Германска нова медицина - 4 част

• 79 293
  • 741
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте,
Преди малко ходихме със съпруга ми да дарим кръв и на предварителното изследване му казаха, че хемоглобина му е 101, и не могат да му вземат кръв.
Тази стойност  ниска ли е за мъж? Трудно ще го заведа на лекар.

Сигурно е ниска; ето   т у к   и   т у к   реф. ст-ти за хемоглобина,  с минимално различие

# 121
Имам хронична уртикария от почти 3 години, която вероятно се дължи на хашимото. Чудя се как да намеря конфликта Rolling Eyes Веднага след конфликта ли се предполага, че съм започнала да се обривам или...? преди обривите имах доста емоционално наситена година. Дали не е заради това? Просто в момента не съм сигурна кой е точно конфликта за решаване. newsm78 Другият ми въпрос: защо не е препоръчително ГНМ да се съчетае с психоанализата например?

# 122
  • София
Уж не се връзвам, а се стреснах вчера. Анемия - "срив на самочувствието".  Ясно ми е какво да правя сега. Ама как само действа машината за сплашване.....

# 123
Здравейте,

Виждам, че е засегната темата за Хашимото, та искам да попитам, понеже и аз съм с Хашимото, то на какъв конфликт може да се дължи? При мен, поне за сега, не е много силно изразено - имам го от около 8 години, но нишо не са ми изписвали да пия до момента - лекарите само казват, че трябва да се наблюдава.
Освен това имам и много силно акне, което не се повлиява от нищо - пак от горе долу толкова време. Ходила съм по какви ли не лекари, ходих и на хомеопат, при който смених доста лекарства докато накрая самият  той ми каза, че няма какво повече да направи и не може да ми помогне, сега ходя на някаква Скенар терапия, но като гледам и от нея ефект няма ... Сякаш е резистентно към всичко и нищо не му влияе, а в момента е в много лошо състояние и е страшно болезнено. Та въпросът ме е може ли да има връзка с Хашимотото?

# 124
Другият ми въпрос: защо не е препоръчително ГНМ да се съчетае с психоанализата например?

Защото, за да се направи правилна терапия, е необходимо психотерапевтът да е наясно с ГНМ. Т.е. по проявата в съответния орган и чрез КТ на мозъка да се определят активните конфликти и да се работи само в тази насока, както и да се спазва някаква последователност. Опасното е, когато започне да се рови без яснота, защото може да се активира решен вече конфликт.

# 125
Психоанализата е само едно от теченията в психологията - последователите на Фройд. Лично за мен далеч не обяснява всичко и не дава точните причини и последствия. Други видове психотерапия според мен могат да помогнат за намирането на конфликти.

# 126
За Хашимото има отговори - пуснете си търсачката преди да питате, моля!

Хашимото по принцип е конфликт на нещо, което не мога да стигна, да настигна... бързам за някъде, а не мога да го "хвана".
..............................
Има някои подробности около Хашимото, които трябва да се знаят. Най-вече какви точно симптоми има даденият човек.
Има два варианта на конфликт, според латералността на индивида,т.е. дали е десняк или левак.
1. Искам да хвана нещо, но постоянно ми се изплъзва.
2. Искам да се отърва от нещо, но не мога, нещо ми пречи да стане.
И при двата случая има увеличен метаболизъм с цел постигане, решаване на конфликта, целта.

# 127
Благодаря за отговора за Хашимотото.
Извинявам се, че ви засегнах с въпроса, но ме интересуваше какво ГНМ казва за болестта, а не по принцип какво представлява Хашимото - това вече го знам. Та затова не съм пуснала търсачка, а попитах вас.
Благодаря все пак за отговора!

# 128
Anngi не си засегнала никой (поне не мен). Hug
Въпросът беше задаван в края на миналата тема. Затова има информация на първа страница - да се прегледа тя, за да не задаваме едни и същи въпроси.

