демонстрираш как ядеш с апетит пюре от тиква:) За нея храненето е нещо супер ново и непознато. Можеш да опиташ с домашни пюрета от заленчуци, които по принцип си ядете и на които "познава вкуса"  Laughing

# 283
Здравейте!

Преди около месец захраних с картоф. Вече съм въвела морков, тиква, броколи, пащърнак, круша /защото не беше акала 2 дена/ и ябълка. Педиатърът иска да започвам и кашите - банан и ябълка и с плодовите пюрета. Днес купих на Хумана ябълка безмлечна и безглутенова каша, но сега се двоумя дали да я давам или да изчакам още. А и тази каша добър вариант ли е като начало с кашите? Като цяло захранването върви трудно със зеленчуковите пюрета - много трудно изяжда на обяд преди кърменето 60 гр. и накрая се разплаква и спираме. Отворя уста сама само на първите 3-4 лъжички. Само тиква е яла без проблем.  Sad Следобед хапва по-лесно 1/3 бурканче плодово пюре - 3 дни круша и 3 дни тиква с ябълка до сега.  А и от няколко дни след кърменето сутрин към 5-6 часа до обяд не иска да суче, което е много голяма пауза за нея. Нощното кърмене не го пропуска все още.  Mr. Green Tired Вода също не пие с охота, няколко лъжички успявам да бутна...

# 284
  • Варна
да, съгласна съм с горното мнение, но как да и предлагам различни неща. като нали уж трябва да е бавно и постепенно.
Ами да, аз примерно въвеждах на 3 дни- тоест:
-3 дни картоф- само си близваше и дотам, после АМ
-3 дни морков- същата работа
-3 дни тиква- о, чудо-отвори си устата!...2 пъти Mr. Green
-3 дни тиква= морков-по добре тръгна.....
и т.н докато заковахме на 60 мл  Laughing

сега като се замисля, че беше болна и няколко дни беше само на АМ и всичкото това чудо ми предсои да почне отначало, направо ми иде да избягам от вкъщи и да оставя на баща й да се оправя- лъжичка по лъжичка Crazy

Общи условия

Активация на акаунт