КГО 2008-4та част

• 18 835
  • 443
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте! Много отдавна не съм писала, май е време. Нищо не съм и чела, ще оставя за по-нататък, сега само се записвам.
Ние сме на едно мини пътшествие из българското черноморие, като първите пет дена - вече към края си - са в Слънчев Бряг. Времето е чудесно, а малката - много послушна. Кроткотинка ми е тя, за да има някакво равновесие в цялата картинка. Баткото е в стихията си.
Манянка, прочетох ти поста, стискам палци за скорошно оздравяване на твоите хора!
Ето малко снимки от нас: Цък
Лек ден на всички!

# 76
Кло страхотни снимки  Peace Странно защо си мислех, че си чернокоса  newsm78 Както и да е - изглеждаш много добре, а Мис каприз е една сладка  и лъчезарна пухкавелка  Grinning И аз чакам с нетърпение нашето море август - колко далече ми се вижда, а като се сетя, че малко след това ще трябва да се върна на работа  Rolling Eyes

# 77
Здравейте!

Bebo4ka, дано се окаже фалшива тревога и педиатърката просто да се подсигурява.   bouquet  Уф, няма по-ужасно нещо от това да му има нещо на детето ти. Кошмар. Иначе за "забелването" и при Радостин още не е свършена тази работа, но нашата педиатърка каза, че има време и ако до годинката не стане ще мажем с кремче. Намесата на хирург е краен вариант, поне за нас.

manana, бързо оздравяване ви пожелавам!

Severinka, не се притеснявай за ненаддаването. Много си е добре детето и няма нужда от дохранване! Явно са на периоди. Радостин нали два месеца не качваше изобщо и със зор добавяше по 50 грама на месец. За сметка на това този месец ни зарадва с едни + 600 грама и + 2 сантиметра. Сега е цели 6 900 и 69 см. Тъй че, ще навакса детето следващия месец. Simple Smile

vanche_mamche, привет ти! С тия зъбки както сте тръгнали още малко и ще започнете пържоли да хапвате. Simple Smile

Гледам ви снимките и много ви се радвам. Особено на "отпускарските" снимки. Simple Smile С много настроение и с прекрасни бебоци.

Ние днес следобед се гласим да ходим на плаж, че да "зарадваме" почиващите си на пясъка с нашата малка пищялка.  bowuu Няма само на нас да ни пее я. Не ще крием това чудо на природата. Това гласище мощно. Simple Smile

И понеже седя вече 15 минути и се чудя какво още исках да пиша, ще приключа с опитите да си спомня и ще ви пожелая страхотен ден!

# 78
  • София
Здравейте.
минавам набързо.

Бързо оздравяване на болните.

Бебоче, няма как да не се притесняваш, но дори и да се наложи тези операции на хернии са рутинни и бебетата ги понасят по-добре от нас. Peace

Казвам ви чао, ние утре тръгваме към морето - Албена. Ще ви навестявам оттам. До скоро.

# 79
  • София
Момичета помагайте  Praynig
Денислав е със страхотно разстройство. 3 пъти се омазва вече от сутринта. Предполагам че е заради зъбчето(което от едната страна излезе слава Богу!), но се притеснявам все пак. Давам му повече водичка да не се обезводни, какво може и какво не да яде, докато мине? Да добавя, че попива в памперса и трите пъти Sad
Извинявам се за кафявата тема рано сутрин, чудя се дали да не звънна на педиатърката  newsm78
Аааа да има и температура 37.

# 80
  • София
Момичета помагайте  Praynig
Денислав е със страхотно разстройство. 3 пъти се омазва вече от сутринта. Предполагам че е заради зъбчето(което от едната страна излезе слава Богу!), но се притеснявам все пак. Давам му повече водичка да не се обезводни, какво може и какво не да яде, докато мине? Да добавя, че попива в памперса и трите пъти Sad
Извинявам се за кафявата тема рано сутрин, чудя се дали да не звънна на педиатърката  newsm78
Аааа да има и температура 37.

