Германска нова медицина - 4 част

• 79 592
  • 741
  •   1
Отговори
# 510
Милички,а високото кръвно какво е ? Peace

# 511
  • Тука, под липите стари...
И аз ще се радвам ако Кристиян каже нещо за невралгиите. Моята засяга няколко нерва, които се намират на главата (бях писала малко по-напред в темата),  но не мога  да открия евентуален конфликт на който се дължат болките.

# 512
nenaatoa месри за отговора....мисля върху възможни причини но не се сещам. Имала съм поне 5-6 пъти такива невралгий.
Незнаех какаво значи дали съм изследвала каква е невралгията. Ами ходих на лекар ама аз напрво си казах какво ми е, защото първия път преди 10 години 2-3 месеца не можеха диагноза да ми поставят и затова се стигна до болница.
Та проверих какво значат тия видове невралгия:
"Невралгията се появява без ясно установима причина (идиопатична невралгия) или е предизвикана от възпаление, травма, притискане на нерва (симптоматична невралгия)"
Според мен не е от прищтипване на нерв със сигурност.
Имала съм от прищипване на нерв и е доста различно. Болката сега е режеща, остра, пареща, се едно някой гаси постоянно цигара между ребрата. А сега най-силно е точно на слънчевия сплит. Болката е същата. Цяла седмица изведнъж рязко ме пробождаше, но не го свързах с невралгията, но като тръгна и по ребрата се сетих. Честно казано изпитвам страх, защото друг път минимум месец продалжава лечението с разни противовъзпалителни и инжекций, а сега направо не ми се мисли.

# 513

цитат от предните теми:
Според мен, когато говорим за хората, учестен пулс се получава от прекалено безпокойство, а високо кръвно от несподеляне и неговорене по проблемите, от затваряне в себе си и водене на битките сам. Човек, който не търси помощ от други хора, а същевременно само се ядосва на грешките си, човек който иска да е по-силен, защото чувства слабост и враждебност в обкръжаващата го среда...

цитат от моите архиви:
Кръвно налягане - високо
 вероятна причина -  Неразрешен отдавнашен емоционален проблем.
нов мисловен модел - С радост се освобождавам от миналото. Спокоен съм.

Кръвно налягане - ниско
вероятна причина - Недостиг на любов в детска възраст. Пораженство. „Няма смисъл и без това няма да стане".
нов мисловен модер - Избирам да живея в НАСТОЯЩЕТО, което винаги е изпълнено с радост. Моят живот е радостен.

# 514
Можете ли да ми дадете сайт от който да прочета за бронхит пневмонията според ГНМ!?
Намерих единствено че бронхит пневмонията е конфликт в следствие на изпитан огромен стрес. Но ми се иска да прочета нещо повече.

# 515
Има ли някакво обяснение ГНМ за високите нива на лошия холестерол при човек, който консумира малко животинска храна?

# 516
Можете ли да ми дадете сайт от който да прочета за бронхит пневмонията според ГНМ!?
Намерих единствено че бронхит пневмонията е конфликт в следствие на изпитан огромен стрес. Но ми се иска да прочета нещо повече.

Бронхит или пневмония?
Бронхитът е лечебна фаза на териториален конфликт (страх в обкръжението, в територията), а пневмонията е лечебна фаза на белодробния рак (страх от смъртта, смъртна опасност)...
За дете или възрастен питаш, или по принцип?

В линка от първа страница на тази тема (въпроси и отговори) има доста за пневмонията... ако не си го чела.

Последна редакция: пн, 26 окт 2009, 16:52 от nenaatoa

# 517

цитат от предните теми:
Според мен, когато говорим за хората, учестен пулс се получава от прекалено безпокойство, а високо кръвно от несподеляне и неговорене по проблемите, от затваряне в себе си и водене на битките сам. Човек, който не търси помощ от други хора, а същевременно само се ядосва на грешките си, човек който иска да е по-силен, защото чувства слабост и враждебност в обкръжаващата го среда...

цитат от моите архиви:
Кръвно налягане - високо
 вероятна причина -  Неразрешен отдавнашен емоционален проблем.
нов мисловен модел - С радост се освобождавам от миналото. Спокоен съм.

Кръвно налягане - ниско
вероятна причина - Недостиг на любов в детска възраст. Пораженство. „Няма смисъл и без това няма да стане".
нов мисловен модер - Избирам да живея в НАСТОЯЩЕТО, което винаги е изпълнено с радост. Моят живот е радостен.

