ЮЛЧЕ пляска със ръчички,че ще духа първите свещички!(тема 110)

• 10 557
  • 288
  •   1
Отговори
# 60
  • Варна
Написах отбиване. Само една статия прочетох и се отказах  Rolling Eyes. Явно изперквам  #Crazy.
Боби може и да не суче денем, обаче нощем неспира. Закусва кус- кус и препечени филии, обядва зеленчуково пюре и следобед редувам плодово с каша.
Мисля да въведа риба и кисело мляко и да го записвам на кухня. Чудя се випбебе или лакомник. Отзиви?

# 61
  • Sofia
Ми сигурно щото им писна да кърмят Белиндичка Wink
Моето дете снощи почти не е спало. Есперимента да спи при свеки май ще се окаже неуспешен. Освен изморен се върна страаашно раздразнен и изнервен, просто ужас. Два часа се приспиваме, цял ден му давам да суче (най-накрая ми отпуши напълно гърдите) и не иска да ме изпусне от поглед. Започва да плаче ако го оставя на друг дори само да отскоча до кухнята. Донка да се произнесе дали не съм му нанесла непоправима травма Thinking
Дени много обича кисело мляко. Режима ни е също с 5-6 дневни хранения и поне 1-2 нощни кърмения.

# 62
Леле, големи сладури Боянчо (същински Сами) и Лора  Heart Eyes Heart Eyes

Ние днес кръстихме Самчо. Много се разочаровах от самия ритуал.  Sad Бяхме в манастир Св.Мина. Имаше сигурно 15 дечица накуп. Представете си цялата им рода наоколо, натъпкана в една зала, децата реват, абсолютна лудница  #Crazy #Cussing out Не си кръщавайте децата там, или в други известни манастири. По-добре на някое по-забутано местенце, но да е по-спокойно.
Разбира се много се радвам че го кръстихме. Той се държа чудесно, после празнувахме.
Лошото е че сме болни с татко му от няколко дни. Точно както Белинда го описа. Ужасни болки в гърлото, на мен едната ноздра ми е запушена. Пламен е още по-зле - не може да говори и преглъща, нещо на ангина ми мяза  Confused Той е на биопарокс, а аз ще си направя компрес с мед. Дано помогне  Praynig

За да проверим дали е истина си набрахме. След сравнения и анализи Антон отсече - истинска е.  Сега кротко отлежава да съхне на терасата...  Mr. Green
Joy Joy
Доне, успокоих се че и Сами е на подобен режим. Гледам добре си расте, значи е доволен Simple Smile

# 63
И аз се чудя защо мине се не мине време и някой казва, че ще отбива.
И покрай мен в Плевен е така - като минат 6 месеца децата и се започва едно мъдрене кога и как да спрат да кърмят.

Нашият "режим" е като този на Донка - суче през три-четири часа - като едно месечно плюс каквото докопа от масата - домати, краставици, много сирене, хляб...кисело мляко е яла, ноне много, харесва и. Веднъж на ден супа или пюре и веднъж ако не ме мързи някаква каша.

# 64
  • София
Ми сигурно щото им писна да кърмят Белиндичка Wink
Им писна, на тях - другите, но на нас - нееееее Naughty Mr. Green Ех, НБМ, ти си мойта гордост Mr. Green Joy

Вчера мъжо ми купи трахизан, само това не бях смукала ooooh! Днес сякаш съм малко по-добре newsm78 Но хремата ми е кошмар...И лошото е, че Бобо се прокашля 3-4 пъти от снощи Thinking Надявах се поне то да мине само с хремата, ама не се знае знае ли се Thinking

Оф, много ми е изморено. Не спя добре, ставам в 5-6 и по цял ден с двамата, нещо взе да ми идва нанагорно. Сигурно щото съм болна, не знам...

Деси, ама сирене от вашето ли й давате, неизкиснато Shocked Не е ли много солено бе Rolling Eyes

Дони, тази новина за диворасляка много ме радва. Ако ще идвате скоро към София, донесете малко Blush

# 65
Дони, тази новина за диворасляка много ме радва. Ако ще идвате скоро към София, донесете малко Blush
А една среща и да се напушим дружно ? Joy
Режим ние нямаме,както каза Донито кърмим на поразия  Mr. Green

Aelia,мислех Алекс да я кръстим в манастир,ама май ме отказа  Thinking

# 66
Добро утро!
Аеля, честито ви Свето Кръщение! Може би е трябвало да проверите колко кръщенета са били записани за деня. Но важното е, че Сами си има Ангел-хранител вече.

Белинда, да взема да ви окося малко канабис от реката - колкото искаш.

Аз искам да попитам как давате на децата кисело мляко - под формата на шише - с вода и захар или с бисквити? Сами с бисквити не го хареса.

