Програмата за детегледачките - 6

• 54 885
  • 765
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте, мами!
Аз съм мамчето,  получило отговор от Ем.Иванова с противоположен отговор.Но от БТ ме предупредиха да не разчитам на това писмо.Явно всяко мнение е предпоследно.
Добре, че си пускаме писмата тук. Hug

# 466
Здравейте на всички! Аз пък бях получила отговор, че няма да ни спират половината майчинство! Кое е в сила последно?

# 467
моми4ета,търсих сега но не намирам къде чотх какъв то4но трябва да е документа от работодателя на съпруга ми-трябва ли на него да пише каква му е заплатата,защото имаше ако не се лъжа някакво условие да не надвишават доходите ни 2 средни заплати newsm78

Мерелин, вчера отидохме до БТ и им показахме документите си от местоработата. Не ни поискаха да пише и размера на заплатата. Но в служебната бележка трябвало изрично да е посочено, че бащите са на трудови или служебни правоотношения, или самонаети. Ето моята служебна бележка - одобриха я.  На съпруга ми не беше готова, но я искаха по същия начин написана.

Име на фирмата, булстат и адрес за кореспонденция
Изх. номер и дата

СЛУЖЕБНА БЕЛЕЖКА

Управлението на ........../местоработата/ .........издава настоящата на ..../3-те имена/...., ЕГН..........., л.к..........., издадена на ............, в уверение на това, че същата работи по трудови правоотношения с трудов договор № .... от .... Към датата на издаване на служебната бележка, лицето е в отпуск по майчинство по чл. 164, ал. 1 от Кодекса на труда.
                Настоящата се издава да послужи по програмата „Отново на работа” към Агенцията по заетостта., гр. Пловдив.

Ръководител: /име, подпис/

# 468
Пуснах ново запитване за майчинството с приложените 2 различни отговора.
Надявам се до седмица да ми отговорят. Crossing Arms

# 469
Аз също пуснах ново писмо до НОИ с двата противоположни отговора още в понеделник, но нямам отговор. Освен това питах и в БТ и ми казаха, че не могат да ми отговорят дали имам право на тези 50%, явно никой не е наясно.  #Cussing out

# 470
Аз ще подавам документи тия дни. Отговарям на условията.

Само не знам защо ми искат и на мен, и на мъжа ми, бележки с брутния месечен доход към момента на подаване??? Знае ли някой?

Майка ми ще ми е детегледачка, бивш детски учител, пенсионирана по болест, не по възраст. Дали ще я одобрят, при това не е нужно да ходи на курсове newsm78 Все още не е регистрирана в бюрото по труда, ще го направи до месец-два.
Детето ми навършва 2 години октомври.

тук видях обява от детегледачка по програмата за Бургас ,дано е полезна за някой http://www.top-obiavi.net/%D0%BE%D0%B1%D1%8F%D0%B2%D0%B0-68980

# 471
Канех се и аз да пускам запитване, но ще го оставя за другата седмица. Сега ще изчакам - какво ли ще отговори НОИ за тези 50% ? Twisted Evil Уф, жалко че няма да съм там, когато четат собствените си противоположни отговори!  #2gunfire Надявам се да "отсъдят" в полза на майките, ама знам ли...

# 472
Сега ще ви кажа какво значи да се чувстваш онеправдан. Реших днес да звънна в БТ да проверя за програмата Отново на работа и познайте какво се получава при мен - не мога явно да кандидатствам за детето ми, което е на година и седем месеца, защото към момента на подаване на заявление ще бъда в отпуск по чл.163, защото най-малкия няма да има годинка! А по другата програма нямало средства. Така хем съм с две малки деца в многодетно семейство, хем няма как да се класирам за помощ дори за едното. Нямам думи!

Последна редакция: ср, 09 юни 2010, 15:52 от no_va

# 473
Сега ще ви кажа какво значи да се чувстваш онеправдан. Реших днес да звънна в БТ да проверя за програмата Отново на работа и познайте какво се получава при мен - не мога явно да кандидатствам за детето ми, което е на година и седем месеца, защото към момента на подаване на заявление ще бъда в отпуск по чл.163, защото най-малкия няма да има годинка! Така хем съм с две малки деца в многодетно семейство, хем няма как да се класирам за помощ дори за едното. Нямам думи!

Тогава пиши на началниците им от АЗ. Ти не си обичаен случай, но само началникът може да разреши отклонение от правилото. Ето ти контакти с Агенцията по заетостта:
Телефон:   980 87 19
Факс:   986 78 02
Е-mail:   az@az.government.bg

# 474
Сега ще ви кажа какво значи да се чувстваш онеправдан. Реших днес да звънна в БТ да проверя за програмата Отново на работа и познайте какво се получава при мен - не мога явно да кандидатствам за детето ми, което е на година и седем месеца, защото към момента на подаване на заявление ще бъда в отпуск по чл.163, защото най-малкия няма да има годинка! Така хем съм с две малки деца в многодетно семейство, хем няма как да се класирам за помощ дори за едното. Нямам думи!

Тогава пиши на началниците им от АЗ. Ти не си обичаен случай, но само началникът може да разреши отклонение от правилото. Ето ти контакти с Агенцията по заетостта:
Телефон:   980 87 19
Факс:   986 78 02
Е-mail:   az@az.government.bg

Много ти благодаря!

# 475
# 476
Ох, Но ва, съжалявам...гадна работа... Така ли стимулират майките да раждат деца на тая държава ooooh!

Аз имам служебна бележка от работодател, работя в телекомуникационен гигант и колегите ми от Човешки ресурси са наясно какво точно трябва да пише. ако някой има нужда, ще му я препиша.
Документът за брутното възнаграждение към датата на подаване на декларацията наистина се оказа с цел да не се надвишат две средни месечни заплати за БГ

# 477
А ето и отговорът от НОИ относно запитването ми за 50-те % майчинство и противоположните отговори от една и съща г-жа :

Уважаема г-жо , има промяна на обстоятелствата, че програмата
"Отново на работа" е аналогична с програмата "В подкрепа на майчинството".
Предложена е промяна в разпоредбите на чл. 53, ал. 4 и чл. 54 от КСО,
соято ще бъде одобрена от Нардното събрание.
Ем. Иванова

----- Original Message -----
From:
To: "NOI" <NOI@nssi.bg>
Sent: Monday, June 07, 2010 1:46 PM
Subject: Re: Re: Прекратяване на майчинство преди навършване 2 години на
детето

> Благодаря Ви за бързия отговор. Между другото случайно попаднах да друго
> писмо от Вас, което напълно протоворечи на Вашия отговор до мен. Моля Ви
> да ми обясните къде се крие разликата и защо едни майки имат право на 50 %
> от обезщетението, а аз не!?

# 478
Мда, ясно, канят се да изключат и "Отново на работа" от ония 50 %.  #2gunfire  Мнооооооооого неприятно.  Ама докато го приеме Народното събрание ще мине време...

# 479
  • Тука, под липите стари...
Ох, Но ва, съжалявам...гадна работа... Така ли стимулират майките да раждат деца на тая държава ooooh!

Аз имам служебна бележка от работодател, работя в телекомуникационен гигант и колегите ми от Човешки ресурси са наясно какво точно трябва да пише. ако някой има нужда, ще му я препиша.
Документът за брутното възнаграждение към датата на подаване на декларацията наистина се оказа с цел да не се надвишат две средни месечни заплати за БГ
Момичета, извинявам се, пропуснала съм тази дискусиля - за коя декларация става дума и какво общо имат с програмата две средни месечни заплати. Извенявам се още веднъж. Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт