плацента инкрета...страх ме е

• 103 634
  • 1 218
  •   1
Отговори
# 1 005
Lady Frost, не мога да ги разбера такива като твоя познат. Аз също нямам 60 хил.евро излишни, много малко са хората, които ги имат... но да мисли, че тия пари, които може да задели, нямало да й свършат работа...  Sad Ми то ако всеки разсъждава така нищо няма да се събере... Ето, преди няколко месеца имахме една колежка, откриха и доста голям тумор в мозъка и трябваше да се оперира в Германия. Нямаше пари момичето, ние събрахме.. Естествено, всеки даде сравнително малко. Малко бяха хората, които и 100 лв. можаха да отделят. Но пък събрахме парите и момичето се излекува, сега е повече от добре  Grinning.
Та с това искам да кажа - колкото и да можете да отделите - отделете, все ще е от полза, все ще помогнат на Поли!  Hug Hug Hug

Искам да изкажа и аз големите си уважения към момичетата тук, които помагат така всеотдайно на Поли   bouquet Браво!   bouquet

Диана,  Hug Hug Hug

# 1 006
  • ул. "Мечтание"
Сиси, аз също не можах да му разбера логиката. Отвъд моите представи е някак си! Но хора разни, с разни идеали! Искрено се надявам, ако не друго, поне наистина да не пречат!  Praynig

# 1 007
  • Луната
Ох, за жалост каквито и документи да сложите, винаги неверници ще има. Аз лично не вярвам че добавянето на един документ ще оправи нещата! Разбира се няма и да навреди...
Но тия дни проведох един разговор с един познат, който живее от години в Германия... Е, извади ми душата за тоя случай... Разпитва ме, мота ме, въртя ме... Абе не искам да си спомням, на луда ме направи! Такива глупости и обидни неща ми наприказва. Мен ме досрамя, че го познавам тоя човек. Не знам как си стърпях нервите да обяснявам едно по едно всичко... И накрая ми се тросна, че  той нямал 60 000 евро излишни, парите дето той можел да ги отдели, не можели да й помогнат, та нямало смисъл да си прави труда?!  Shocked Помолих го поне да разпространи случая в обкръжението си, все някой може да иска да помогне. И това ми отказа, нямало смисъл, те всички били бедни студенти!  ooooh! И това ми отказа...
Много криво ми стана!  Confused Знам, че има и още много други такива, които примерно с 10 евро няма да обеднея, ама на...

Моля ви се, не ме разбирайте погрешно, никого не съдя, нито визирам някой конкретно тук от темата, всеки има право да помогне или да не помогне. Все пак сме свободни хора със свободна воля, ама тия дето не искат да помагат по какъвто и да е начин, просто да подминават, вместо да ни правят на луди и да се държат обидно спрямо Поли и бебчето й. Тя не е виновна за случилото се, нито е искала да й се случи!

Lady Frost не трябва да се ядосваш за този твой познат. И аз познавам такива хора, които ще похарчат много повече от 100лв. за глупости и имат много средства и възможности, но никога няма да дадат и един лев, за нещо подобно. Аз мисля, че всички майчета и човечни хора сме повече и ще можем да помогнем на Поли и бебчо. Капка по капка вир става.
Поклон на всички, които се включват в кампанията да помогнем на Поли!
А относно събиране на средства, чрез SMS прави ли се нещо? Мисля, че по този начин също могат да се съберат не малко средства. Ако всеки прочел темата пусне поне един SMS...

Поли сила, вяра и кураж мила! С теб и бебчо сме! Praynig Hug

# 1 008
Момичетата в Германия, имате ли връзка с Поли? Как е тя?

...
Немските титли няма да ги коментирам, но като лекар ще кажа, че лекува не титлата, а опитът. И най-добрият лекар не може да направи много, ако разчита само на теоретични знания, когато за първи път се сблъсква в практиката си с дадена диагноза. Точно затова и Поли избра Шарите - това е една от европейските клиники с най-богат опит с диагнозата.

Молба от мен като лекар /мисля, че и Котето Марта ще ме подкрепи/ към всички, които тепърва четат темата - Моля ви, разберете, че за Поли най-важно в момента е да вярва в успеха на лечението и в лекуващите.

И молба от мен като човек - Хората и без това са недоверчиви, когато става дума за благотворителност. Пишейки тук, съобразявайте се, че в момента тази тема се чете от половин България и от почти всички, които сега решават дали да се включат с пари.

Последна редакция: ср, 26 авг 2009, 12:51 от Tatti

# 1 009
  • ул. "Мечтание"
krisi_k, не се ядосах, за това, че отказа помощ. Всеки си има свои виждания по въпроса и както казах, всеки си е в правото да откликне на призива за помощ или да откаже. В крайна сметка парите са си негови и може да прави с тях каквото реши, ако ще да ги хвърли на боклука. Това си е негово право. Аз вярвам, че всичко се връща и доброто и лошото, при това с трижди по-голяма сила.

Обиди ме по-скоро вулгарния тон който ми държеше. Накрая вече не издържах и му пожелах да се моли там на който бог вярва, никога да не се сблъска с нещо подобно и да не се налага да моли хората да му помогнат с пари за да спаси живота си или по-лошо, живота на съпругата си или детето си.

