Германска нова медицина - 4 част

• 79 558
  • 741
  •   1
Отговори
# 585
Много интересна тема  Peace

# 586
Цитат
При хората също – бременността има абсолютното предимство от третия месец нататък – рак не се развива, докато има бременност!"
Явно има и изключения,гледах предаване в което разказваха за жена с две деца и бременна с трето в 6-ия месец и откриват рак в седмия предизвикват раждане за да могат да я спасят и няколко месеца по-късно жената умира.

Просто така не може да се каже нищо. Възможно е този "рак" да е бил лечебна фаза, но да е спрял да се развива и да чака бременноста, след което програмата да продължи. Обаче, понеже са го открили и са вкарали жената в порочния кръг. И от там нататък да са я съсипали.

# 587
А знаеш ли какъв е бил тумора и къде? На много състояния народа казва рак.
Nе не знам ,казаха само че е рак,но къде не казаха.

# 588
Здравейте. Баща ми има язва на стомаха от много години, която вчера е изкървила. Не бързах да се шашкам, отворих сайта и потърсих какво означава- пише, че е лечебна фаза. Не знам обаче как да успокоя него и жена му, още повече след неколкократни изхождания с кръв в тях и още две повръщания през нощта. За сега му вливат кръвоспиращи и има едно кръвопреливане. Има ли нещо, с което бих могла да му помогна? И има ли нещо, което може да се обърка?

# 589
chiges , можем да помогнем на близките си, само ако те го искат и ни вярват повече отколкото на лекарите...
Моят баща е в момента в болница с усложнения от свински грип. Когато му се обадих по телефона, за да го чуя как е, той едва ли не се сбогуваше с мен и ми искаше прошка. Започна да ми изрежда какво точно му има и тези симптоми крещяха просто причината за тях - страх и уплаха. Казах му съвсем спокойно, че всичко това се дължи на страха му и т.н., а той едва ли не ми се скара, че знаел какво съм искала да кажа, че бил достатъчно интелигентен и тем подобни. След това казал на майка ми, че съм му се карала по телефона....
Как да помогнеш на такъв човек, който вярва само на лекар и никога на собствените си деца и близки, защото те не са учили, не са лекари и т.н.?!?

Надявам се баща ти да не е от тази трудна категория хора, да ти вярва и да успееш спокойно да му обясниш принципите на болестта и кое на какво се дължи.
Ако е като моят баща, всичко би могло да се обърка.... когато човек е изплашен за живота си, не се знае как ще реагира и какво ще направи...

Дано нещата при вас се оправят!

# 590
  • у дома
nenaatoa,  при мен има абсолютно същия проблем в момента - с майка ми.

Същата ситуация:
Как да помогнеш на такъв човек, който вярва само на лекар и никога на собствените си деца и близки, защото те не са учили, не са лекари и т.н.?!?

Откриха й тумори в дебелото черво. Търся всякаква подробна информация по въпроса по ГНМ.  Sad Още не се знае от кой тип са, но е готова да се подложи на всичко което й кажат лекарите, само защото са лекари. Казали й че операцията е неизбежна при всички случаи. ooooh! Засега я пратих на хомеопат.

Чудя се как да й обяснявам така че да проникна зад дебелата броня на нагласата й. Убедена е, че здравето й е в ръцете на докторите.  Tired

# 591
fastuche , надявам се си прочела в сайта темата за дебелото черво и личните истории.  В Пилхар има по-подробна информация.
Рак на дебелото черво, доколкото си спомням, е активна фаза, освен ако не е имала кървави изпражнения или кръвотечения, които се появяват през лечебната фаза.

За да се помогне на един човек трябва да се съобразиш с психиката му, да се подходи съобразно неговия специфичен случай. Няма общовалиден подход!
Ако майка ти не те слуша и не иска да те слуша, дай й да чете и сама да си прецени. Дано поне е склонна да направи това, защото баща ми например, който има и диабет, му занесох едни материали по темата, прочете ги, но тръгна да обяснява, че ние (аз, майка ми и брат ми) едно време сме правили само сладкиши едва ли не, яли сме много сладко и т.н и т.н., демек нищо не разбра от това, което му бях дала да чете. Затова съм се отказала да се опитвам да го убеждавам в каквото и да е и вярвам, че всеки сам заслужава съдбата си! Насила добро не можеш да направиш...

# 592
Ох, страхувам се, че е от мнителните баща ми. Макар да се шегува през цялото време де  Simple Smile, но си мисля, че моите успокояващи думи му звучат по- скоро като Аз знам, че ти ме баламосваш в момента, защото знаеш нещо за състоянието ми, което аз не знам.  
За другото си много права:

За да се помогне на един човек трябва да се съобразиш с психиката му...
Благодаря, nenaatoa!   bouquet
fastuche, дано намериш правилния подход.

# 593
  • у дома
fastuche , надявам се си прочела в сайта темата за дебелото черво и личните истории.  В Пилхар има по-подробна информация.
Рак на дебелото черво, доколкото си спомням, е активна фаза, освен ако не е имала кървави изпражнения или кръвотечения, които се появяват през лечебната фаза.

