КГО 2008-4та част

• 18 835
  • 443
  •   1
Отговори
# 60
Благодаря, на всички които писахте, Хеленка  Hug. Успях да прочета до 5та страница този линк, дето ми го пусна, полезен ми беше май, добих идея, че не сме единствените и че може би АМ не ни понася  newsm78... Ще го дочета като се наспя, че задремвам на стола.

Аз днес, май не твърде разумно реших да пробвам друг вид каша- от ечемик и от друг производител, не-органик, и пак я смесих с АМ. Дребосъчка я хареса повече от оризовата, в смисъл, че излапа криво- ляво 50-55мл (чудо невиждано с оризовата), докато ядеше леко се зачерви по контактните места, ама след около 20 минути какво чудо стана...
Червени петна с по едно малко бяло ядърце всяко. Този път повече от час стояха, малката спа така следобяд, а като се събуди и бяха розови очите, защото все се търкаше, явно поради сърбеж и петната още не бяха напълно затихнали.

Незнам какво е това чудо, утре ще и забъркам каша с водица и ако не се изрине- работата ще е ясна.

П.П. това го писах снощи, сега чак мога да го постна, смятайте какъв е цирка при нас  Mr. Green...
П.П.П. Олл инклузив трябва да е ОИ, Ванче- Мамче Wink.

Последна редакция: пт, 19 юни 2009, 13:40 от [sfkbfk]

# 61
Тези петна ми приличат и на нашите, червени с бели много ситни ядърца в средата. При нас се получават само по главата, винаги и най-често чело, очи и в косата. При нас се появяват след къпане и след попиване със суха салфетка и една памучна кърпа. Не сърбят и си минават сами.
Софко, не съм запозната и за това питам, ти нали кърмиш? Защо тогава слагаш АМ в кашата? Според мен няма смисъл. А и тя не яде голямо количество.
От моя лекар знам, петна и пъпки, ако не сърбят няма нищо, но ако сърбят задължително консултация с лекар!

# 62
Кърмя, Ванче, кърмя та пушек се вдига  Laughing... Наумила си бях да я отказвам наскоро, ама то детето така жално плака и така сладко искаше да суче през дрехите ми- нападаше ме с отворена уста и затворени очи, че реших, да не я мъча, и без това ми е душица.

Петната май я сърбят, защото се търкаше ожесточено по очите. Иначе както ги описваш са същите (и аз с хартиена салфетка я попих, след като измих лицето непосредствено след ядене, когато бяха съвсем незабележими)... След баня никога не е имала такива проблеми, обаче.
Ще им кажа на докторите... те колко ще се впечатлят е отделен въпрос...  Whistling

Уф, единственото общо нещо в отглеждането и на двете ми деца е недолюбването на манджата...  ooooh! Joy
Днес както споменах, ще забъркам кашата с вода и ще докладвам, ако има интересуващи се...

Алис, батко ви сигурно вече се ориентира към приключване на темата. Стискам палци да сте изключително доволни от резултатите, и да влезне където му е първото желание.  Peace Praynig...

# 63
Хелоу!
Днес все едно съм ви чела, без да съм ви чела - сутринта се опитвах да пробутам на мъжо идеята да наминем към Ямбол през август (въоръжени с вентилатори  Whistling), а той вика: С кого ще се срещаш пък там, приятелките ти се разпръснаха по чужбина? А аз му викам: Все ще се намери с кого  Wink Ще се намери и още как - като гледам, голяма компания се заформя Simple Smile Ако успея да го навия, ще звънкам  Peace Иначе, утре или в неделя ще потегляме към Шабла, уредихме да почиваме на вилата на роднините на мъжа ми (пиша "роднини", щото там е тъмна Индия кой дал пари, кой строил, на кого е и кой има право да почива в нея  Rolling Eyes). Не е съвсем довършена, но ще идем, ще видим как е и ако става за живеене с малките, оставаме докато... ни измислят причина да си тръгнем (в най-лошия случай) или докато имаме възможност (в най-добрия)  Mr. Green

