Програмата за детегледачките - 6

• 54 885
  • 765
  •   1
Отговори
# 360
Без протести в тая държава нищо не се получава.На кой му е хрумнало,че ще се намери детегледачка за 240лв. за гледане на близнаци

# 361
Има ли мами от В.Търново,П.Тръмбеш или Павликени?
По всяка вероятност курсовете за детегледачки от Свищов ще се проведат с тези групи.Имате ли информация за датите на курса?

# 362
ето отговора на моето запитване до АЗ:

Родителите, които се включват в проекта, е необходимо да отговарят на следните условия:
- и двамата родители са наети по служебно, трудово правоотношение и/или са самонаети към датата на подаване на заявлението, с изключение на лица, наети на трудово или служебно правоотношение в структурите на АЗ;
- единият от родителите ползва отпуск по майчинство в рамките на периода на отпуска, съгласно чл.164, ал.1 от КТ и до навършване на 3-годишна възраст на детето;
- не са включени в Националната програма “В подкрепа на майчинството”;
- децата не са записани в детска ясла.
Родителят, който отглежда детето, към датата на подаване на заявлението не трябва да е на работа, а само да е с осигурено работно място.
Това се обуславя от една от целите на проекта - създаване на условия за плавен преход и връщане на работа на родителите след ползване на отпуск поради бременност и раждане или осиновяване.

Екип по проект по схема “Отново на работа”

Явно това са изискванията, защо обаче съм била одобрена, трябваше да ходим да избираме детегледачка и т.н. не ми става ясно...

# 363
rikiki,зависи как си задала въпроса!
Ако може публикувай и него.

# 364

Родителите, които се включват в проекта, е необходимо да отговарят на следните условия:
- и двамата родители са наети по служебно, трудово правоотношение и/или са самонаети към датата на подаване на заявлението, с изключение на лица, наети на трудово или служебно правоотношение в структурите на АЗ;
- единият от родителите ползва отпуск по майчинство в рамките на периода на отпуска, съгласно чл.164, ал.1 от КТ и до навършване на 3-годишна възраст на детето;
Родителят, който отглежда детето, към датата на подаване на заявлението не трябва да е на работа, а само да е с осигурено работно място.
Това се обуславя от една от целите на проекта - създаване на условия за плавен преход и връщане на работа на родителите след ползване на отпуск поради бременност и раждане или осиновяване.

Явно това са изискванията, защо обаче съм била одобрена, трябваше да ходим да избираме детегледачка и т.н. не ми става ясно...
Добре, в момента отговарям на всички условия. От понеделник детегледачката ми е на курс. Ако до 12 май не се сключи договор, детето ни навършва 2 години, трябва ли да изляза неплатен отпуск или е достатъчно това, че към датата на декларацията съм отговаряла на условията. Ако някой се чувства компетентен, моля да ми отговори!

# 365
  • Тука, под липите стари...

Добре, в момента отговарям на всички условия. От понеделник детегледачката ми е на курс. Ако до 12 май не се сключи договор, детето ни навършва 2 години, трябва ли да изляза неплатен отпуск или е достатъчно това, че към датата на декларацията съм отговаряла на условията. Ако някой се чувства компетентен, моля да ми отговори!

И аз съм в същото положение - присъединявам се към въпроса.

# 366
Въпросът:
Детето ми навършва 2г на 05.05.2010г. В момента за него се грижи баба му, на която е прехвърлен Отпускът по чл.164,ал.1 от КТ. И двамата родители работим. От 06.05. най-вероятно аз ще изляза в Отпуск по чл.167а,ал.1 за неопределено време (най-много 6 месеца), поради намаляне обема на работа. Бабата на детето вероятно ще бъде съкратена и ще се регистрира в БТ.
Въпрос 1: Мога ли да подам Заявление и да кандидатствам по програмата "Отново на работа"?
Въпрос 2: Възможна пречка ли е това, че до 06.05.2010, аз съм била на работа и бабата е ползвала отпуск по чл.164,ал1 от КТ?

Отговорът:
Уважаема госпожо,

Видно от предишните постове и моят, е че служителите от АЗ копират едни и същи нища! Не отговарят на конкретно поставените въпроси!

rikiki, ти не беше ли писала, че вече си на работа?!?

