Новите ви книги - 3 част

• 20 477
  • 366
  •   1
Отговори
# 210
За Ваня Щерева и "Татко, аз и Ангелът" Hug
Много ми хареса, това е Ваня Щерева от "Образцов дом". Вчера си я купих, преди малко я свърших... За мен беше голям кеф.

# 211
За "9 зайци" какво ще кажете Thinking

# 212
Много ми допадна тази книжка. Ще трябва да потърся и други книги на Виргиния Захариева. Прпоръчвам я! Peace

# 213
Аз пък най-накрая ни купих "Глупаци в чужбина" на Марк Твен. Търсенето й ми отне 3-4 години - поръчвах я в Ниссим, по сайтове, питах за нея тук във форума, бях поръчала на някълко сергии да я търсят... и нищо. И по случайност миналия месец се спрях на ъгъла на Цариградско шосе и Ат. Далчев където я имаше и момчето ми я продаде за два лева. Голям кеф  Mr. Green

Предполагам, че я има във всички квартални библиотеки. Старо издание е, аз я имам от мноооого години, сигурно от около 20. Жалко, че не съм видяла, че питаш, щях да ти я дам.
Радвам, че си си я намерила.

Аз пък за последно прочетох "Отива една жена при лекаря", "Оризовата майка" и "Ловецът на хвърчила". И трите книги ме потресоха.  Cry Изчетох ги на един дъх.
Взела съм си още "Вино от глухарчета", "Нека ти разкажа" и "Хиляди сияйни слънца", но ще си дам малко почивка, преди да ги започна.

Последна редакция: чт, 23 юли 2009, 09:58 от Анонимен

# 214
  • Кацнала на едно дърво.
Последните ми книги са "Война" на Яна Язова (много по-слаба от другите й романи) и "Хиляди сияйни слънца" на Хосейни.
А, "Петте четвъртинки на портокала" на Джоан Харис също.
П.П. Тази година на плажа си изваждам книжка ("Вътрешната страна на вятъра" на любимия Павич и мъжът ми се смее, че всяка година съм носила една и съща книга. Вярно, че я мъкнах и миналата година. Децата ме оставиха да прочета не повече от десет страници.  ooooh! Тази година обаче си я дочетох.  Grinning (Книгата е съвсе-е-е-ем тъничка.  Crazy)
Някога, ех, някога, на ден за плажно четиво отиваше по една средно голяма книга.  ooooh! Чела съм Кант на плажа, какво знаете вий! hahaha

# 215
  • Belgium
Василиса, ти може да си чела Кант на плажа, ама аз съм чела Георги Караславов край морските вълни  hahaha

Излезе ми име тогава Mr. Green

# 216
Най- новата книжка в нашето скромно семейство е отново..."Мечо Пух"... За пореден път си я купуваме с приятелката ми, вечер понякога си четем и се смеем от сърце  Joy
Търсихме за Св. Валентин да си купим някое луксозно издание, но се оказа, че... няма! Rolling Eyes

# 217
...

Предполагам, че я има във всички квартални библиотеки. Старо издание е, аз я имам от мноооого години, сигурно от около 20. Жалко, че не съм видяла, че питаш, щях да ти я дам.
Радвам, че си си я намерила.
...

Аз съм я чела и я имам във Вн, но мъжът ми не я беше чел, заради него я търсих толкова години. Както и да е, много съм доволна, че я намерих  Hug Препоръчвам я на всички  Peace

# 218
В момента съм си взела Дъщеря на съдбата на Алиенде -  ако някой я е чел моля, да сподели дали е хубава:))))

Започнах да чета Дона Флор но нещо мъчно ми върви......

# 219
  • Belgium
В момента съм си взела Дъщеря на съдбата на Алиенде -  ако някой я е чел моля, да сподели дали е хубава:))))

Миленитка
"Дъщеря на съдбата"е втората книга от трилогията след “Къщата на духовете”, включваща още “Портрет в сепия”.

Препоръчвам ти да ги прочетеш и трите  Peace

# 220

Лу благодаря..... за съвета...   bouquet

Май си намерих книгата за лятото.....

# 221
Аз сега ще чета "Играта на ангела" на Карлос Луис Сафон - не знам дали е преведена на български.
Много ми харесва стила му.

# 222
  • На земята, която е всъщност звезда.

Много приятна ми беше, скоро се бях замислила, че пак ми се чете нещо подобно отнея. Но както пише бавно /което го имаше и в книгата/...  Simple Smile
Първата част, за детството, повече ми хареса, втората много ми напомня латино писателките. Като цяло, хареса ми. А сега се сещам, че имаше рецепти, които мислех да пробвам, но така и не го направих.  Thinking

# 223
  • Кацнала на едно дърво.

Много приятна ми беше, скоро се бях замислила, че пак ми се чете нещо подобно отнея. Но както пише бавно /което го имаше и в книгата/...  Simple Smile
Първата част, за детството, повече ми хареса, втората много ми напомня латино писателките. Като цяло, хареса ми. А сега се сещам, че имаше рецепти, които мислех да пробвам, но така и не го направих.  Thinking
Не я прочетох, само започнах. Като повечето ни родни автори, и тази ми се стори много претенциозна. Сякаш казват: "Вижте ме, вижте ме, колко съм интересна, различна, умна! Ама не забелязвате ли? Ами моята богата душевност, нея не я ли забелязвате, глупендери такива?"  Joy (Това да се чете най-вече в мъжки род.)
Не обичам, когато книгата крещи "Аз! Аз! Аз!". Ти не ме интересуваш, драги/драга.
П.П. Слава богу, намират се изключения. Е, аз трудно ги намирам, защото трудно се престрашавам да чета български книги в последно време.  Rolling Eyes

# 224

[/quote]

Слава богу, намират се изключения.

[/quote]

Сподели за тези изкючения, моля! Praynig

Общи условия

Активация на акаунт