ЮНСКИ бебета и мами! Тема N77

• 17 919
  • 274
  •   1
Отговори
# 105
Прибрах се за днес. Направих си една доста голяма разходка, на връщане напазарувах, и сега пак съм в очакване! ама нъц, ни болчица, ни дявол...

Добре сте си вие - чакат ви 1 седмица и айде...А тук, то бива естествено, естествено, ама пък то вече прекалено... Tired явно ще си чакам.

Момичета, докато се разхождах, си мислех, как животът ми се промени (или по-точно ще се промени) на светлинни години спрямо това, което беше само преди 12 месеца. Точно преди 1 година работех по проект и пътувах къде ли не, а през отпуската ни през юли катерихме планини и ни валя сняг...Сега за такива преживявания ще сме готови може би чак след 3-4 години...Не мога да отрека, че понякога се замислям кога ще дойде времето пак да водим такъв динамичен живот, и дали някога ще имаме смелост всъщност да водим такъв живот, т.к. с дете ще е много по-трудно да се пътува, така както ние сме свикнали - винаги трябва да се взимат много повече предпазни мерки и т.н....Въобще отговорността за този малък човек ще ни промени много...
Вие замисляли ли сте се каква ще е най-голямата промяна в живота ви? Ще има ли въобще драстични промени (не говоря за ежедневието, а за начин на живот, разбирания и такива по-общи неща)?

Дали пък не ме хваща предродилната треска Thinking

# 106
lili_to  нещо ми се губи, а утре и е термина. Какво ли става  newsm78  дано скоро ни изненада с прекрасни новини.

# 107
  • София
Здравейте, настоящи и бъдещи мами!

Честито на Франческа, Mayflower, JanyAp, Гъди! Страхотни сте! Да са ви живи и здрави бонбончетата!   bouquet  Очакваме скоро да се включите!

mayjko, аз също почти нямах кърма. На втория ден след секциото изцедих само няколко капки с помпата и то чак вечерта. При мен на този етап е немислимо да кърмя заради огромни зърна които в началото пък хич ги нямаше. Опасявам се обаче, че малкия свиква с биба и незная дали ще стигнем до кърмене, но се цедя. С упоритост и търпение съм докарала лактация до количества предоволни за моя лакомник. И въпреки, че е изцяло на кърма си позволявам да му давам и водичка. Първия и втория ден след изписването беше леко подсладена заради жълтеницата, а сега е съвсем чиста. А за децата хранени изцяло с АМ съм чувала че е хубаво да пият вода, тъй като изкуственото млякобило по-гъсто. Смело давай вода на детето колкото и когато пожелае. Щом си изпива дозата мляко, водата ще го предпази от "изсушаване" в тези жеги. А дозата мляко трябва да я имаш на кутията записана като схемичка според възрастта на детето. Сигурна ли си, че няма да можеш да кърмиш!?!?!? Ако успееш да възобновиш лактация ще е чудесно!

Стискам палци на чакащите бебчета днес, утре..... Praynig

Последна редакция: пн, 15 юни 2009, 15:38 от vodica

# 108
Аз пак да си задам въпросите, че явно никой не ги е видял, а ме вълнуват :

Аз да попитам мамите, които вече минаха по този път, а те са доста вече  Very Happy да ме посъветват какво е най-необходимото, което треябва да си взема за болницата на тръгване - особено, ако се наложи спешно да хукна - искам да знам какво да си взема аз и какво могат да ми донесат и после след няколко часа или на другия ден например? Или направо с целия сак да тръгвам с всичко мое и за бебчо също??? newsm78
Усмихнат ден на всички и не излизайте много навън, че е адска жега!
И още един съвет имам - дайте ми някаква идея за актуална прическа, средна дължина....че днес съм на фризьор, а не съм решила още как да се подстрижа??

