ФЕВРУАРСКА МАМА ЧАКА,ТОЧИЦАТА ДА ПОКАЖЕ ЕХОГРАФА

• 15 775
  • 290
  •   1
Отговори
# 105
Относно консултациите, мисля да ходя в Токуда, както и да раждам там.
Миналата година моя много близка приятелка роди там, аз ходих на свиждане и искам да ви кажа, че обстановката не е като в болница, а някакъв хубав хотел.
Мисля да си спестя стреса от тъмните миришещи коридори...все пак не се ражда всеки ден.
Отношението на всички лекари, сестри и санитарки е страхотно.
Една приятелка ми разказваше за Майчин дом, след много тежко раждане не е можела да става, прозореца бил отворен (юни месец), едно пиленце влезнало и разчоплило някаква коричка хляб и всичко станало в трохи. След това влезнала някаква санитарка и направила приятелката ми за две стотинки, че била мърла и т.н. Аз меко казано бях възмутена от това отношение!!! Разказвали са ми и други подобни истории, но да не се отплесвам.
За Токуда съм чела, че много добри специалисти от Майчин дом, Шейново и Тина Киркова са се преместили там, също така съм чувала, че и неонатолозите били много добри. Като цяло все хубави неща съм чувала и чела за там.
Аз лично се записах час за 18.07.2009 и тогава ще се запиша там да ми водят консултациите, живот и здраве разбира се и дай Боже всичко да е наред до тогава  Praynig

Пак се отплеснах много, извинявайте за дълбия пост   bouquet
По здравна каса или на частно ще ходиш? Thinking

По здравна каса

# 106
Valyya, слънчогледче, браво кърмачки! Усещам, че сме от една порода. Simple Smile Аз съм кърмила щерките по 1 година и ги отбих по мое желание, щот бебоците не пускат лесно цицата. В първия случай - имах контракции през целия период на кърменето, а исках второ дете веднага, заради ЕГН-то ми. Затова отбих Мина, липсващата менструация дойде и веднага направихме второто. Галка пък е със силен афинитет към лъжицата и спокойно понесе отбиването. Планирах 3-то дете и исха поне няколко месеца без кърмене, да се възстановя и да се понаспя, че в последните години съм все бременна или кърмя.
Междувременно станах рекламна цица на кърменето. Участвах и с двете в конкурса за кърмачески снимки и двата пъти спечелих награди.
Ще се кърмим успешно и третия път, пак годинка.

Valyya , съжалявам, че сестра ти мисли така за детето си. Но никак не и е лесно в България с дете със специални нужди. Много спечен народ сме! Измиваме си гузната съвест с есемеси в подкрепа на домовете, но предпочитаме децата да си стоят там или ги убиваме в коремите си (да се "махне" бебето е само евфемизъм). Наскоро бях на музикален фестивал в Германия и там имаше доста хора със специални нужди, които бяха напълно интегрирани; имаше и много улеснения за тях.
С Галка имах висок риск за Даун, успяха да ме психясат и си направих амнио. Доста некадърно ми го направиха и се появи кръв в урината ми.  Овладяхме нещата. Тогава се запознах с още 10-тина момичета с висок риск от БХС и с отрицателно амнио. Нито една не беше с положително. Запознах се и с момиче, работило в лабораторията с пробите, което ми каза, че самите материали за тестовете не били редовни и давали грешки. Генетичната лаборатория спечели от мен: 25 лв. за БХС и 240 лв. по здравна каса за амниото. Аз можеше да изгубя това дете, което на 1г. и 8м. брои до десет на български и на английски:
http://photo-forum.net/bg/index.php?APP_ACTION=GALLERY_IMAGE& … amp;USER_ID=88867

За раждането - като последния път ще раждам, в Тина Киркова, във ваната. Ето разказът ми по темата:
http://gorgonbg.multiply.com/journal/item/2

