Отговори
# 180
Джуличка, не я баламосват!

Е, каква е истината, в крайна сметка?
Само за едното дете ли има право да получава детски, според теб?
  Shocked

# 181
Джуличка, не я баламосват!

Е, каква е истината, в крайна сметка?
Само за едното дете ли има право да получава детски, според теб?
  Shocked
............................За второ родено дете, в случая на 02.06.2009 год, придобиваш право от месеца следващ раждането на детето, т.е. от 01.07.2009 година...........  Ако приемем, че родиш на 30.06., възможно ли е пак на 30.06 да си подадеш молбата за детски в соц.подпомагане? Не, разбира се.

По-горе писах.
1. Ако попада по доход през юни- до 700 лв. бруто, / разглеждат се 2-ма членове на семейството/, ще получи само за първото дете, а за второто дете ще подаде молба през юли само да се отрази промяната в състава на семейството, в случая раждане на второ дете, без да е необходимо да се актуализират брутните доходи.
2. Ако не попада през юни по доходи/за двама, тъй като второто дете няма да се вписва в юнската молба- следва да си подаде молбата през юли с вписани двете деца и доходи за една година назад. Тогава мин.доход, който не трябва да надвишава е 1 050 лв.

# 182

........... За малкия документи трябвало да подам през месеца следващ месеца на раждането-т.е юли. И тук идва най-интересната част-12 месечния период за изчисляване на дохода се измества с един месец напред и средния доход вече е малко над 350 лв. Цък, ядец! Няма детски за второто дете..........  

Platina 33, или аз, или ти нещо не разбираме.
Тивия казва, че няма да й отпуснат детски за второто дете, защото доходът й бил "пораснал".
Но пък за първото дете получава.
Това се опитах да обясня, че ми изглежда невъзможно.
Или ще получава и за двете, или за нито едно от тях.
Естествено, говоря за времето след подаване на всички необходими документи.

# 183
........... За малкия документи трябвало да подам през месеца следващ месеца на раждането-т.е юли. И тук идва най-интересната част-12 месечния период за изчисляване на дохода се измества с един месец напред и средния доход вече е малко над 350 лв. Цък, ядец! Няма детски за второто дете..........  

Platina 33, или аз, или ти нещо не разбираме.
Тивия казва, че няма да й отпуснат детски за второто дете, защото доходът й бил "пораснал".
Но пък за първото дете получава.
Това се опитах да обясня, че ми изглежда невъзможно.
Или ще получава и за двете, или за нито едно от тях.
Естествено, говоря за времето след подаване на всички необходими документи.

Нали това се опитах да обясня. Тивия няма да получи детски за второто дете за м.юни.09, за него ще подаде молба през юли, но без доходи. И от 01.07.09 год. тя ще получава детски и за двете деца. Нещо тя, може би, не е разбрала. Не е възможно за първото дете да попада според доходите за детски, а за второто не. При нея случаят, може би, не е свързан с доходите. Същите/доходите/ няма как да пораснат, дори и да се изместват с един месец напред. Семейството и се е увеличава с още един член, така че и да се увеличат доходите, то същите се разделят вече на 3-ма. Случаят в София ли е пак?

# 184
....... Нещо тя, може би, не е разбрала. Не е възможно за първото дете да попада според доходите за детски, а за второто не.......

Ето, разбрахме се най- накрая.    bouquet

# 185
Здравейте, надявам се да не задавам въпрос който е обсъждан, но не можах да изчета цялата тема за което се ИЗВИНЯВАМ  Embarassed. Та въпроса ми е следния: октомври месец трябва да подам документи за детски, но този месец има и друго събитие, ще ставам мама на още един дребосък, за който пък документи мога да подам ноември! Как ще стане цялата работа малко ми куца, ще има да ме разкътават.....Дано някой може да ми даде някакво решение? Ако подам на големия вместо октомври-ноември месец, мисля ще изгубя детски за един месец. Така ли е. Въобще писанията ми станаха такава каша #Crazy, дано ме разберете!