# 109
  • София
maiamiii, аз така и не стигнах до прическа  Embarassed само успях да се боядисам!

За болницата ти трябват само нещата за теб: нощница - 2бр. най-добре; кърпа за ръце и тяло; тоалетни принадлежности; еднократни гащи /3бр. на мен ми свършиха работа веднага след раждането/, а после и превръзки; зарядните за телефоните; ластик за коса; чехли;документите и личната карта.
Всичко останало могат да ти донесат после: дрехи за теб, дрехи за детето /чак за изписването/, резервна нощница, бельо и т.н.

# 110
Кви са тези еднократни гащи милички, аз нямам такова чудо?
А относно боядисването исках да питам, специално тези дето се боядисат черни - каква боя са използвали през бременността, на мен нещо не ми държи боята, а преди ползвах на Престиж - черно, обаче ми се струва силничка за сега и затова не я взимам докато съм бременна... според вас пречи ли?

# 111
  • В Европа!!!
mayjko, аз също почти нямах кърма. На втория ден след секциото изцедих само няколко капки с помпата и то чак вечерта. При мен на този етап е немислимо да кърмя заради огромни зърна които в началото пък хич ги нямаше. Опасявам се обаче, че малкия свиква с биба и незная дали ще стигнем до кърмене, но се цедя. С упоритост и търпение съм докарала лактация до количества предоволни за моя лакомник. И въпреки, че е изцяло на кърма си позволявам да му давам и водичка. Първия и втория ден след изписването беше леко подсладена заради жълтеницата, а сега е съвсем чиста. А за децата хранени изцяло с АМ съм чувала че е хубаво да пият вода, тъй като изкуственото млякобило по-гъсто. Смело давай вода на детето колкото и когато пожелае. Щом си изпива дозата мляко, водата ще го предпази от "изсушаване" в тези жеги. А дозата мляко трябва да я имаш на кутията записана като схемичка според възрастта на детето. Сигурна ли си, че няма да можеш да кърмиш!?!?!? Ако успееш да възобновиш лактация ще е чудесно!
Аз имах възможността едва вчера да си го кърмя цял ден и всичко си беше наред,но от 6.00ч сутринта е постоянно ту на едната ту на другата гърда защото не мога да възпроизведа необходимото количество.Толкова се стресирах-синът ми реве и аз рева,докато дойде мъжът ми да донесе АМ.Сега се успокои и аз смятам да почвам с помпите и дано да тръгне  Praynig.

Извинявам се за спама но ако може някой да ми каже как да си сменя лентичката с рожденната дата на малкия  newsm78?

Последна редакция: пн, 15 юни 2009, 15:51 от mayjko

# 112
Петя, честит рожден ден! Бъди много, много щастлива!smile3525
Маями, във всяка болница е различно - зависи къде ще раждаш. Аз раждах във ВМИ Пловдив и за раждането /секцио/ ми дадоха нощница, но после ми донесоха моя. Ще ти трябват  прибори, тоалетни принадлежности, лигнин или превръзки, бельо, телефон, а за бебето памперси един пакет и мокри кърпи. После могат да ти донесат дрешки, шишета, завивка за бебето, а може да ползваш и болничните.
А, да и кърпи малка и голяма ти трябват, естествено и документите. На мен еднократните гащи изобщо не ми бяха удобни.
За памперсите съм съгласна с Феникс - Памперс и 1 и 2 залепят на дупето - мрежичката залепя. Пробвах Пуфис - много ми харесват.
Феникс, страхотни са ти дечицата - много е сладък баткото като ги е гушнал.
Гъди, идвай си по-скоро, за да разкажеш за раждането. Ето, че можело и нормално да се роди голямо бебче. Колежката ми е родена 4950 и 54 см. без майка и да има нито един шев. А и моя приятелка роди нормално миналата година момиченце с тегло 4800, но при нея имаше шевове.
Днес бяхме на консултация - Христо за 2 седмици е наддал 450 гр., та вече е 3 360. Само на кърма сме. Педито каза, че е добре, ама на мен ми се струва малко newsm78. Роди си се кльощав и май така ще си я кара. Днес го мъчат колики и само преревава и все иска да ми е в ръцете и на гърдата.  #Crazy Въобще режим днес няма никакъв. Топлата струя от сешоара на коремчето и шумът му го успокояват. Едвам мога два реда да напиша. Иначе седя с него пред компа и чета.

