Програмата за детегледачките - 6

• 55 529
  • 765
  •   1
Отговори
# 60
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
От вчера съобщават, че ще правят ревизия на плащанията по програмите на Социалното министерство. Може би затова има забяване

# 61
Здравейте мами. Не искам да ви ядосвам или разочаровам, но парите за всички програми май ще спрат... заради някаква ревизия. И естествено ревизията няма да е с добър резултат. А ние горките да чакаме...но докога? Аз чакам от март месец, т.е. вече половин година и няма резултат. Другата седмица почваме на ясла. То ясно, че няма пари. Г-жа Масларова е доста по-бедна и безпомощна от нас и затова явно тя се е самоподпомогнала с нашите полагаеми според програмата средства. На одобрените Честито, а на останалите като мен - търпение. Детето като навърши 3 годинки и без това няма да ни вълнува тази тема. За жалост ощетени остават децата ни - бъдещето на тази нация/ако има такава/.

# 62
аз днес пак в бюрото бях,да ги помоля трудовите посредници да ми намерят безработен кандидат-детегледач.едната дама веднага се сети за совя приятелка и и звънна.жената отказа-предпочита да си получава обезщетение за безработица и да си търси нещо на по-висока заплата.
това, за ревизията ми го казаха  и на мен и другото,което ми казаха,е че на пари можем да се надяваме след нова година ooooh!
аз малката на ясла не мога да си позволя да я пусна-има огромни сливици,които лекуваме и е противопоказно за нея да боледува в тази възраст.сега със съпругът ми търсим решение и май ще ходим да живеем в друг град,при неговите родители-те имат жилищни условия за това,но ще трябва да се простим със самостоятелността си и дано това да не ни коства брака накрая Praynigдреболия е,че ще трябва да стартираме отначало професионалното си развитие и да търсим работа в тази кризаа #Cussing outето какво се принуждава да прави човек заради някакви безкрупулни лъжци и крадци,за които ние сме само номера в списък,но не и човешки съдби #2gunfire

# 63
Чували ли сте нещо за тази програма, която също предлага наемането на безработно лице като детегледач?
http://www.az.government.bg/EFunds/OPHRD/AP1105/Zaiavlenie_1105.pdf
Казаха ми, че срокът за подаване на заявления е до 25 август, но не знам дали е вярно

# 64
   Здравейте, мили мами!  Отдавна не съм посещавала темата, защото при нас всичко върви добре. Успешно включени сме от май 2008г. Сега обаче, пред мен възникват нови въпроси, на които се опитвам да открия отговора, чрез тази тема. Знам, че тук има, кой да ми помогне и за това благодаря предварително!
  Дъщеря ми ще навърши три години през юли 2010 , но живот и здраве аз от февруари 2010 ще ползвам първият си болничен за второто си дете. Въпросът ми е можем ли да останем в програмата, независимо от това, че аз вече ще съм в болничен за второто си дете?
 Тук намрих отговора, но бих искала да се допитам до вече сблъскали се с този проблем мами или по-добре запознатите от мен!
"5) Ако сте бременна със следващо дете:
- В случаите когато вече е разрешен отпуск за бременност и раждане за следващо дете, майката няма право да се включи в програмата „В подкрепа на майчинството” за предходното дете.
- Когато е започнало отглеждането на дете по програмата „В подкрепа на майчинството” и през този период на майката се разреши отпуск за бременност и раждане за следващо дете, трудовият договор на наетото лице не се прекратява."
   Благодаря!

# 65
Чували ли сте нещо за тази програма, която също предлага наемането на безработно лице като детегледач?
Казаха ми, че срокът за подаване на заявления е до 25 август, но не знам дали е вярно
Самоцитирам се, за да кажа, че тази програма "Отново на работа" наследява "В подкрепа на майчинството" като разликата е, че новата програма ще обхваща приоритетно безработни лица в предпенсионна възраст.
Цитат
Една от схемите - „Отново на работа”, е продължение на програмата „В подкрепа на майчинството”, уточни министър Масларова и обясни, че тя е е на стойност 64 милиона лева и ще обхване нови 8 000 души. С предимство ще бъдат наемани хора в предпенсионна възраст, а не пенсионери. Схемата отговаря на потребностите на пазара на труда за осигуряване на заетост, и на нуждата от грижа за децата от 1 до 3-годишна възраст. Приоритетно ще се разглеждат и заявления на самотни родители, многодетни семейства, родители на деца с увреждания, семейства, в които един или и двамата родители са с увреждания, семейства с месечен доход до две средни работни заплати.
Което лично на мен ми говори, че "В подкрепа на майчинството" е на доизживяване и едва ли ще има нови одобрени по нея.