Неди, една вметка - каква е тая анимация за бебета? Някои хотели предлагат детска градина, обикновено срещу допълнително заплащане, но в детските клубове с организирани забавления не приемат деца под 4 г без придружител... Много ми е интересно да разбера да не би да са измислили  нещо ново, което не знам (все пак се откъснах от анимацията вече второ лято)
 Rolling Eyes
Манана, и дребният ми е от 2 дни със запушен нос и давеща кашлица, днес пак ходихме по лекари - от дразненето на идващите зъби било  newsm78 Само че аз не ги виждам още тия зъби, явно са скрити лимонки и ще ни бомбандират в изневиделица  #2gunfire
Алис, стискам палци да се справи момчето! Каквото си могла, направила си, дано късметът е с него  Peace Ще следя за новини  Simple Smile
Софко, пробвай с водица, да видим пък. Май бях споменавала, ама моите каши не стават с кърма - прекалено бързо се разводняват... Беше свързано с някакви ензими в кърмата, които разграждат въглехидратите, поправете ме ако греша  Thinking Така де, след 5 или 6 опита и варианта да правя каши с кърма, се отказах  Crossing Arms

# 64
  • София
Ванче, ти ми скри шапката с тия 6 зъба! И ние си нямаме. Иначе плющим едро смляна храна и без зъби.

Ренка, и ние обявихме стачка на плодовите пюрета и инстантните каши, а зеленчукови, месни пюрета, грис, попара и кус кус яде без проблеми. Може да се е метнала на майка си. Аз винаги съм предпочитала солени неща. Йогуртите обаче ги яде.

Мананче, ще хвърля и аз един поглед, че сестра ми и приятеля й имат рожден ден скоро и мисля да ги пратим някъде като подарък.
Пак ли здравословни проблеми?

Алис, успех на детето, сигурна съм, че ще се справи! За къде се борите?

# 65
Едро смяна викаш   Thinking , нашият дори и със 6 зъба не иска и не може, като му застане на езика и започва да се дави и да предизвиква повръщане  ooooh! Joy. Не знам да се смея ли, да плача ли  Rolling Eyes . Ама ще се научи детето, когато му дойде времето явно.
Хихихи, Фийл само така, дано да успееш да убедиш твоя мъж . Ще е купон голям.
Аз бягам, че наш Криско яде малко пюре и сега реве жално, както каза Софко, за цици.
Бай!

# 66
Да се отчетем след днешната конс. пораснали сме 600 грама и 2 см.(6400 и 69)
Педи каза че много я мъчат зъбките милата, много били наболи Confused

# 67
gery_roz, тъкмо сутринта си мислих, че отдавна не те бях съзирала... Ха дано пробият пустите му зъбки, да не мъчат детето!
И нашите горни резци ги чакам всеки момент, ама тц, още нищо... Само кривотията ни е голяма.

Последен ъпдейт по петнистия проблем: след като я насилих да яде каша приготвена с водица, хубавицата лапа, рева, плю и на петна НЕ стана изобщо... май- май във формулката е ключа от бараката... Сега се сещам, че като се беше обезводнила в родилното и бяха давали една бутилчица соево АМ, защото от нормалното била повръщала...
Явно съм си спестила доста главоболия, благодарение на кърменето...

Но интересно защо, когато аз консумирам краве мляко от прясното, както и всякакви кравешки продукти проблем не съм забелязала повече от 7 месеца (не съм се ограничавала от нищо, то си ми и личи)... Гледам, че и формулката е в срок...  newsm78
Приказвам си тука, да побутна темата малко  Crazy...

# 68
Айде и аз да побутна темата  Wink моля да ни впишете на 1ва страница - Кристиан на 22.10. Мерси!

# 69
Здравейте, мами-сладурани! Аз малко се позагубих, ама пак съм на линия. Утре ни се очертава кратко пътуване, но от неделя се надявам да стана по-редовна.
Доста съм изпуснала и има доста за писане, но тъй като няма как да стане искам да пиша:

Мила, Радкакака, Честити ти две чертички! Желая ти лека бременност и здраво и сладко бебче на финала!

Shivani, (малко със закъснение) Честит рожден ден! Нека двамата ти любими мъже много да те обичат, уважават и глезят!

Мананка, дано да му се размине на Цеци! А баткото как е?