# 107
  • София
Кукла, много ми хареса разказа ти  smile3501 smile3501
Както и положителния ти поглед върху нещата!!  Hug
Изключително позитивно и зареждащо ми подейства.
И си мисля, че твоята история всъщност показва нагледно мисълта, че вълшебствата се случват само на онези, които истински вярват в тях!!!  party006  babydust7

# 108
Момичета,още веднъж се включвам само да ви пожелая здрави бебета на финал!!!!!!! От време на време влизам в темичката ви и ми е едно такова носталгично.Наслаждавайте се на бремеността си  Hug

# 109
Кукличка, браво, чуден разказ newsm51 Нека всички се борим за активно раждане в Б-я и по-продължително кърмене Peace
Та в тази връзка аз също съм в голяма чуденка къде да раждам, като му дойде времето. Миналия път родих в Втора градска, Но не съм доволна. Няма да разказвам за да не ви стресирам. Та този път искам нещо по спокойно и отпускащо и по възможност и тати да присъства Peace Честно да ви кажа, може и да звучи налудничаво, но бих си родила вкъщи Crazy Не знам има време ще го измисля....

Като показахме снимката от ехографа на баткото и той каза " Такова малко бебе а виж какъв корем имаш!!!" Laughing
smile3532  баткото е уникален Heart Eyes А колко е годишен?

Вени, добре дошла Hug

# 110
Това, което мен ме плаши при раждането, е мизерията. В Майчин дом и Шейново може да са добри специалисти, но е мизерия. Другото е отношението на персонала. При всяко друго положение бих им казала къде изгрява слънцето, но разбирам, че жена, която е тръгнала да ражда не е в състояние да се разправя, още повече че и те много не разбират от дума, такова си им е възпитанието, какво да кажем... Предния път раждах в Правителствена и затова се насочвам горе-долу и сега натам. Чисто е и персонала не е на ниво "тетка", макар че ако може да кръшнат по някакъв начин, сигурно биха го направили. Токуда звучи добре, но някакси тия 2000лв. ме притесняват. Бих ги дала спокойно ако знам че само това ще ми е разхода, но като знам колко неща още трябва да купя покрай раждането на бебо... предчувствам фалит не, ами не знам какво. Има ли въобще женска консултация по ЗК там? Нямам си и представа!
Това с гаденето е много неприятно, въобще се чувствам половин човек. Аз обожавам движението и тая отпадналост и умора направо ме съсипват. Но като гледам че не съм само аз така се успокоявам малко. Какво друго.... не знам. А, много съм разсеяна, много забравям и въобще ..мозъка ми е в отпуска, не знам при вас как е, но като четох тук, май има и други такива. Laughing

# 111
Здравейте,момичета!
Не се стърпях и днес отидох на лекар Hug докторът видя плодно сакче-14 мм,каза,че отговаря на 6 г.с.-толкова,колкото и съм.Не смея да се зарадвам,вика ме пак след 2 седмици-на 02.юли,за да види сърдечна дейност.Каза,че е нормално да нямам абсолютно никакви симптоми.Аз само често тичам до WC-то и много леко ме болят зърната на гърдите. preggo
целувам ви много и ви пожелавам лека и безпроблемнна бременност

# 112
  • София
Здравейте момичета, 

много се чудех дали да ходя на кола маска на триъгълника, защото по принцип си ме боли, но накрая се престраших и отидох. Не знам от хормоните ли е, но за 4 седмици ми бяха пораснали по-малко от обикновено, а и  изобщо не ме боля.

Лека вечер от мен.

# 113
Кукла, браво на теб, 3 деца, не е лесно в България. Поздравления. И двете са големи сладурки Hug.
 И ние искаме 3, да видим. 2 го бяхме планирали за малко по-късно, че и аз исках малко да си почина от кърменето (много ми е лаком дребосъка)..но бебока явно бърза Mr. Green.
Поздравления и за водното раждане. Аз също много се бях навила, но Тина Киркова ми беше много далече, а по това време бях сама и ме беше малко страх, ако започне през нощта.