# 67
Нашия режим на хранене е:
8ч - АМ
12- пюрето от кухнята + коричка хляб
17- кис.мляко с банан или бисквита
20 - кремчето от кухнята
23- АМ или кис.млако разбито с банан в блендера
Вече почти не я кърмя, понякога ме ползва за залъгалка, дори не знам имам ли още кърма.  newsm78 Не я усещам да преглъща.
Много съм доволна от варненската държавна кухня. Почти всичко си яде, без супата. А беше много злояда - едва изяждаше по 150гр. Сега от тяхното пюре 200гр си ги омита, понякога и повече. Подариха ни уокър на Чико - голяма игра пада с него и много обича да го бута. Прави тигели из цялата стая и надава крясъци от кеф. Препоръчвам го, не се хлъзга на ламината, много е удобен за бутане и отпред има разни занимателни джаджи. А откакто се мъчи да прохожда, установи че може да застава на коленца и откри пълзенето. Сега няма спирка направо, обикаля целия апартамент.
За кръщенето - още не сме решили дали да е тази година, но със сигурност ще е в някоя малка църквичка.
Юцка, това наистина е било голям екшън ooooh!
Деница, аз кис.мляко го разбивам с плод и бисквита в блендер и го давам със шише. Без захар.

# 68
А една среща и да се напушим дружно ? Joy
пишете ме и мен, имам нужда  Mr. Green
много ме кефитее с това кърмене - "ми аз спях той си намери цицата, мързеше ме да правя пюре...." Joy Mr. Green Hug
Аелия честито ви християнче Сами, а дано сега е по-послушен  Laughing
Лорка е станала още по-голяма сладурана, а за косата няма да говоря - показах снимките на мъжо и той  Shocked а пък казват че Мати имал голяма коса  hahaha
снощи мъжо направи страхотна баница (да вземе да научи и майка си  Twisted Evil) та малкия плющя, много му хареса....
за киселото мляко и аз имам същия въпрос като Дени, щото май не се харесва много...
и да се оплача - никъде не мога да намеря АМ розов хипп 3, щели да вдигат цените и са го спрели по магазините  #2gunfire
иначе давам АМ само вечер преди сън...

# 69
Киселото мляко се тачи много при нас. Яде го с натрошени бисквити вътре, с плодово пюре, или без нищо. За през нощта му приготвям едно шише с кисело мляко и малко захар, изпива го някъде към 5 часа. Вечер пие АМ. Не кърмя от седмица, пия хапчета за щитовидната, които са несъвместими с кърменето и които отлагах от много време точно заради него.
Момичета, не искам да става спор, но приемете, че всички сме различни Peace. За едни е нормално да кърмят 3 месеца, за други 6, за някои до годинка, браво на тези, които не си поставят никакви срокове (наистина ви се възхищавам  bouquet), а да не забравяме, че има и такива, които изобщо не искат да кърмят. Излишно е според мен да се чудите защо някой иска да отбива едногодишно кърмаче. Невъзможно е всички да кърмят до 2-3 години, а и не е нужно, при положение че не се чувстват комфортно. Нека не се насажда чувство на вина Hug. Защото поне аз след такива риторични въпроси се чувствам виновна.

Последна редакция: пн, 15 юни 2009, 09:27 от Астарта

# 70
  • Варна
За това си я обичам аз Астарта  Hug.

# 71
Габи също суче през 3-4 часа, иначе си яде закуска, обяд и вечеря и някакъв плод за следобедна закуска. Кисело мляко яде натурално най-вече, няколко пъти й давах с плод вътре или с бисквитки, също й хареса.

Боян и Лора са много чаровни, сладури малки  Heart Eyes

Снимките на Дуци и Бухтичка от морето са супер, бебетата са страхотни!

Варненските бебчета гледам се забавляват и те на срещички  Grinning

Честито кръщене на Сами!

Бързо оздравяване на Белинда и Аелия  Hug

# 72
Астарта, гадното нещо на чувството на вина е, че се появава дори тогава, когато няма основание...
Говорим си тук, че кърменето е полезно и след годинката... Тези "спорове" или по-скоро обсъждания, са насочени към тези, които са в чуденка, а не към тези, които вече са решили.  Peace
Щото от желанието до осъществяването има един път изпълнен с мотиви и контрамотиви...
На Весито мога да й разправям до утре колко е полезно кърменето до две години, но тя си знае кое е най-добре за нея. И не чувства вина - сигурна съм. Защото е наясно със своето решение.
Докато опредени неща са факт, те ще се обсъждат, независимо каква част от нас тук продължават да ги вършат.
Така го виждам аз. Нали разбираш, че го казвам с възможно най-загрижения тон и с пълно уважение към твоето решение?  Hug

# 73
Ние няма да можем да дойдем на варненската среща защото Ивелина е болна  Sad Много ми се искаше да се запозная с варненските майчета, но друг път.

Имам едно питане към варненки. Някой знае ли дали мога да запиша Мартин на държавна кухня тук? Имам предвид дали искат адресна регистрация и въобще какви са изискванията за да го запиша на държавна кухня?

# 74
Hristush,детето трябва да е навършило 9 месеца/в нашия случай това се покрива/.Искат копие от акта за раждане,бележка от педиатъра,че няма алергии и е на нормален хранителен режим,и заявление от пункта,от който ще вземаш храната.

Общи условия

Активация на акаунт