# 367
n_alex76 , въпроса го зададох много конкретно с дати, имена и т.н. с описание на аобсолютно всичко, като молбата ми беше за коментар на 'конкретната ми ситуация', но в отговора няма нищо конкретно ... както и да е, аз май ще се отказвам.. варианта сега да излизам в майчинство и да подавам пак заявление ми се вижда супер нереалистичен....
Byni, да на работа съм, бях на работа и при подаването на документите, бях на работа и когато ни одобриха, бях на работа и когато ходих да избера детеглдачката ... но сега са се сетили че не трябва да съм на работа! е, като е така - здраве да е!
P_73 , от цялото ровене по темата съм убедена че е важен статус в момента на подаване на документите, така че би трябвало да си ок, но знае ли човек...

# 368
n_alex76 , въпроса го зададох много конкретно с дати, имена и т.н. с описание на аобсолютно всичко, като молбата ми беше за коментар на 'конкретната ми ситуация', но в отговора няма нищо конкретно ... както и да е, аз май ще се отказвам.. варианта сега да излизам в майчинство и да подавам пак заявление ми се вижда супер нереалистичен....
Byni, да на работа съм, бях на работа и при подаването на документите, бях на работа и когато ни одобриха, бях на работа и когато ходих да избера детеглдачката ... но сега са се сетили че не трябва да съм на работа! е, като е така - здраве да е!
P_73 , от цялото ровене по темата съм убедена че е важен статус в момента на подаване на документите, така че би трябвало да си ок, но знае ли човек...

то и ти си била...ама...
Оххх, и аз май ще се отказвам, просто нямам думи!!!!

# 369
  • Тука, под липите стари...
Момичета, не може ли да се обърнем към някоя медия за съдействие. Поне официално да изяснят пред обществеността точните условия.  Нали точно по телевизията преди няколко месица обявиха програмата?!  Има ли някоя от вас опит в контакта с медии?

# 370
Момичета, аз не мога да се откажа от програмата, защото много боледуват в яслата.
Стринка ми ме побърква.Не иска да ходи в друго населено място за курса за детегледачки.Обяснявам й, че ще отпадне от програмата, ако не отиде.Не можело ли фиктивно да я пишат и т.н.Направо ми се плаче от нея! Cry

# 371
  • София
И ние сме аут от програмата. Бяхме одобрени. Но понеже съм била на работа към момента на подаване на документи и сега сме аут. Писна ми. Нямам сили да звъня и да се разправям с когото и да било повече. Тази нощ дори си поплаках.
Вчера звънях в БТ. Питам ги ще има ли обучение. Ето диалогът:
- Ще има ли обучение от 26 април?
- В понеделник получихме всички изисквания за програмата. Била ли сте на работа към оммента на подаване на документите?
-Да.
- Съжалявам. Не можете да участвате.
- Кога щяхте да им го съобщите?
- Щях да ви пратя писмо.
- Кога? Днес е четвъртък, а обучението трябва да почне в понеделник. Когато майка ми иде на курс, да й кажат, че не сме одобрени ли?
- Съжалявам.

Между другото, женат абеше много мила, но знам, че тя е просто изпълнител. Да, искат да сме били в майчинство, но аз съм на работа и си получавам половинката майчинство. Какво им пречи и такива като мен да включат? Да разширят обхвата, да има повече хора, да усвоят повече пари и после да се фукат с това!
Живеем под наем, изплащаме ипотека на ново жилище, съсипваме се от работа и за нас тези 200 лв. бяха много важни. А и майка ми щеше да е по-спокойна, като си има доходи. Да, и сега ми гледа детето, но й е кофти, защото преди да почне да го гледа си работеше и имаше добри доходи, а сега живеем в лишения.  
Извинявайте, че ви се наоплаквах. Но поне вие ще ме разберете.  Cry

# 372
Ами ти от къде по дяволите трябва да знаеш, че е ТРЯБВАЛО да си в неплатен отпуск. Да не си врачка? Според мен нямат право да променят условията на  кандидати подали вече документи!!! За нови както и да е, ама в случая това е нелепо.  Twisted Evil

# 373
Вчера показаха една разочарована майка по БТВ.
Само си търсят причини да не плащат.

# 374
  • София
Не е нужно да публикувам и моя отговор, той е абсолютно еднакъв като на rikiki .
Което означава, copy-paste от процедурата им, която не е ясна разбира се. Какво значи "И  до навършване на 3-годишна възраст на детето" . отговорът на повторното ми питане за изясняване на този цитат беше следния:
"Родителят, който отглежда детето, към датата на подаване на заявлението не трябва да е на работа, а само да е с осигурено работно място.

"

Иначе казано и ние вече не отговаряме на условията, детето е навършило 2 год. а неплатен отпуск да излизам при условие че си имам платена работа и...работя....що за простотия е това условие в изискванията им!!!!!!

Общи условия

Активация на акаунт