За сестра ми..така е, заради насадените комплекси и неразбиране, липсата на квалифицирани кадри и тн. Тук нещата не са така. Децата с проблеми ходят на обикновена детска градина, само че за 6 деца се грижат 3 учителки. А за терапия и условия, не говорим. Просто се гледа на всички тях като на нормални, но за съжаление в България трябва да минат сигурно още доста години докато се промени съзнанието на хората.

Относно условията в болниците- аз лично раждах в Света Анна. Да, като повечето ни болници не е много комфортно, но за сметка на това не мога да кажа лоша дума за никой от персонала, всички бяха изключителни мили, любезни. Бебетата бяха при майките и много помага за кърменето.
Та, моят съвет е, че първо трябва да се насочите какво искате- дали да са при вас или не, дали ще кърмите или не..и тогава да си изберете подходяща болница.
Всички болници имат 'отворени врати' всеки месец, така че при желание и време, можете да посетите някоя.

Нормално е да чувствате болки и придърпване, това е от разширяването на матката, наместването на органите. ако, обаче, болките са силни- непременно лекар!

На мен ми дадоха час за 1.юли. Но няма да е преглед, а само тест и разпит Mr. Green. Ще видим и датската система

Много весела вечер и сладки сънища Hug

# 114
Момичета,нямам време да изчета какво сте писали.Малкия се разболя,вдигна температура и кашля,на мен ми се гади денонощно и ми се спи.Свекърва ми го взема да си дремна малко,но увииииииии,така започва да плаче че докато не го взема не се успокоява.Наоплаках се да отивам да свърша нещо докато спи,че на всичкото отгоре и заспа по никое време.
Термина ми е на 3.02,на 31г от Варна,2-ра бременност.

# 115
Добро утро момичета.Вчера на прегледа се видя човека,и има пулс,всичко мина ок,и съм много щастлива,сега доки ми каза термин 09.02.10.Пожелавам на всички да видят по скоро бебчо,чуството е прекрасно,лек и успешен ден на всички и през почивните дни много приятни емооции Flowers Sunflower

# 116
Здравейте,момичета!
Не се стърпях и днес отидох на лекар Hug докторът видя плодно сакче-14 мм,каза,че отговаря на 6 г.с.-толкова,колкото и съм.Не смея да се зарадвам,вика ме пак след 2 седмици-на 02.юли,за да види сърдечна дейност.Каза,че е нормално да нямам абсолютно никакви симптоми.Аз само често тичам до WC-то и много леко ме болят зърната на гърдите. preggo

аз също съм на първи преглед на 22.06.тогава 6те съм в 6-та г.с
Но честно казано оччквах да видя ембрион, не само сакче  Confused
Защото навсяакде чета, че 6-та седмица "вече не е яйце а споконо може да се нарече ембрион".Тоест очаквам да видя  не само сак, но да разбера дали има жив ембрион.И вече след това да трябва дас е изчака сърдечна дейснот.
Но защо има случай, който в 6-та седмица док не може да види ембрион  ConfusedЕто един линк ккаво пише там, а и не само
http://www.worldnn.com/serv/Document?Action=show&DocID=2131415396

# 117
Здравейте,момичета!

Кокси, а докторът видя ли нещо в сакчето? Вчера и аз ходих на лекар и моето сакче беше 8,5 мм и отговаря на 5 г.с., но аз съм с късна овулация. Вътре в сакчето нямаше нищо и това много ме притеснява. Вика ме пак след 10 дни.

# 118
Добро утро момичета.Вчера на прегледа се видя човека,и има пулс,всичко мина ок,и съм много щастлива,сега доки ми каза термин 09.02.10.Пожелавам на всички да видят по скоро бебчо,чуството е прекрасно,лек и успешен ден на всички и през почивните дни много приятни емооции Flowers Sunflower

Кики, кога ти беше последният МЦ?

# 119

Общи условия

Активация на акаунт