# 113
Момичета, имаме си още едно момченце: тази нощ, в 0:20, т.е. днес, се е родил Антон на lsb. Младежът тежи 3850г и е висок 51см. Чак вчера са предизвикали раждане при Лилия (термина й беше 3ти!!!), но в крайна сметка се е стигнало до секцио. Мама звучи добре, раздвижена е и чака бебчо.

ЧЕСТИТО НА ЛИЛИ! Да е жив и здрав Антон и бързо да ги изпишат!

# 114
Кви са тези еднократни гащи милички, аз нямам такова чудо?
А относно боядисването исках да питам, специално тези дето се боядисат черни - каква боя са използвали през бременността, на мен нещо не ми държи боята, а преди ползвах на Престиж - черно, обаче ми се струва силничка за сега и затова не я взимам докато съм бременна... според вас пречи ли?

Много назад в темите момичетата обсъждаха боите за коса. Може да пуснеш едно търсене, за всеки случай.

Еднократни гащи се продават в почти всички големи бебешки/детски магазини, напр. Штъркел, Хиполенд, Вис Виталис. Аз отделно намерих и памперси-гащи за възрастни, ама са страшно гадни. Сега, заради огромния шкембак не мога да ги пробвам добре, но си взех и тях за болницата.

# 115
  • Пловдив
maiamiii еднократните гащи са това http://family-bg.com/prX_2512.htm Аз си купих такива от Щъркела, но може би ги има и в др. магазини.
За боята аз не се боядисвам, но знам, че има много майки който го правят по време на бременността и мисля, че не вреди.

Честито на lsb! Да са живи и здрави.

# 116
Да е жив и здрав малкия Антон и много да слуша мама lsb!

Последна редакция: пн, 15 юни 2009, 16:03 от snowwhite

# 117
biskai, тук съм мила Wink Още не съм родила. От сутринта съм по улиците по кафета и разходки, но стана много горещо и се прибрах Peace

Честит рожден ден Петя! Бъди много здрава, горда и щастлива мама!

Глория, с теб сме с един термин. Искам да ти кажа,че е напълно възможно да си забременяла на 20-ти септември /при мен е 23-ти/, но в никакъв случай не е станало октомври. Което значи,че ти вече малко преносваш, защото овулацията ти е била по-рано.Когато се почувства бебето узряло и готово да излезе-то ще даде знак.
Иначе официалния ти термин е 16-ти юни и като отпуснеш още няколко дни за преносване всичко си е идеално. Не бързай още Hug

Лелеее а Боян колко е голям и сладък Heart Eyes Много се кефя на Гъди какво момче изкара Heart Eyes

Честито на Лили!

# 118
Момичета, докато се разхождах, си мислех, как животът ми се промени...
Обикновено такива мисли идват, когато нямаме какво по-важно да правим и се отпускаме в равносметки за живота ни Simple Smile Аз още в началото го минах този период, но съм сигурна, че ще съм като ударена с нещо след като се появи бебето. Най-силното ми вълнение през бременността и сега е, че създаваме живот. Аз участвам в това! Правим човек, който трябва да мисли, действа, чувства и в голяма степен какъв ще бъде ще зависи от нас двамата. И тук ме втриса и спирам да мисля  Joy

# 119
Честито синче на мама Лили! Да я радва много!

Петя, нас като ни изписаха, стана същото. Педито ни каза, че е от претопляне. И на мен не ми се вярваше. Но действително като го поразсъблякох малко и пъпчиците изчезнаха. Вече го държа по къси неща и нямаме проблеми.

Общи условия

Активация на акаунт