# 129
Психоанализата е само едно от теченията в психологията - последователите на Фройд. Лично за мен далеч не обяснява всичко и не дава точните причини и последствия. Други видове психотерапия според мен могат да помогнат за намирането на конфликти.
Аз не исках да визирам точно психоанализата, а психотерапията под някаква форма. Предполагам, че ако дадения психотерапевт е добър и бъде насочен (например в моя случай към търсене на някакъв конфликт малко преди да почнат обривите и хашимотото най-вероятно) и може нещо да излезе. Даже си мислех и за хипноза. newsm78 За сега още не съм решила да предприема такава стъпка.

# 130
Аз изхождам само от личния си опит  Rolling Eyes - попаднах на много добър терапевт, който бързо стигна до проблемите и ми помогна да видя какво всъщност ме тормози, а после и да сменя гледната точка. Не беше запознат с ГНМ. Но ако пациентът е, той сам би могъл да си набележе какво излиза от сеансите и да се опита с помощ да си намери точно какво му е предизвикало конфликта. Лично мнение е това  Peace (т.е. за мен работеше и ми помогна да си открия конфликтите преди да науча за ГНМ, а след това да си обясня защо и как се бяха случили нещата на физическо ниво, и какво е трябвало да направя).

# 131
smurfette, Хамер е писал, че е много против хипнозата. Точно защото може да се отключи и да се изживее наново нещо вече решено.

# 132
# 133
Здравейте! Искам да разкажа за една случка , която си я разтълкувах според ГНМ:
Вчера бяхме на басейна пред блока с моя приятелка и децата. Когато събирахме багажа, за да си ходим вече, децата изтърчаха преди нас. А точно между блока и басейна има мрежеста ограда и за да се стигне пред входа трябва малко да се заобиколи, през место което няма видимост към входа. Видяхме че децата са вече пред входа и чак тогава тръгнахме и ние след тях. Но докато сме нямали видимост към тях, някой е излизал от входа и е отворил вратата и децата са се качили в апартамента, в който беше мъжът ми. А когато ние стигнахме пред входа тях вече ги нямаше. Тогава приятелката ми изтича да провери зад блока, мислейки си че може да са там. Но в този момент аз поглеждам към нашата тераса и виждам как малки ръчички са се хванали за парапета и разбрах каква е работата и тръгнах да я извикам. А тя беше толкова притеснена и уплашена, че не ги е видяла и зад блока. Когато влязохме в апартамента и тя видя детето си се поуспокои и явно реши конфликта си. За това разбрах след като ми се оплака, че нещо и смъди на очите и не може да вижда хубаво. Явно е получила конфликт на " не мога да ги видя". Стана ми интересно, че точно това се случи с нея, и това потвърждава верността на ГНМ. 

# 134
Аз изхождам само от личния си опит  Rolling Eyes - попаднах на много добър терапевт, който бързо стигна до проблемите и ми помогна да видя какво всъщност ме тормози, а после и да сменя гледната точка. Не беше запознат с ГНМ. Но ако пациентът е, той сам би могъл да си набележе какво излиза от сеансите и да се опита с помощ да си намери точно какво му е предизвикало конфликта. Лично мнение е това  Peace (т.е. за мен работеше и ми помогна да си открия конфликтите преди да науча за ГНМ, а след това да си обясня защо и как се бяха случили нещата на физическо ниво, и какво е трябвало да направя).
Именно нещо подобно си мисля и аз Confused надявам се и Кристиян да се включи. Ако се бях обърнала за помощ към психотерапевт, когато преживях емоционалния стрес и след това се появиха и физическите проблеми, можеше и да ми помогне. Нали трябва да решим "конфликта" някак... newsm78
Цитат
Хамер е писал, че е много против хипнозата. Точно защото може да се отключи и да се изживее наново нещо вече решено.
Хамер ми се струва, че е против всички други методи да се съчетават с  ГНМ. Rolling Eyes Може ли да ми дадеш някакъв линк, не бях попадала на нищо за хипнозата?

Чудя се: когато преживеем конфликт, веднага ли се появяват симптомите или има някакъв период от време, през който сме в конфликт?

Последна редакция: пн, 13 юли 2009, 23:05 от smurfette

Общи условия

Активация на акаунт