СЕПТЕМВРИ - 09'27

• 13 885
  • 294
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Здравейте момичета,
Един ден не мога да се включа и вие изписахте толкова страници  Shocked Едвам успях да ви изчета.
Кириската, само се ядосвам като чувам за такива хора, то и при мен положението е подобно. Аз обаче от 13-ти юли излизам по майчинство и не ме интересува, да се оправят. Бях си поискала 2 седмици отпуска преди това и ми отказаха. А на всичкото отгоре днес имах презентация и слушам шефа как предлага на хората 4 дена обучение август месец  Shocked (според него аз би трябвало да ги обучавам тогава). Но НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА, решила съм да работя колкото по-малко може, а пък като излизам отпуска изобщо няма и да им вдигам телефона. Да се оправят! Та предлагам ти и на теб да правиш същото, няма смисъл да си трошим нервите за идиоти, бебетата са много по-важни  Hug
За столовите клетки, аз се замислям от самото начало, не колкото повече чета, толкова повече ми става ясно, че няма гаранция. Даваш една каруца пари за не се знаме какво. Най-вероятно няма да го направим, дано това е правилното решение.
А аз два дена съм сама, вчера съобщиха на мъжа ми, че ще трябва да заминава за Босна. То и неговия шеф е един  #Cussing out Може ли в последния момент да казват, че ще пътува до там??? Моля се само да нямат проблеми по пътя и да се връща утре вечер жив и здрав  Praynig

# 136
мами до колкото знам нямат право да ви отказват отпуска по никакъв повод, може само да уведомите работодателя от кога излизате в отпуск - 2 седмици преди това/ ...това е по кодекса на труда  Rolling Eyes

# 137
То мен накрая ме пуснаха, ама защо трябваше да е толкова грозно хич и не разбрах!!!!

# 138
Добре дошли на новите мами Hug
kiarra не се притеснявай,щом до сега не се е разболяла-няма.И ние миналия месец имахме дете със скарлатина в детската,но никой друг не се разболя.
албенче честити розови гащи.Айде повече девойки,че са по-малко и без това Peace

# 139
 bowuu

Ходих на лекар-по ЗК, който ми води консултацията. Пипна ми корема и отрече "Влизаш в болница!"  Shocked Написа ми един лист и ме изпрати по живо по здраво.
Звъннах на този, при който ходя на частно и мисля да раждам, викна ме, тушира ме и отрече всякакво влизане в болница, ок съм била, шийка, бебе , всичко е наред. Продължавам с Магнерот и но=шпа и толкова. До 10-тина контракции за 7 месец били нормални,каза.Вписвам се Simple Smile
Та ударих щастлива 1 чаша бира на обед  Crazy

# 140
Здравейте и от мен!
Вчера беше хлад, ама днес  Sad
Добре дошли на новите мами   bouquet
Бубара драго ми е да те видя да пишеш толкова често  Hug
Шами, Мам-ма много ще се радвам да заформим групичка за разходки в парка. После и с количките   Simple Smile
Аси цената в Токуда сега е - 1500лв. за избор на доктор, 500 лв.пакет за бебето при нормално и 600 лв.при секцио.  Доктор трябва да има задължително избран и да те е виждал няколко пъти на консултация. Раждането за здравно осигурени се поема от ЗК, а тези 1500 лв. са такса на болницата за екипа.
Дундито от това, което ни обясниха ми стана ясно, че се планира единствено секциото като раждане. По определения термин на мамите, които ще раждат там се знае горе долу какво и кога да се очаква и се прави някакъв планов график, но никой не те прибира за предизвикване на раждане преди да е тръгнало само.  
Момичета, гледайте си здравето и това на бебетата. Взимайте си болничен и си свиркайте. Все пак сме наемни работници, а не собственици  #Cussing out

# 141
тани, добре дошла при нас. Лека бременност  Hug

криската, покахонтас, какви са тези ваши шефове бе.. То верно е, че всеки гледа да те изстиска до дупка, ама в нашето положение е просто срамота. Но като се замисля- колкото повече човек бачка, толкова повече го товарят.
Криската, добре си решила да си помързелуваш и ти. Стига само ти да опъваш конците. Накрая дори няма кой да ти каже "Благодаря". И без това работохолиците като нас ги смятат за будали.

Атракция, добре че си поискала и мнение на частния доктор.. Те повечето лекари дават направления за болница за щяло и нещяло, щото се прибират бая пари от тази работа...
Радвам се, че всичко при тебе е наред.  Hug

клара, голям зор сте преживяли с малкия. Добре, че поне детето вече е по- добре. А на мъжо боя му е малко...

