Епилепсия-тема 8

• 47 904
  • 626
  •   1
Отговори
# 525
Geri, много ме зарадва - дано започнем повече с движенията. И аз мисля че след като минахме на радедорма нямаме и помен от малките пристъпи, които едвам виждах, но сега май ги няма. Лошото е че на ЕЕГ-то миналата седмица нищо не стана, че той рева и не можах да го успокоя с тази шапка на главата .... и неможа да се види дали има подобрение. Но сега детето като се чувства добре, дали трябва да му сменям лекарството? (от конвулекс на сабрил???)
Честито на студентките!

# 526
Ванче може ли телефона в детския медицински център да запиша час за Делиганева за 29 август.За Радушева записах за 27-ми.  bouquet

# 527
Ива,това за смяната на лекарствата може само лекуващият ви лекар да каже.А защо да започнете Сабрил в место Конвулекс?До колкото знам Конвулекса е подържащо лекарство за епи а Сабрила е следващият медикамент който се въвежда ако не са престанали пристъпите след Синактена.

# 528
Geri, не съм много наясно с лекарствата. На Боби на Еленита така са го предписали след синактена, но на нас защо решиха че конвулекса не ни действа, незнам. Според мен детето така е добре с конвулекса и радедорма и не мисля да бързам. Това със Сабрила е предложение на доц. Димова от Свети Наум. Аз си записах час за доц. Литвиненко, но чак за 20-ти и ако и той каже да сменяме чак тогава ще предприемам нещо. Може и да бъркам, но ....

# 529
Незнам,трябва да има някаква причина за да е решила доц.Димова за смяна на лекарството. Макар че съм чувала че в Свети Наум са добри лекари нищо не ти пречи да си направите консултация и с др.лекар.Надявам се след всичко направено да вземете правилното решение.

# 530
Здравейте
по-нагоре във връзка с метода на Норбеков ме питате какво автоимунно заболяване имам. Имам диагноза Бехтерев (доказана с ДНК изследване) и много агресивно развитие, което е вече в миналото (да не чува злото).
Честито на майчетата на студентите - дано и мен ме споходи такава радост  Grinning
На всички, които са във ваканция - много приятни емоции Joy
Моите диваци вече са добре след 3 дни с Т 39"С. Имат херпангина. Тези вируси им разказват играта на имунитета...
Успех в лечението на всички Hug 

# 531
Здравейте, зная, че на всички деца тези лекарства действат различно, но повечето се повлияват от синактен, четох и в чуждестранни сайтове,че още не е напълно обяснимо как този хормон така повлиява инфантилните спазми, че те спират, само че не може да се ползва за поддържащо лечение, докато сабрила си е препарат за епилепсии и в нашия случай е основно лекарство, но на много деца го предписват като поддържаща доза, въпроса е само да действа добре. Колкото до страничните ефекти най - сериозния е атрофия на очния нерв, но е доста рядък. Майката, която ми помогна да се сдобия с него е била на консултации в Москва и там са я успокоили, че по- малките дечица  по - рядко имат проблеми с очите, но и много по - трудно се хващат, както се досещате. Поне при нас за сега няма никакви странични ефекти, много е весел и доста напредва двигателно - опитва се дори да пълзи, но му е трудно, защото качи рязко от синактена и е като топче Grinning, но малко по малко апетита спада и като се движи повече ще свали излишното. Вчера беше първия ден без нито един пристъп от няколко месеца, не зная дали да го отдам само на сабрила или на факта, че ни избиха 3 горни зъба наведнъж, а ни мъчиха 2 месеца, чела съм , че и това провокира пристъпите, но силно се надявам лекарството да ни помага. Дано да съм била полезна и дано по - бързо намерят пътя към оздравяването на децата, защото е много тъжно да се търси лечение на принципа ''проба - грешка" и това търсене да продължава с месеци без резултат.

# 532
Много пъти съм писала ,че при нас прнципа проба-грешка е навсякъде по света ,защото проблема ни е в най-загадначната част от човешкото тяло - МОЗЪКЪТ.
Както беше писал един наш съфорумец,не е ръка ,стомах или нещо друго да го разтвориш и видиш ,какво му е!
А и нали все пак сме индивиди и всеки си е сам за себе си,което допълнително усложнява проблема,но пък ни прави и интересни! Wink

zizivoli тел. на детския медицински център е: 611 116

Приятен ден на всички! Hug

# 533
еленита, сигурна съм, че си безкрайно щастлива след дори само един ден без пристъпи на детенцето ти. Аз поне така се чувствам в края на всеки ден като скоча в леглото и всичко е било спокойно без инциденти Grinning Дано сте налучкали правилната терапия Peace

Последна редакция: чт, 06 авг 2009, 23:09 от galini

# 534
Момичета някой от вас може ли да ми каже мнението си за доктор Станчева мисля че така беше името от педиатрията  в София, налага ми се да направим консултация с друг невролог тъй като нащта умна  невроложка отказа да ми даде нова етапна епикриза а тя ми е нужна за ТЕЛК. Насочиха ме към нея защото до колкото разбрах Литвиненко бил в отпуск.

# 535
nonchetoo, аз я познавам - тя е началник клиника в поликлиниката към педиатрията. Много отзивчива жена и мисля че ще ти свърши работа с документите, но като специалист - невролог аз лично не мисля че е добра или поне на нас не обърна внимание. Но ми даде направление за скенер, веднага, без много да я моля и ми каза че когато ни трябва пак да идем и ще ни измисли как да ни даде по каса ....
Иначе Литвиненко не е в отпуск, поне аз така знам.
Дано да ти бях полезна.

# 536
  • Варна
Привет момичета, аз се завърнах от почивката. Изкараха ме чудесно, жалко че свърши, но нали знаете хубавите неща бързо свършват. На Иренка много и хареса на плажа, малко плака от водата, но тя по принцип не си я обича. Ема вече и тя пътува към вкъщи и най-вероятно довечера ще се включи.

Еленита аз не можах да разбера кое се хваща рядко, очен проблем от лекарствата ли или изобщо някакъв очен проблем. А за малките деца с рядък проблем с очите-много зависи от вида на заболяването което ще изкара детето. Например моето дете има проблеми с очите и то много сериозни точно свързани с инфекцията която изкарахме преди време.

# 537
Трудно се хваща ако възникне нарушението на периферното зрение което е най-честия негативен ефект от сабрила.
Трудно се хваща защото трудно се забелязва от възрастния по накяква реакция и ако детето не говори както са повечето.....

# 538
Здравей те, момичета. Сиянче, радвам се, че сте изкарали добре на морето. Чакаме обещаните снимки. Някой знае ли иглотерапията  как се отразява на деца със епилепсия?

# 539
  • Варна
Ето някой снимки http://www.bgbaby.net/irena/gallery.php.

Общи условия

Активация на акаунт