Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви прегледи и изследвания се правят по време на бременност?
Какво представлява БХС и какви са неговите резултати?
Какво представлява феталната морфология и кога се извършва?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви прегледи и изследвания се правят по време на бременност?
-
Какво представлява БХС и какви са неговите резултати?
БХС е биохимичен скрининг, генетично изследване за Синдрома на Даун, което се извършва в ранния етап на бременността. Този тест може да покаже дали вашето дете е с висок риск да се роди с вродени дефекти. Важно е да се отбележи, че положителни или патологични резултати не означават със сигурност, че има проблеми. При положителни резултати се препоръчват допълнителни изследвания, като ултразвуково изследване или амниоцентеза, за да се потвърди резултатът.
-
Какво представлява феталната морфология и кога се извършва?
Феталната морфология е цялостно ултразвуково изследване на всички основни органи и системи на плода. Това изследване обикновено се провежда между 18-23 седмица от бременността. Важно е за диагностициране на някои големи структурни аномалии на плода и предоставя информация за феталното развитие и нормалния ход на бременността.
-
Кои са някои важни аспекти по време на бременността?
-
Какви са мненията за изследванията по време на бременност?
! И горе главата, скоро да се похвалиш
) , но на мен не ми харесва..та още умуваме
.

Ама няма начин трябва да се готви , нали малкия трябва да яде.Аз се смеех на сестра ми че си слагаше някакви щипки на носа като беше бременна, за да готви ама май и аз натам отивам.
Той редовно ми се появява през няколко месеца и май и предишния път не ме размина ама знам ли. Иначе ми излязоха изследванията и имам недостиг на желязо ( и миналия път бях така), та сега освен фолиевата пия и желязо пак.Само дано не направя пак и диабета на бременните, че както не ми се яде остава и диета да пазя.
Като гледам гаденето ми лека полека отшумява.
. (Той е при баба си в Разград от края на септември. Пратихме го там понеже не можахме да го запишем на градина във Варна. Тя успя с триста зора да го вреди там на градина). Много се притеснявам понеже ние веднъж вече сме били в болницата заради това лятото на 2006г. Беше се обезводнил много и му приливаха много глюкоза. Сега чакам да се събудят и да ми се обадят за да ми кажат как са. Така силно искам да отида и да го прегърна 
Само снощи имах леки болки в корема и сега нещо пак ме понаболява, но ще отида да си взема Нош-па и се надявам всичко да е ОК.