Да ви кажа как сме ние. Днес водих Мишето на консултация и направо не повярвах на очите си: не е наддала и с един грам  Shocked Миналия месец беше 8840 гр. и този месец е толкова. Иначе е  пораснала с 1,5-2 см и сега е 72,5-73 см. Не съм много разтревожена, ама може би не съм я дохранвала, милата. От пюретата изяжда 100-130 гр., а на 8 м. бебетата ядат по 190 гр. Ама като не иска, не иска. Аз мислех, че се е засищала, ама май ще я дохранвам с АМ. Днес й дадох и сокче за пръв път и мисля, че й хареса. Ще ги започнем по на често сега в жегите.
Май това е от нас на кратко.
Ако все още ходите на срещички по парковете бих искала да се присъединя към вас другата седмица  Blush Само дано не е много жега, че ми прилошава.

Хайде лека вечер на всички мами и бебчета! Hug

# 70
Цамбурррррррррр bowuu
Ами какво да кажа, ние се поизгубихме и така.
Моя Цар е наддал 900 грама този месец, това му е най - голямото наддване от раждането, 8900 е, 73 см. Пълзи, седи, като го държа за ръцете ходи, крещи, вика, бесува, буди се нощем. Яде всичко, без изключения, от нашето ядене най - му се услажда. Давам му храната на парченца, прояде домашно пюре. От едно известно време няма апетит, сигурно е от жегата. Всъщност основната ми тревога и притеснение от последната консултация, е че се сдобихме с направление за хирург. Педката има съмнения за херния около едното тестисче Sad Много ми е притеснено, дано няма нищо и е добре детето, ще видим. Избива ме рев направо CryЧудя се дали да дам на хирурга да му забели пишката, като се сетя как ще го боли и ми става лошо (ама наистина ми става лошо и ми се повдига от притеснение Confused ) На такива мисли съм се отдала в 2, 30 сутринта, да не казвам какво безсъние ме мъчи. За 24 часа спя по макс 2 часа. Н знам защо така и това от седмици. Не знам до кога ще издържа и кога ще ми гръмнат бушоните Sick
Честит рожден ден на Ани от мен, на патерица  :bouquet:

# 71
  • Варна
Добро утро  bowuu
Ванче, добре дошла , добавихте на първа страничка, харесай си някоя снимка с Крис и да те изтипосаме на първа страница и теб  Laughing
Честити ви зъби, Момото толкова и на годинка няма да има...така, както я кара-нито белее венеца,нито прави зъбоникнещи кризи....

Бебоч, много неприятно това с Калоянчето,но има едно на ум,че педиатрите се презастраховат и понякога преувеличават...може би консултацията с хирурга ще се окаже по-вярна и дано не се стига до операция...

После ще дописвам,че...цирка от щатите дошъл у нас  Laughing

# 72
Добро утро  bowuu
Ванче, добре дошла , добавихте на първа страничка, харесай си някоя снимка с Крис и да те изтипосаме на първа страница и теб  Laughing
Ще, ще  Wink

Дано нищо му на няма да царя сладур, стискам палци.

# 73
  • София
Бебоче, много неприятно! Сигурна съм, че си е наред детето, само педитата са или небрежни или прекалено ошашкани и гледат да се презастраховат. Стискам ви палци!

Пък с тия пишоци направо не ви завиждам. После мъжете що са чувствителни на тая тема  Mr. Green

# 74
Здравейте  Tired При нас е кошмар, добре поне, че баткото е при баба и дядо, че не ми се мислеше с двама болни. Отгоре на всичкото и таткото ни се разболява  ooooh!п Цеци от вчера поддържа средна температура 38 градуса, сополите се стелат като пълноводна река  Sick, а от сутринта си имаме и нова екстра - разстройство.Не ми се мисли как е мишлето в тия жеги  Sad За слагането на капки и бърсането на носа, настава борба, в която не е ясно кой е печеливш, щото като ги сложа следва такъв рев, че предизвиква нови реки  Crazy И пак малката мишка намира начин да ми се усмихне - на мама героят Heart Eyes
Алис, надявам се че баткото се е представил блестящо на изпита  Peace
Бебоч, ако се навие хирурга я забелете сега, не чакай годинка (това е от моят опит споделено). За другото - дано педката ви греши  Praynig Относно безсънието - няма да е лошо и ти да посетиш лекар, че това си е сериозно и наистина не се знае кога ще ти изгърмят бушоните  Confused
Севи не се притеснявай за ненадаването този месец. Мишето вървеше по-едричка. Сега, ако погледнеш ще видиш, че е както повечето бебета. Доколкото знам е важно да е мръднала поне на един показател, а тя се е издължила  Hug

Общи условия

Активация на акаунт