# 66
  • Плевен
Здравейте момичета,искам малко помощ,значи случая е следния.Детето ми е на година и девет месеца,напуснах старата си работа(където работех преди да забременея) и започнах нова.До сега четох какви документи са ми нужни и стигнах до това

"Удостоверение за обстоятелството, че майката/осиновителката е с право на парично обезщетение за отглеждане на малко дете по чл. 53, ал. 1 или по чл. 54, ал. 1 от Кодекса за социално осигуряване. Удостоверението следва да съдържа данни за:
- трите имена на майката/осиновителката и ЕГН /ЛНЧ/;
- постоянния или настоящия адрес;
- период, за който е разрешен отпуск по чл. 164, ал. 1 от Кодекса на труда, обстоятелството дали лицето е с право на парично обезщетение по чл. 53, ал. 1 или по чл. 54, ал. 1 от Кодекса за социално осигуряване, както и считано от коя дата; "

Та въпроса ми е от счетоводителя в новата фирма ли трябва да го взема това удостоверение или от старата.И ако има файл как точно трябва да изглежда това удостоверение,ако може да ми го прати  Praynig  krasimira1986@mail.bg
А и ако някой има образец на заявлението за постоянен адрес също ще съм много благодарна,тъй като файла който е в документа който описва всички необходими документи не се отваря.
Нашата баба е безработна и е в трудоспособна възраст и много се надявам да се вредим

# 67
Самоцитирам се, за да кажа, че тази програма "Отново на работа" наследява "В подкрепа на майчинството" като разликата е, че новата програма ще обхваща приоритетно безработни лица в предпенсионна възраст.
Цитат
Една от схемите - „Отново на работа”, е продължение на програмата „В подкрепа на майчинството”, уточни министър Масларова и обясни, че тя е е на стойност 64 милиона лева и ще обхване нови 8 000 души. С предимство ще бъдат наемани хора в предпенсионна възраст, а не пенсионери. Схемата отговаря на потребностите на пазара на труда за осигуряване на заетост, и на нуждата от грижа за децата от 1 до 3-годишна възраст. Приоритетно ще се разглеждат и заявления на самотни родители, многодетни семейства, родители на деца с увреждания, семейства, в които един или и двамата родители са с увреждания, семейства с месечен доход до две средни работни заплати.
Което лично на мен ми говори, че "В подкрепа на майчинството" е на доизживяване и едва ли ще има нови одобрени по нея.
е хубава работа сега-никой нищо не разбра,на никой никого не се обади и сега пак ще рекат,че или е минал крайният срок,или че парите са свършили #2gunfire #Cussing out ooooh!

# 68
Действайте за новата програма, аз се отказах, защото мислех да пусна детето на ясла и при одобрение да го спра и дам на детегледачката. Само че вече е забранено да кандидатстват родители, чиито деца са приети на ясла.

# 69
  • София
Здравейте момичета,искам малко помощ,значи случая е следния.Детето ми е на година и девет месеца,напуснах старата си работа(където работех преди да забременея) и започнах нова.До сега четох какви документи са ми нужни и стигнах до това

"Удостоверение за обстоятелството, че майката/осиновителката е с право на парично обезщетение за отглеждане на малко дете по чл. 53, ал. 1 или по чл. 54, ал. 1 от Кодекса за социално осигуряване. Удостоверението следва да съдържа данни за:
- трите имена на майката/осиновителката и ЕГН /ЛНЧ/;
- постоянния или настоящия адрес;
- период, за който е разрешен отпуск по чл. 164, ал. 1 от Кодекса на труда, обстоятелството дали лицето е с право на парично обезщетение по чл. 53, ал. 1 или по чл. 54, ал. 1 от Кодекса за социално осигуряване, както и считано от коя дата; "

Та въпроса ми е от счетоводителя в новата фирма ли трябва да го взема това удостоверение или от старата.И ако има файл как точно трябва да изглежда това удостоверение,ако може да ми го прати  Praynig  krasimira1986@mail.bg
А и ако някой има образец на заявлението за постоянен адрес също ще съм много благодарна,тъй като файла който е в документа който описва всички необходими документи не се отваря.
Нашата баба е безработна и е в трудоспособна възраст и много се надявам да се вредим
Програмата за детегледачките ще спре доколкото разбрах. За дете до 2 г. искаха удостоверение от НОИ. Обаче доир вече не приемат документи. Иначе ако ти се занимава, отиваш в 103 кабинет в НОИ и си искаш молба за такова удостоверение, т.е. че получаваш 50% от обезщетението за отглеждане на дет до 2 г. Тя е по образец.
За ОТНОВО НА РАБОТА не знам какви документи трябват за майката. Още не съм стъкмила моите. Не ми е много ясно как ще удостоверя, че съм на работа. Май, там не иксат такова удостоверение от НОИ.  newsm78

# 70
Действайте за новата програма, аз се отказах, защото мислех да пусна детето на ясла и при одобрение да го спра и дам на детегледачката. Само че вече е забранено да кандидатстват родители, чиито деца са приети на ясла.
днес се обадих в тукашното ДСП и ми казаха,че за първи път чуват за тази програма и че при тях нямало такова нещо Rolling Eyesказаха,че не са получавали никакво разпореждане нито във връзка със спиране на старата програма,нито за стартиране на нова такава Crazy

# 71
Може би защото заявления се подават към бюрата по труда.
Ето самото заявление още веднъж, в края на документа има указания: http://www.az.government.bg/EFunds/OPHRD/AP1105/Zaiavlenie_1105.pdf

# 72
Може би защото заявления се подават към бюрата по труда.
Ето самото заявление още веднъж, в края на документа има указания: http://www.az.government.bg/EFunds/OPHRD/AP1105/Zaiavlenie_1105.pdf
много ти благодаря Hug

# 73
# 74
някой да е сменял детегледачка, включена в програмата?

Общи условия

Активация на акаунт