Много благодаря.Като се замисля започнах да вдигам кръвно след като баба получи удар.Стресна ме фактът ,че си е легнала здрава и през нощта е получила удар.2 години обикалям лекарски кабинети и непрекъснато ми сменят хапчетата.От няколко месеца реших да продължавам да си пия хапчетата,но започнах да чета книги за подсъзнанието,сутрин си повтарям че съм здрава,записах се на йога,правя тибетски упражнения.Кое точно ми повлия не зная,но като цяло вече се чувствам добре

# 518
Цитат
Според мен не е от прищтипване на нерв със сигурност
А каква диагноза са ти поставили?
По принцип,ако имаш конфликт,то той е на "самооценката".Някой те е обидил...и щом идва и си отива,то е някой в обкрьжението ти постоянно.Невралгиите са решени конфликти.

Високото крьвно налягане,ако е постоянно и трудно се повлиява с лекарства,то има активен "ексистенциален,няма какво да ям,какво ще стане с мен,руиниран сьм финансово или чувствам се сьвсем сам,самотен,изоставен "конфликт.Конфликта е в бьбреците.Биологичният смисьл е да се запази вода за оцеляването,с което намалява и количеството урина.
Важен и тежьк конфликт,ако се комбинира с друг,който премине в решена фаза.
Ако продьлжи кратко няма да има никакви последствия.Крьвното се нормализира от само себе си след решението на конфликта.

Цитат
Стресна ме фактът ,че си е легнала здрава и през нощта е получила удар.
Кое по точно те е стреснало е важно и как си го асоциирала...

ВИВИ,
За лош и добьр холестерин се говори от няколко години.За мен няма лош холестерол.Количеството му в крьвната плазма варира ежеминутно.За какви стойности става дума,за да мога да ти отговоря...?

# 519
Кристиан,ами  диагнозта е интеркостална невралгия.
Конкретно  в този случай , никой не ме е обиждал.  За предните случай е възможно, но не си спомням. За съвсем първия път когато получих тази невралгия, беше  след грипен вирус съпроводен с много силна деряща кашлица.
Аз съм доста самокритичен човек  особено към работата си, никога не съм доволна , все си мисля, че е можело и по добре да я свърша, че не съм вложила достатъчно усилия....хората отстрани не смятат така, но за мен е важно аз да съм доволна от работата си. Напоследък заради бременоста  не работя много и се чувставм виновна, възможно е това да е причината.

# 520
dalil , напълно възможно е днешните ти проблеми да са нещо като рецидив на първата им поява - т.нар. шини.
Опитай да си спомниш от кога са оплакванията и дали има нещо, което е могло да ги провокира в този период.  Peace

# 521

Бронхит или пневмония?
Бронхитът е лечебна фаза на териториален конфликт (страх в обкръжението, в територията), а пневмонията е лечебна фаза на белодробния рак (страх от смъртта, смъртна опасност)...
За дете или възрастен питаш, или по принцип?

В линка от първа страница на тази тема (въпроси и отговори) има доста за пневмонията... ако не си го чела.

За дете! Племенника ми се разболя. Поддържаше почти 2 дни 40 градуса и брат ми много се изплаши. Сега непрекъснато ме пита какви ще са последиците. Искам да прочета малко повече. Ще погледна какво има за бронхита на първа страница.

# 522
За дете! Племенника ми се разболя. Поддържаше почти 2 дни 40 градуса и брат ми много се изплаши. Сега непрекъснато ме пита какви ще са последиците. Искам да прочета малко повече. Ще погледна какво има за бронхита на първа страница.
Не би трябвало да има последици, ако само високата температура е била проблема.
Дъщеря ми изкара пневмония на 2.5 години, също с висока Т, но въпреки това не й дадохме никакви лекарства. Оправи се без проблем.
Високата температура не е повод за притеснение! Peace   В такива моменти е добре да се дават `лекарства` на родителите. Grinning

# 523
  • ул. "Мечтание"
В такива моменти е добре да се дават `лекарства` на родителите. Grinning

Много вярно!  Mr. Green

# 524

ВИВИ,
За лош и добьр холестерин се говори от няколко години.За мен няма лош холестерол.Количеството му в крьвната плазма варира ежеминутно.За какви стойности става дума,за да мога да ти отговоря...?
Нивото е 6.7 при горна граница 6, но лекарите казвали, 4е и 6 е твърде много и трябвало да бъде около 5.
Освен това има стягане в сърдечната област и изменения в ЕХГ и вело теста. И се опасяват за стесняване на кръвоносни съдове.
Решихме да иде на спираловиден скенер. (Преди две години е правила коронарография и нямаше нищо стеснено.)

Общи условия

Активация на акаунт