# 142
  • София
Чопър как си? То съм активна защото съм в къщи на кревата. И като пропусна събота неделя и понеделник, че съм на работа, после ще ви чета до сряда и в четвъртък пак се включвам Joy Ти ходеше на училище за родители..кое беше и колко плащаш??
Атракция много хубаво, че ще си останеш извън болницата, но се пази много. И аз станах като свекърва - само давам наставления...
Буболече не могат да ти откажат болниче, не отпуска. Отпуската се разписва от шефа Peace
Покахонтас  само така! И едни от моите шефове попита дали ще се върна до 2-3 месеца след раждането на работа, а да си вдигам телефона още от септември?! newsm78 Отговорих му, че ще трябва да направи фирмата ясла с дойка и да поеме разходите!! Както каза прекия ми шеф - "гледай си бебетата, ако можеш идвай на работа ,ако не  -от вкъщи -ти си достатъчно съвестна да прецениш сама" Добре че има и такива Grinning
Криската да не се повтарям - гледай си интереса! Можещи хора се ценят навсякъде, така че знай си цената и да не те натискат много-много Peace
Клара мъжо верно за бой

# 143
momicheta niakoi moze li da mi napishe kakvo da pravia za bolki v gqrloto? napravo edvam preglqshtam taia sutrin. sega shte hodia na moiata mesechna konsultacia i dno lekarkata dade niakakqv sqvet.
i niakoi moze li da mi obiasni kak da obqrna latineca na kirilica? ne vizdam nikakvi butoni ili opcii...

# 144
Ето ме и мен. Докторката на Хриси ни отказа направление за гърления секрет, защото според нея "нямало нужда".  #2gunfire Ядосах се, ама си викам - няма заради нея да си развалям деня и отидохме в лабораторията. Платих 9 лв., взеха на детето секрета и си тръгнахме по живо, по здраво. Лошото е, че резултата ще е готов чак във вторник, а си мисля, че ако все пак се разболее, тя ще изпревари резултата.  Laughing Но това да е проблема, аз си се моля да не се е заразила, защото освен че ще ни провали моренцето, мисля че достатъчно лекарства е изпила за този месец, а и още сме на АБ.

tanni, добре дошла и от мен!

kriskata, това отношение от пряката ти е просто нечовешко. Моята пряка е същата, ако не и по-лоша. Аз затова й извъртях номер като още в началото й събщих, че излизам в болничен до края на бременността, та да не разчита повече на мен. Само като си представя как щеше да ме тормози, ако не се налагаше да съм в болничен, направо ми призлява. Затова не се измъчвай, а си търси правата, не бива да се държат така с теб. При първа възможност си излез в болничен и да не ти пука. Такива хора не заслужават да им правиш евала.

*clara*, ама мъж ти верно е за бой. Горкото детенце, представям си каква нощ сте имали. Лошото е, че в такива моменти точно ние, майките отнасяме всичко, а мъжете си гледат тяхната работа. Ние будуваме до децата, ние треперим да не им стане нещо, и после никаква благодарност. Стискам палци да не се налага да ти звънят от яслата и днес Адко вече да е по-добре.

Atrakcia, ха наздраве!  Laughing Определено чашата с бира си е заслужила повода. Добре, че доктора те е успокоил и няма да те вкарат в болница. Мен само при мисълта да лежа поради някаква причина там, ме кара да настръхна. Моля се да отида направо за раждането, не и преди това.

# 145
Момичета,
Показател за какво е високата утайка? Сега ми излязоха резултатите и утайката ми е 29 като за жени до 50 години нормата е до 25. Confused

# 146
  • София
kriskata споко душа утайката е нормално да е леко завишена при бременни  Wink моята е 39 ..

# 147
Момичета,
Показател за какво е високата утайка? Сега ми излязоха резултатите и утайката ми е 29 като за жени до 50 години нормата е до 25. Confused

Показва,че имаш възпалителен поцес някъде.

# 148
Ходих при доки и се оказа, че при бременни утайката достигала до 150! Пълна лудница Simple Smile
Май "възпалението" в корема си оказва влияние  Laughing
А днес честно ви казвам, бебка се държи точно като Пришълецът Simple Smile Такива движения, такова чудо  Mr. Green

# 149
Момичета здравейте, да се запиша и аз за днес.
Имам да ви се хваля сега мъжо се обади че вече имаме нова кола, нашата я продадохме миналата седмица и сега вече имаме нова придобивка.

Общи условия

Активация на акаунт