Мале Сиска...много тежко излизат при вас тия зъби newsm78?!
Аз бих го оставила само на млекце и водичка, евентуално оризова вода, ако я пие...стискам палци скоро да се оправите. А за температурата - 37 не е страшно, до 38 може да не даваш нищо.
А...и още - води се по детенцето, предполагам че ще ти откаже каквото и да му предложиш като твърда храна, поне моят синковец така прави. Като почувства че е готов, сам ще си покаже.

# 81
  • София
Арианка, за отказването не ми се вярва  newsm78 Сутринта си омете кашата и за още питаше..... а и вчера беше нещо подобно, пък си изяде всичко - сутринта попара, на обяд зеленчук, следобяд плод, нищо не отказа  Crazy Иначе общото му състояние е добро, беснее както винаги и не спира да бърбори. Само със спането сме много зле - преди поне ги редуваше- една нощ спи, една-не. Сега се събраха 2 поредни безсънни  Tired
Значи да давам само АМ, а? Пюретата - като мине?

# 82
Сиско, спокойно можеш да даваш оризова каша, както и пюре от ябълка, картоф, морков и всичко, което е запичащо. Не е зле да се чуеш с педито ви и да вземеш Хидрасек - много бързо пресича разстройството. Био гайята също помага при разстройство. Акои е много рядко и начесто, то е желателно да минете за известно време на лечебна хумана, не на стандартното ви АМ. Следи и температурата дали се повишава. Наистина не са препоръчителни лекарствата за Т до 38 градуса, но всичко си е индивидуално до дете. Мойте и двете видимо не се чувстват комфортно с температура, така че аз давам и при 37.
Бързо да му минава на Дени, че много добре те разбирам какво ти е, а и детенце се мъчи  Sad

# 83
  • Варна
Сисилия, аз при разстройство давам ентерол /вкусен е/. Купила съм и лечебна каша на Хумана, да има, за всеки случай, пък дано не се налага да я ползваме  Praynig.
Т 37 гр. всъщност не е повишена температура. Такава може да е веднага след сън или по-късно вечер, може от претопляне също. Щом си е игриво детето и щом не отказва храна, няма проблем  Peace. И все пак го дръж малко на диета - картофи, сирене, сухари, бисквити, ориз.
Бебочка, стискаме палци, надявам се да няма проблем  Hug.
Маняна, дано и твоите юнаци бързо да оздравяват и да не се мъчите взаимно  Simple Smile
Ние утре тръгваме за Боровец. Улучихме време, няма що.. цялата седмица ще е дъждовна  #Cussing out. Та сега стягам багажи.. ужас.. изнасям цялата къща  Mr. Green.

# 84
  • София
Сиска, и аз предписвам Ентерол и лечебна Хумана. Дано бързо се оправи. Peace

Ние утре тръгваме за Боровец. Улучихме време, няма що.. цялата седмица ще е дъждовна  #Cussing out. Та сега стягам багажи.. ужас.. изнасям цялата къща  Mr. Green.

И аз се чувствам сякаш изнасям къщата. Мъжа ми само пита:"И това ли ще го носим?"  ooooh!
А времети наистина е  Sick Ама важното е разнообразието, пак аз се надявам на морето да е по-добре.

# 85
Здравейте, мами! Аз сигурно съм единствената, която се радва на дъждовното време - обожавам го. Както са казали "няма нищо по-хубаво от лошото време". Е, не става за разходки, но пък вкъщи си е много уютно и приятно.

Бебоче, Аз бих те посъветвала да се консултирате с още един лекар преди да решите да подложите Калоянчо на операция. Все си мисля, че може и да няма херния. Дано да е така! Praynig

Мананка, благодаря ти за разяснението. Щом по единия показател е пораснала, няма да я мисля.
Дано двамата ти мъже скоро да се оправят!