За да се помогне на един човек трябва да се съобразиш с психиката му, да се подходи съобразно неговия специфичен случай. Няма общовалиден подход!
Ако майка ти не те слуша и не иска да те слуша, дай й да чете и сама да си прецени. Дано поне е склонна да направи това, защото баща ми например, който има и диабет, му занесох едни материали по темата, прочете ги, но тръгна да обяснява, че ние (аз, майка ми и брат ми) едно време сме правили само сладкиши едва ли не, яли сме много сладко и т.н и т.н., демек нищо не разбра от това, което му бях дала да чете. Затова съм се отказала да се опитвам да го убеждавам в каквото и да е и вярвам, че всеки сам заслужава съдбата си! Насила добро не можеш да направиш...

nenaatoa, много си права. Мога да й навра под носа информация, говоря й, но от нея зависи какво ще възприеме и какъв избор ще направи.
Всичко съм изчела от сайта по въпроса, благословени да сте за огромния труд по оформянето и преводите   bouquet   bouquet   bouquet за съжаление немски не знам  Sad
А майка ми е и от тези които не искат да четат. Да не съм я занимавала с глупости Tired Разбирам, че вече си е взела и час за хирург, а даже още не са й излезли резултатите  ooooh! Доста са я уплашили явно на изследването. А днес е плакала по телефона на мъжо. Пред мен и внучето си се държи де - нищо не ми казва, добре била, да съм си гледала детето, да не се занимавам с нея.  ooooh! Само очите й червени.   newsm78
Извинявам се за ОФФа, много ми е притеснено.

# 594
От известно време се замислям ,че не съм виждала болен от рак или друга по-тежка болест алкохолик.Може би ,защото са емоционално притъпени.Пък може и да бъркам.Затова го споделям тук.

# 595
А пък на мен ми е интересно следното:
за тези, които гледат сериала `Перла`, имаше два много показателни случая. Инджи имаше проблеми с мъжа си, разделиха се и след това се събраха, но появи и се бучка в гърдата. Откъде знаят турските сценаристи, че проблеми с партньора водят до рак на гърдата?!? В случая е точно изпълнено, особено ако тя е левичарка, защото бучката беше в лявата гърда.
Освен това, другата героиня - Рукие - получи два конфликта: първият беше, когато разбра, че няма да има повече деца и докато все още бе активен този проблем, мъжът й заяви, че вече не може да гледа на нея по същия начин, което беше истински шок за нея - втори активен конфликт и резултатът е шизофренична констелация, тя образно казано `полудя`.
Изглежда много хора знаят за ГНМ, но никой не си го признава. newsm78

# 596
Не мисля, че е необходимо да знаят за ГНМ. Това са неща, които се наблюдават непрекъснато..."истински истории". Правят впечатление. И на мен са ми правили впечатление още преди да знам за ГНМ.
Когато дядо ми се разболя от рак, никой не се усъмни, че това се случи поради стреса, който преживя с няколкото операции на баща ми. Хората интуитивно знаят причините за болестите. Просто са забравили да слушат интуицията си.

# 597
Хората интуитивно знаят причините за болестите. Просто са забравили да слушат интуицията си.

И аз мисля така. Има много случаи на стопирано заболяване и то се е получило винаги, когато е имало елемент на осъзнаване. Да, не е лесно, но няма нелечими болести.

# 598
А пък на мен ми е интересно следното:
за тези, които гледат сериала `Перла`, имаше два много показателни случая. Инджи имаше проблеми с мъжа си, разделиха се и след това се събраха, но появи и се бучка в гърдата. Откъде знаят турските сценаристи, че проблеми с партньора водят до рак на гърдата?!? В случая е точно изпълнено, особено ако тя е левичарка, защото бучката беше в лявата гърда.
Освен това, другата героиня - Рукие - получи два конфликта: първият беше, когато разбра, че няма да има повече деца и докато все още бе активен този проблем, мъжът й заяви, че вече не може да гледа на нея по същия начин, което беше истински шок за нея - втори активен конфликт и резултатът е шизофренична констелация, тя образно казано `полудя`.
Изглежда много хора знаят за ГНМ, но никой не си го признава. newsm78

Дори да е била деснячка, все пак това е филм, ще им простим на сценаристите невежеството Simple Smile)

Аз пък вчера го загледах този филм, заради свекървата, която ни беше на гости и го следи. Та, направи ми впечатление и още едно съвпадение (общо 3 стават). Имаше един татко с по-голямо момиченце и бебе. Майката беше заминала някъде и той се грижеше за децата. Бебето беше май с някаква шарка - цялото му личице в пъпки. Какво ще кажете  Grinning

# 599
Съмнявам се въпросният сериал да има нещо общо с ГНМ Wink По-скоро сценаристите непрекъснато търсят драматични обстоятелства, за да има "м`триал" за писане, снимане, ред сълзи, ред сополи и две прекъсвания за реклами  Party

Общи условия

Активация на акаунт