# 186
Всеки случай е строго индивидуален, та затова е трудно понякога да се даде отговор само с две думи, както и при Тилия.
Важното е, че се разбрахме.  bouquet

# 187
Здравейте, надявам се да не задавам въпрос който е обсъждан, но не можах да изчета цялата тема за което се ИЗВИНЯВАМ  Embarassed. Та въпроса ми е следния: октомври месец трябва да подам документи за детски, но този месец има и друго събитие, ще ставам мама на още един дребосък, за който пък документи мога да подам ноември! Как ще стане цялата работа малко ми куца, ще има да ме разкътават.....Дано някой може да ми даде някакво решение? Ако подам на големия вместо октомври-ноември месец, мисля ще изгубя детски за един месец. Така ли е. Въобще писанията ми станаха такава каша #Crazy, дано ме разберете!

През октомври.09 подаваш молба с доходи за предходните 12 месеца, като се вписва само първото дете, а през м.ноември.09 подаваш само молба, без абсолютно никакви доходи, за да декларираш и второто родено дете. Това е в случай, че родиш през октомври.09 год.
Ако не подадеш през 10.09 г. за голямото дете, губиш съответно детските за октомври.09

# 188
Цитат
През октомври.09 подаваш молба с доходи за предходните 12 месеца, като се вписва само първото дете, а през м.ноември.09 подаваш само молба, без абсолютно никакви доходи, за да декларираш и второто родено дете. Това е в случай, че родиш през октомври.09 год
И при този случай (подобен на предния), след една година в кой месец се подава декларацията за подновяване за двете деца?

# 189
Благодаря много за дадения отговор   bouquet

# 190
Цитат
През октомври.09 подаваш молба с доходи за предходните 12 месеца, като се вписва само първото дете, а през м.ноември.09 подаваш само молба, без абсолютно никакви доходи, за да декларираш и второто родено дете. Това е в случай, че родиш през октомври.09 год
И при този случай (подобен на предния), след една година в кой месец се подава декларацията за подновяване за двете деца?

След 1 година ще подаде молба през октомври.2010 година, тъй като молбата с брутни доходи е подадена през 10.09 година и важи да м.09.2010 год., а за новороденото бебе молбата се подава само поради промяна броя на членовете на с-вото и тя ще важи със срока на молбата за голямото дете, т.е срок до 09.2010 година.

# 191
Почна да просветва  Mr. Green  bouquet

# 192
  • София
Момичета къде в нета мога да намеря цялата документация нужни за детски,документи и тн.Искам да си ги имам и да мога да си нося принтирано за да не ме разиграват.Това ще е полезна информация за всички.Благодаря ви предварително.

# 193
Момичета къде в нета мога да намеря цялата документация нужни за детски,документи и тн.Искам да си ги имам и да мога да си нося принтирано за да не ме разиграват.Това ще е полезна информация за всички.Благодаря ви предварително.

Никъде в НЕТ-а ли?
Ми, само една страничка по- назад се коментираше.
И две по- назад също.

# 194

Излишно е да се запасяваш с документи, при положение че вече имаш подадена молба, която ще важи до юни.2010 год. Ако през следващата една година настъпят промени в нормативите, то тогава тези, с които си се запасила ще бъдат неактуални и ще се появят недоразумения между теб и соц.р-ци. Дишай спокойно до следващо подаване на документите.  Peace Тук във форума винаги можеш да си зададеш въпросите и да получиш актуална информация.

-----------------------------------------------------------------------------------------

Малко е рано за тази информация, но майките с деца-ученици, не забравяйте да представите  служебни бележки от училище при започване на новата 2009/2010 учебна година между 15.09.2009 год.-31.10.2009 год. За първокласниците, обаче, срокът е 15.09.2009 год.-30.09.2009 година. В противен случай детските се прекратяват и процедурата за подаване на молба е с нови бележки за брутни доходи.

Общи условия

Активация на акаунт