Извинете, че повдигнах въпроса. Аз повече няма да коментирам. Надявам се само все по-рядко да се сблъсквам с такива хора.

# 1 010
Момичета, в английската версия на сайта можете да изтеглите флаери на английски. Скоро очаквайте и на други езици.

Lady Frost, с такива хора просто не си струва да се общува. Просто го забрави този човек.

# 1 011
  • Манчестер
Момичета, групата в Facebook е над 3 000 човека. Ако, всеки отдели по 10 евро , което въобще не е проблем, прави 30 000 евро Heart Eyes. Да не говорим , че някои ще преведат и повече (като мен Heart Eyes), което прави сумата напълно достижима bowuu.
Което значи, че повечето от тези 3 000 човека , направо си се ослушват Crossing Arms

Ей , Либи , браво за новия сайт  smile3501 newsm10 Много ми харесва Heart Eyes

# 1 012
И румънският превод вече е готов  Party
Либи, изпратих ти го.

По въпроса кой беден, кой богат, и кой какви възможности има, според мен всичко е само въпрос на желание. И ние в момента сме в много тежко финансово положение, имаме доста дългове и т.н., дори ми беше малко трудно да повдигна въпроса пред мъжа ми, мислех утре като се върне да поговорим. Но ей сега си говорихме по скайп и той сам каза, че според него това че е превел нещата не е кой знае какво и предложи да помогнем и с парички. Думите му бяха: Ние от това по-бедни няма да станем, но поне ще дадем шанс на тази майчица да преодолее препятствието пред което я е поставила съдбата.
А аз в този момент искам да благодаря на въпросната съдба, че ме е дарила с такъв съпруг  Heart Eyes

Поли  Hug не спирам да мисля за теб!
Моят мъж също те поздравява!  Възхищаваме ти се!   Hug Hug Hug
Кураж и продължавай в същия дух!

# 1 013
  • последна надежда
Либи  Сайта изглежда много добре.   bouquet

Вчера синът ми пуска листовки по пощенските кутии, утре ще продължи със следващата партида - общо 270бр от по голямия формат.
Аз продължавам с писмата... Ако имате идеи за други организации казвайте. За сега в списъка са ми само Български организации извън България: Църкви, търговски, студентски и посолства.

Можем да почнем и с посолствата на чужди държави тук в България, но незнам на какъв език да е писмото... може би на английски.
Някой пише ли на Църквите в България?

Моят мъж ме подкрепя с каквото и да се захвана, или поне не ми пречи. Но в тази инициатива е плътно до мен.
И ние сме със заем, но не мисля че като отделиш 10, 20 или 50лв ще се лишиш от нещо голямо. Може би от една дрешка която ще облечеш два пъти или едно излизане на пица.

# 1 014
  • Бургас
Поли, силни  Hug и от мен! Вярвам, че ще преодолеете това препятствие и ще бъдете щастливо семейство!  Praynig
И на момичета, които са се заели с цялата тази организационна дейност - дълбок поклон!   bouquet

# 1 015
  • ул. "Мечтание"
Сега се сетих! Ще пиша на църквата, където кръстихме сина ми. Енорията там е много сплотена и хората са много съпричастни. Мисля, че ще откликнат и ще помогнат с каквото могат.

Някой писал ли е на църкви В България? Аз евентуално мога да се заема. Само моля Либи да ми прати официалното писмо на Български. Макар, че мога да използвам и текста от сайта. Даже май ще е по-добре текста от сайта да взема!  Thinking Ама кажете и вие де.

Последна редакция: вт, 25 авг 2009, 12:46 от Lady Frost

# 1 016
Аз съм оставила флаери във всички кафета и някои търговски обекти в Бизнес парка в Мл.-4, там ще ги видят много хора, за които 50 лв. нищо не са. Дано да откликнат!
Исках да оставя и на масичката в пощата, ама управителката ми се сопна, че не можело така при тях  Rolling Eyes трябвало писмена молба и разрешение  ooooh!

Поли, кога ти е следващият преглед и каква е сумата по сметките вече?

# 1 017
  • София
Момичета, бройте и мен в колектива ви!
Поли, силно вярвам, че всичко ще завърши с щастлив финал!  Praynig Praynig Praynig Моля се за това и съм с теб! Ще помогна с каквото мога! От теб се иска силна вяра и позитивно мислене!
Момичета, нямам думи да се изкажа колко сте страхотни! Възхищавам ви се от цялата си същност!

# 1 018
Момичета, защо банерът в подписа ми не излиза? Или само аз не го виждам newsm78
Какво трябва да направя?

# 1 019
  • Ловеч
Ще пусна теми в някои автофоруми, в които пиша от време на време/напоследък много рядко/. Колкото повече хора се докоснат до проблема на Поли - толкова по-бързо ще се събере сумата.
Наистина не мога да проумея що за човек трябва да си, за да откажеш помощ по толкова груб начин/става въпрос за поста на Lady Frost/ Съжалявам, че се е наложило да чуеш това от познат човек на който си разчитал, че ще помогне.

Общи условия

Активация на акаунт