Новите ви книги - 3 част

• 20 430
  • 366
  •   1
Отговори
# 330
Ако на някой му се чете нещо кратко и с мегдан за много размисъл, горещо препоръчвам "Джонатан Лингвинстън Чайката" от Ричард Бах
И защото сте ми симпатични: http://knigi.start.bg/article.php?aid=2285

Една от любимите ми книги от този тип. Препрочитала съм я десетки пъти. А освен всичко друго, оформлението на книгата е със страхотни черно-бели фотографии Heart Eyes

# 331
  • Over the rainbow

# 332

Прехваленото продължение на "Шифъра" излиза другия месец. Сигурно бързо ще го преведат.

Някъде четох, че ще е световна примиера, и в България също... Не съм сигурна къде обаче Embarassed

Да, днес ми казаха, че  на същата дата ще е премиерата и в България, но на английското издание.  Simple Smile
Като заговорихме за "Шифъра", феновете му е редно да прочетат (ако вече не са го направили, естествено) и Барт Ърман "Truth and Fiction in The Da Vinci Code: A Historian Reveals What We Really Know about Jesus, Mary Magdalene, and Constantine"

Книгата е старо издание, сигурно е преведена и у нас.

# 333
Има я на български предведена. Също не е лоша и "Петър, Павел и Мария Магдалина" пак от Ърман.

Моята най-нова книга е Руфо Червенокосия! Утре отивам да си я взема от пощата  Flutter

[/quote]

# 334
Ърман няма лоша книга, поне десетината негови съм чела досега. Един от любимите ми автори, изследващи ранното християнство и Новия завет.
Руфо и аз го чакам  Laughing

# 335
Ърман преведени има малко мисля, ще погледна. Харесвам такива книги.
Кейси, харесвате ли на Майкъл Бейджънт, Ричард Лий и Хенри Линкълн книгите? Светата кръв и свещеният граал.
Лорънс Гарднър има интересна - Конспирация срещу Магдалина и там има поглед по-скоро върху изкуството /специално изобразителното/ и връзката му с църквата от колкото през конспиративен поглед да се разглежда религията само.

Руфо го чакам, ама от букстор-а са ми писали мейл - "нали знаете, че книгата не е нова, а е антикварна?"  Laughing
Абе знам си, викам, ама дано не са я направили на баница и да е с всички страници.
Но сега съм спокойна, ще знам от кого да я искам, ако моята излезе нечитава  Flutter

Последна редакция: чт, 06 авг 2009, 23:45 от NinoTino

# 336
Ето го сайта на Ърман
http://www.bartdehrman.com/books.htm
Jesus, Interrupted е последната. Много приятно и на достъпен език, е написана.

И на Бейджънт съм изчела почти всичко.  Simple Smile "Светата кръв..." ме подтикна навремето, да се заровя в тази материя.  Simple Smile
Покрай страстите със съдебния процес срещу Дан Браун и излизането на филма, Бейджънт издаде и Jesus papers и там вече си личи, как издъхва в желанието си да е провокативен. Макар че, миналия месец, като я видях с твърди корици за $5 в книжарницата и не се стърпях да си я купя, ей така да си я имам в колекцията, нищо че е слаба книга.

# 337
Чудесно, тогава Ви препоръчвам, ако не сте чела, "Конспирация срещу Магдалина" - интересна е. На Лорънс Гарднър. Но щом материята Ви допада, може и да не предлагам нищо ново.
Спирам по темата  Embarassed

# 338
Моята най-нова книга е Руфо Червенокосия! Утре отивам да си я взема от пощата  Flutter

Да си жива и здрава! Ако знаеш от кога се опитвах да се сетя за тази книга......   bigdance2
сега остава само да я намеря Simple Smile

А "Джонатан Лингвинстън Чайката" ми е от любимите книжки. Всъщност, всичко на Ричард Бах Simple Smile

# 339
  • София
Последните книги,които си взех са "Особени сезони" на Стивън Кинг,която вече прочетох и много харесах и другата е "Гневът на ангелите" на Сидни Шелдън,която почти преполових и също много ми допада.

# 340
  • Over the rainbow

# 341
# 342
Още малко ми остана от "Дума Ки", бях заждняла за глътка кр...опс, Стивън Кинг де  Wink Точно си мислех, че съм го отказала, но наркоманията ми пак се пробуди.

# 343
  • София
Още малко ми остана от "Дума Ки", бях заждняла за глътка кр...опс, Стивън Кинг де  Wink Точно си мислех, че съм го отказала, но наркоманията ми пак се пробуди.

Щом си фен на този автор, заповядаи и ТУК  Hug !

# 344
Ха, мерси. Ей сега се цопвам там.

Общи условия

Активация на акаунт