Програмата за детегледачките - 6

• 54 914
  • 765
  •   1
Отговори
# 690
  • в 1001-та нощ
Star*Dust   Hug изключително благодаря    bouquet - аз чела-недочела .....точно твоите стъпки - бях намислила + пенсионерка  ooooh! ooooh! ooooh! - отдавам го на умората  Tired Tired Tired

и може би бъркам с прехвърляне на майчинството на баба - член от семейството - пенсионер - тогава можеше - нали?

това изискване да не е пенсионер – го разбирам – създават заетост при работещите - но това условие да кандидатстваш без да си се върнал на работа – ми се вижда направо абсурдно ?!?! защо? аз ако съм си в къщи? защо ми е чужд човек да ми се пречка?

# 691
a.l.e.n.a , условията на програмата са такива.

Относно прехвърляне на майчинството на баба, дядо е само ако са на трудов договор и до навършване на 2 години на детето, а тази програма е за деца до 3 години.

Кодекс на труда
чл.164.(3) (Изм. - ДВ, бр. 25 от 2001 г., в сила от 31.03.2001 г.) Отпускът по ал. 1 със съгласието на майката (осиновителката) се разрешава на бащата (осиновителя) или на един от техните родители, когато работят по трудово правоотношение.

# 692
Здравейте, мили мами бих искала да попитам-аз съм по майчинсто дъщеря ми е на 1г и 3м искам да почна работа, но в друга фирма а не там от където получавам майчинството.Искам да попитам как стоят нещата с прехвърлянето на майчинството с баща и нямаме брак и май на него не става.Какви документи са необходими  за прехвърляне и на кого може.Или пък ако я пусна на ясла какво губя.Извинявайте стана доста дълго.Предварително ви благодаря!

# 693
  • в 1001-та нощ
a.l.e.n.a , условията на програмата са такива.

Относно прехвърляне на майчинството на баба, дядо е само ако са на трудов договор и до навършване на 2 години на детето, а тази програма е за деца до 3 години.

Кодекс на труда
чл.164.(3) (Изм. - ДВ, бр. 25 от 2001 г., в сила от 31.03.2001 г.) Отпускът по ал. 1 със съгласието на майката (осиновителката) се разрешава на бащата (осиновителя) или на един от техните родители, когато работят по трудово правоотношение.

т.е. ако бабата е пенсионер и работи по трудов договор - няма проблеми?

# 694

т.е. ако бабата е пенсионер и работи по трудов договор - няма проблеми?

Да, след като й внасят осигуровки по фонд Общо заболяване и майчинство не би трябвало да има проблем.

# 695
Здравейте момичета,  Wink
Следя активно темата, която благодарение на всички вас е доста информативна.
Аз мисля да кандидатствам по програмата през месец май, когато изтича първата година на майчинството и трябва да се върна на работа, но проблемът е, че с бащата на детето не сме в добри отношения и той отказва да даде каквато и да е информация или документи.
(Нямаме брак, но детето е признато. Не съм го съдила за издръжка и съответно не плаща такава.)
Има ли някаква възможност информацията, попълвана от бащата да се изиска по служебен път или да кандидатствам като самотен родител?  newsm78

# 696
  • Wolwedans
Здравейте момичета,  Wink
Следя активно темата, която благодарение на всички вас е доста информативна.
Аз мисля да кандидатствам по програмата през месец май, когато изтича първата година на майчинството и трябва да се върна на работа, но проблемът е, че с бащата на детето не сме в добри отношения и той отказва да даде каквато и да е информация или документи.
(Нямаме брак, но детето е признато. Не съм го съдила за издръжка и съответно не плаща такава.)
Има ли някаква възможност информацията, попълвана от бащата да се изиска по служебен път или да кандидатствам като самотен родител?  newsm78
Най-добре попитайте в Бюрото по труда във вашия град. Търсете отговорника по Европейските програми: "Аз мога" и "Отново на работа"

# 697
  • около Варна
Здравейте! Силно съм заинтересована от тези програми, защото се връщам на работа, а майка ми е безработна. Днес обаче от Социални грижи в нашия град ми казаха, че нямат финансиране по програмата, възможно ли е това или просто си уреждат пак познати хора/от малък град съм/ Къде да получа повече информация за програмата? А другия проект "Отново на работа" работи ли тази година, да отивам и в Бюрото по труда да питам.
Извинявайте за объркания пост, но съм бясна в момента и благодаря за всякаква информация  bouquet

# 698
wiwi, програмата "В подкрепа на майчинството" отдавна няма средства в цялата страна поне от 2009 година.
От 2010 година работи програма "Отново на работа" към БТ.
Късмет! Peace

# 699
а какво става ако остана без работа, докато съм по програмата? има ли период през който мога да си намеря работа или веднага ще ме изключат от програмата

# 700
  • около Варна
Аз пак недоразбрала да попитам, при програмата "Отново на работа" трябва ли да съм се върнала на работа, за да подам документите или преди това. От бюрото по труда ми казаха преди да съм се върнала, а в сайта чета следното " ако сте:
- наети (и двамата родители) по
трудово, или служебно
правоотношение, или самонаети
към датата на подаване на
заявлението;"

# 701
mimi81, ако останеш без работа отпадаш от програмата.Пише го в трудовия договор на детегледачката.
wiwi , правилно са ти отговорили от БТ.В сайта имат в предвид двамата да не сте безработни.

# 702
  • Тука, под липите стари...
На мен ми отговориха от БТ, че ако остана без работа имам срок от 1 месец да започна нова. Звучи ми логично, но дали наистина е така...

# 703
samuel , логично е, защото подаваш документи всеки месец и преди да попълниш декларация, че продължаваш да работиш трябва вече да си на новата работа. Peace

# 704
Момичеат , четох , четох и тотално се обърках... Моля кажете ако съм разбрала грешно. синът ми стана на 2 год. на 15 декември. Аз в момента съм в платен отпуск. Имаме баба пенсионер. Четох за програмата "В подкрепа на майчинството", където може да се го гледа бабата срещу заплащане, но доколкото разбрах няма пари за нея и реално не функционира. Така ли е?
 А в другата програма "отново на работа " лицето , което гледа детето трябва да е в трудоспособна възраст  т.е да не е пенсионер.Така ли е ?

Последна редакция: пт, 14 яну 2011, 14:33 от Sunrice

Общи условия

Активация на акаунт