Въпроси и отговори за майчинството и новите промени - 11 част

• 57 570
  • 883
  •   1
Отговори
# 795
Гевито, аз приложих доп.споразумение, тъй като се върнах с различно работно време и това беше оформено с доп.споразумение. Ти вероятно може да приложиш копие от заповед за прекратяване на отпуска за отглеждане на дете до 2г.
Иначе, за обстоятелствата мисля, че писах прекратяване на отпуск по чл.164, ал.1, считано от дата .....
А от къде мога да си взема заповедта?

От работодателя ти
Благодаря   bouquet

# 796

Re: Въпроси и отговори за майчинството и новите промени - 11 част
« #789 Петък, 26 Февруари 2010, 15:31 »
   Отговори с цитат
момичета-незнам дали въпроса ми е за тук,но ако ми отговорите ще съм ви мн.благодарна-а ето го и въпроса ми-в момента съм безработна от август 2009,бях на платена борса до м.февруари 2010 и сега ще се отписвам от борсата,но планираме второ дете-та кога ще е наи-добре да ме назначат фиктивно-още сега след отписването от борсата или чак за болничния 45дни преди раждане?По принцип аз мисля да бъда назначена сега и да изляза в болнични за през цялата бременност,но не съм наясно какви осигуровки ще си заплащам  при този случай-дали 16,80лв или повече?А за периода ,в който бях на платена борса какъв доход ще се впише относно болничните?Знам,че въпросите ми са повечко и може да са малко объркани,но ме извенете предварително и все пак благодаря на тези,които ми отговорят!

# 797
и аз бях безработна когато разбрах, че съм бременна и още от 14 седмица си взех болничен.
болничния ми е 190 лв на месец, защото се оказа че го изчисляват по някакъв странен начин 6 месеца назад....
така че по-добре да вземаш някакви пари от болнични от колкото никакви през целите 9 месеца Simple Smile

# 798
добре-ама назначиха ли те някаде?

# 799
Здравейте на всички,
аз също съм безработна и бих искала някой да ни светне по тоя въпрос с тия болнични и дали е възможно да не чакаме да дойде 45 дневния болничен и тогава да се назначаваме фиктивно на работа а ако е възможно още от сега(началото на бременността) да ни назначат и да излезем в болнични та чак до края. До колкото разбрах щом си в болнични се плащат само здравните осигуровки, които са около 20лв. на месец. Май не е много хубаво така да източваме държавата ама ние сме в това положение, защото живеем именно в тая държава така че.....!

Честита Баба Марта!Да сте бели и червени,винаги засмени!Румени да са лицата,много радост в сърцата!

P.S. Отново благодаря на Elfita и се надявам и този път да ни помогне  Hug

# 800
  • В полите на Пирин планина
Здравейте на всички,
аз също съм безработна и бих искала някой да ни светне по тоя въпрос с тия болнични и дали е възможно да не чакаме да дойде 45 дневния болничен и тогава да се назначаваме фиктивно на работа а ако е възможно още от сега(началото на бременността) да ни назначат и да излезем в болнични та чак до края. До колкото разбрах щом си в болнични се плащат само здравните осигуровки, които са около 20лв. на месец. Май не е много хубаво така да източваме държавата ама ние сме в това положение, защото живеем именно в тая държава така че.....!

Честита Баба Марта!Да сте бели и червени,винаги засмени!Румени да са лицата,много радост в сърцата!

P.S. Отново благодаря на Elfita и се надявам и този път да ни помогне  Hug

Може - трябва да отработиш поне един ден и сед това можеш да излезеш в болничен - ако имаш поне 6 месеца осиг. стаж през живота си. Ако през предходните 6 месеца нямаш осигуровки, то ще вземаш обезщетение на база 240 лева.

# 801
Благодаря за светкавичния отговор Lady Brinne Hug

А знаете ли защо тия счетоводители бягат като попарени след като стане въпрос за служителка която е бременна? Толкова много документация ли е нужно  да се обработва в такъв случай или аз съм попаднала на такава. Нали все пак им се заплаща от фирмата. Аз си намерих една фирма в която се съгласиха да ме назначат фиктивно на работа ама счетоводителката им ми иска по 20лв. на месец. ОК няма проблем ама нали през тия 2 години майчинство се плаща само здравната осигуровка която е 20лв  newsm78 Излиза че аз трябва да и плащам 20 лв. месечно за да ми вниса тя 20 лв здравни. Ама ща не ща ако не намеря друга фирма ще плащам кво да се прави  Thinking

# 802
galina_deleva при положение, че ще те назначат фиктивно на работа, само за да може да получаваш болнични и майчинство би трябвало ти да си поемеш сумата за здравни осигуровки.
Не знам какво очакваш, собственика на фирмата ти прави от една страна услуга, и от друга ти искаш и да се бръкне в джоба и да ти плати и здравните...

# 803
Много се извинявам ако съм си написала мнението по неразбираем начин, но изобщо не съм имала в предвид това. Ще се опитам сега по ясно!!!
Счетоводителката ми иска 20лв МЕСЕЧЕН ХОНОРАР за да ми внася 20лв. здравни ( общо 40 за моя сметка на месец)
Не че 20лв са много пари но незнаех че процедурата по внасянето на здравната е  толкова сложна  newsm78

# 804
Счетоводителката така или иначе всеки месец внася и осигуровки и декларации на работещите в тази фирма. Дано си намериш друга фирма в която да те назначат. Моя позната е назначена фиктивно, внася си само здравните осигуровки и нито стотинка повече.

# 805
Аз си прекъсвам двугодишната отпуска за майчинство на 22.03 и веднага излизам в полагаемия платен отпуск за 2009г. Въпросът ми е трябвали да имам работени дни и колко са достатъчни, за да мога да изляза в отпуска или може направо да си изляза отпуска? Само да поясня, че нямам нужда от актоализация на зъплатата, тъй като няма промяна от излизането ми в болничен.
Питам, защото шефката и счетоводителката ми не могат да се разберат. Шефката ми казва, че няма нужда да работя, а счетоводителката, че трябвало поне един ден. Аз искам да знам с точност, за да мога да тропна с крак и отсека  Laughing, явно, че сама трябва да се оправям

# 806
  • Пловдив
Гевито ,не е нужно да работиш преди да излезнеш в отпуск

# 807
Благодаря ти отново Елфита за бързия отговор   bouquet Сега вече знам какво да правя.

# 808
 здравейте мами!
имам едно питане.когато фирмата,към която съм осигурявала част от майчинството си фалира- ще мога ли да получавам майчинство или ще ми го спрат

# 809
  • Пловдив
здравейте мами!
имам едно питане.когато фирмата,към която съм осигурявала част от майчинството си фалира- ще мога ли да получавам майчинство или ще ми го спрат

в какъв смисъл част от майчинството
била си на 4 часа ли там

Общи условия

Активация на акаунт