За бебетата от 0 до 6 месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 8

• 11 867
  • 303
  •   1
Отговори
# 195
Знае ли някой козе мляко откога може да се дава(за кравето е ясно)? А краставица? Предполагам,че е ок,тя основно съдържа вода,но да попитам все пак.

# 196
трябва ми спешен отговор.Колко витамин С се дава на дете на година и 10 месеца?преди давах една ампула на 2 пъти(сутрин и вечер) ,но сега нямам идея.

# 197
  • София
mozila, най-вероятно е от претопляне.
*Alma*, една малка. Ако я даваш на два пъти, не оставяй отворена ампулата. Т.е. отваряш, даваш половината, другата половина можеш да изпиеш ти. След това отваряш друга ампула.

# 198
Вярно че така беше.1мл.теглех го със спринцовка.Една малка е 2мл.сега ще дам цялата

# 199
  • Кьолн
АнМари, благодаря ти! Малко се успокоих.

# 200
  • София
Вярно че така беше.1мл.теглех го със спринцовка.Една малка е 2мл.сега ще дам цялата
Да, можеш да дадеш сега една цяла, малка. Педиатърката винаги ме е предупреждавала като давам витамини, да не давам вечер.
Голяма ампула може да се даде след 6-7годишна възраст. За сега ще карате на малки.

# 201
Знае ли някой козе мляко откога може да се дава(за кравето е ясно)? А краставица? Предполагам,че е ок,тя основно съдържа вода,но да попитам все пак.
Мисля, че не се препоръчва каквото и да е мляко от животно преди навършване на 1 годинка. Ако пие АМ, по-добре е адаптирано да остане.
Но тъй като питаш и за краставица, предполагам, че питаш дали можеш да даваш таратор? newsm78 Ако е за таратор, можеш да му дадеш поне на 9-10 месеца, като му го разредиш с повече вода например. Аз давах краставица на сина ми, още докато беше на 9 месеца.

# 202
Момичета да попитам информативно и вас.
Синът ми е на 3м  и по принцип се изхожда почти като възрастен /образно казано де/ гъсто,дори не се размазва
на памперса.Не ни е тревожило,тъй като детето яде добре,пишка обилно и се изхожда от 3 до 5 пъти дневн.
Но от 1-2 дни,акото стана рядко и по начесто.Днес сутринта видях,че е зелено и слузесто.Не е воднисто,пенесто.
Просто по редичко,мен ме притеснява слузта.За цвета знам,че е възможно да е настинал.

Възможно ли е слузта да е от настинката? Не е имал преди,появи се с промяната на цвета.
Няма температура,играе с играчките,усмихва се,гуга ....аче като всеки друг ден.

# 203
Мисля, че не се препоръчва каквото и да е мляко от животно преди навършване на 1 годинка. Ако пие АМ, по-добре е адаптирано да остане.
Но тъй като питаш и за краставица, предполагам, че питаш дали можеш да даваш таратор? newsm78 Ако е за таратор, можеш да му дадеш поне на 9-10 месеца, като му го разредиш с повече вода например. Аз давах краставица на сина ми, още докато беше на 9 месеца.

Мерси,ще изчакам в такъв случай за млякото. Не питам за таратор,а за краставица отделно.
За млякото си мислех дали не мога да й давам с една зърнеста закуска,но ще прибавям прясно изцеден сок,вместо мляко.

# 204
Веве,а детето настинало ли е наистина,пие ли някакво сиропче?Защото слузта се появява понякога при прием на лекарства.Предполагам че е само на кърма или АМ и не си давала друго.Възможно е да е и само от настинката,но детето е много малко и при настинка е добре да се консултираш с педиатъра.

Алма,моето е на същата възраст и давам по една малка ампула от 2мг.

Мозила,тези пъпчици само на лицето и петичките едва ли е алергия.Възможно е обаче да е от слънцето.
Дъщеря ми има проблем с алергиите,но никога не са избивали пъпки само на тези места.

# 205
......
Педиатърката винаги ме е предупреждавала като давам витамини, да не давам вечер.
...............
Това пък защо?Обясни ли ти?Не бях чувала и досега,когато се е налагало винаги съм ги давала вечер... newsm78

# 206
  • София
Можело да превъзбудят детето. И аз понякога съм давала вечер.

# 207
  • Пловдив
......
Педиатърката винаги ме е предупреждавала като давам витамини, да не давам вечер.
...............
Това пък защо?Обясни ли ти?Не бях чувала и досега,когато се е налагало винаги съм ги давала вечер... newsm78

Може би,защото се тонизира организма,а не е препоръчително това да става преди сън.Както трябва да се избягват тонизиращите масажи при малките бебета вечер,за да не се превъзбуждат преди заспиване.

# 208
Тъкмо и аз щях да попитам за витамините вечер,но са ме изпреварили.

Галина_743,а даваш ли други витамини освен вит.С?

# 209
Не,давам само вит.С когато е настинал или усетя че започва да се разболява.На дъщеря ми също давам,но на таблетки.Понякога ако се хване настинката в началото,само с вит.С се справяме с проблема.
Добра информация е за витамините вечер.Ще го имам на предвид

Общи условия

Активация на акаунт