Рени, Хеленка, Приятна почивка и на двете ви!

Сиси
, Запичащите храни са основно моркови, ориз, картофи, банани. Има една супа на Хип с моркови и ориз. А това, което трябва да избягваш да му даваш са най-вече плодове: сливи, праскови, круши, кайсии. Ако правиш попара може да пропуснеш маслото, че и то разхлабва. Дано бързо да му мине на мъничето. За температурата, както са ти казали момичетата, засега може и нищо да не му дава. До 37.8-38 С не е проблем.

Мойта пикличка продължава да яде едва по 100 гр. пюре и искам-не искам трябва да си я дохранвам с АМ.

# 86
Здравейте мамки !

Сега заваля и сме си в нас . Реших да почета колкото малката ми дава възможност , а тя даже ще ме остави и да драсна някои ред.
Ние сме през почти целия ден на вън , за да може Саша да хапне нещо  докато гледа другите деца как играят и да поседи малко на дупе в количката , че в нас иска само да върви ( с моя помощ ) и  стои с часове в кошарката права и я обикаля  . Екшъна започва .
Все сме си толкова злояди , не че е отслабнала ( сигурно е 9 кг. вече ) , но почти не яде твърда храна иска си да цока и това е .  От моя опит мога да кажа , че когато я мъчат зъбите отказва всякаква храна и  кара само на кърма . Ние сме със 6 зъба , а 7 е почти пробил в долиния си край , но поне със зъбите за сега нямаме проблеми .
Аз все още много се дразня , че Саша не иска да яде пюретата  , но поне се опитвам да се владя и да я разбера , което трудно ми се отдава , защото за 4-5 лъжици изядени трябва да я преобличам и мия , което ми отнема също толкова много време колкото и да и сгоря .
 Сиси дано малкия бързо се оправи и да ми избие зъбчето ! Момичетата си ти казали май всичко , което можеш да направиш .
Ето ималко снимки от нас : http://picasaweb.google.com/windborne.AM/06062009#5347290448189084562

# 87
Айде и аз да се разпиша. Grinning
Днес ми е рай... до някъде. Ева е с баба си и леля си е навън и с двете и братовчедки, които до преди малко ми надуваха главата. Ужасно са шумни! Тя и сестра ми е една викаща... ужас, ужас! Но Ева вече е станала супер комуникативна и иска всички нея да гледат и да и обръщат внимание, та вече им се радва /преди се плашеше от тях/.
Сисе, дано зъбчетата бързо избият на Дени и да се успокои детето, че и ти! Като знам, че това ме чака тепърва настръхвам!
Бебоче, стискам палци малкия пич да е наред!

Тая нощ пак не спах! Та, Сисе, не си сама. Не ме оставя чавето. Все нещо ме дращи, ръчка... пъшка. Не ми разрешава да се обърна с гръб към нея, как ме усеща?! За първи път ми се дощя да и лепна един шамар. Ужасно ми се спеше и се изнервих. После ми стана гадно, че съм си го помислила. Ставах да видя дали не се мъчи детето да се изходи, че сега с рев всеки път се случва това. Нищо. И така до сутринта когато си заспа като пич, а аз вече не можех да мигна. Станах като с тежък махмурлук. Така са повечето ми нощи Tired.

# 88
Шики, тия последните 2 изречения твоите са ми до болка познати... Добре, поне, че са здрави мишоците. Аз съм ранна птица и "махмурлука" го разкарвам бързо- бързо, но от 7 часа натам всяка вечер ходя спейки... и, за да се разсънвам- все си мия очите  Joy... помага!

Да ви река, пък ние където и да ходим- все забравяме по нещо.. аман!  Laughing

# 89
  • Бургас
Ето ги снимчиците на МАМ79
снимката е линк към Албумчето Peace
Голяма е сладурка е Саша Hug

Общи условия

Активация на акаунт