КИПЪР - ваканционна дестинация с най-готината БГ-делегация (ние :)) - 25

• 20 932
  • 298
  •   1
Отговори
# 105
Кати, гледай сега, с Лора в дневния център работи психолог поне веднъж седмично..... и именно от там ме посъветваха да се консултирам с детския психиатър за евентуално назначаване на лечение /защото психолозите не са лекари и не могат да изписват медикаменти, само лекар-специалист може/... Така беше и през март като направи първата серия остри кризи - специалистът й назначи лечението и под негов контрол се провеждаше... Самият аутизъм не се лекува с лекарства, но такива се включват за туширане при нужда на някои тревожни симптоми, каквито са налице сега... Мисълта ми е че Лора така или иначе е подложена на постоянна рехабилитация - работа с логопед и психолог.., но тия явни залитания извън норма на състоянието й не могат да бъдат повлияни по друг начин, уви... Confused... А и не мога да поема риска от по-сериозен инцидент, защото както вече казах при остра криза Лора буквално изключва съзнанието си и е невъзможно да й се въздейства..., пак уви... Confused  Аз самата никак не съм привърженичка на лекарствата, особено на тия с действие върху психичните процеси, но не смея да оставя нещата на самотек, така че да се задълбочат... ooooh!... Уффф, абе вярвай ми, каквото е възможно - като мерки, консултации и прочие, досега съм го направила...

Пепита, една от мен Hug и една от Лорка Hug.... И да ти кажа, много си права, че май няма съвет, който да не съм чула Confused... А бих се зарадвала наистина ако някой ми каже нещо ново и с проверен положителен ефект Rolling Eyes

Аанни, писах ти на ЛС което ме беше питала, но ще взема да копна и пейстна тук съдържанието на отговора ми /ако нямаш против/, така че и другите ако се интересуват да добият известна представа..:

...нямам нищо против да ти обясня.., но темата е прекалено обширна и трябва да пиша с дни ... Затова горе-долу накратко ще се пробвам...

Значи Лорка има аутизъм. Спектърът на това състояние /защото според преобладаващато мнение на световни експерти в областта аутизмът не е болест, а именно състояние/ е много широк и съществуват всякакви вариации... Най-общо има аутистични деца, които говорят, позволяват контакт, успешно се обучават в масовите училища и изобщо да речем могат да минат за странни заради някои фобии и необичайни елементи в поведението. Други /както е Лора/ отказват да комуникират словесно - някои защото изобщо нямат реч, а други (като нас) могат да говорят, но просто не изпитват необходимост и отказват да го правят + странностите в поведението. Трета група деца са хиперактивни /с или без говор/, често с неконтролируемо поведение... Тия три групи ти ги давам съвсем схематично, а иначе конкретните вариации са неизброими. Но като цяло за аутизма е характерно, че страдащите от него въприемат света по доста по-различен начин от хората в норма. Поради това различно въприемане - постъпване и обработване на информацията, за аутистите се казва че живеят в свой собствен свят, в който се чувстват комфортно, защото просто не разбират нашия, поради което и отказват да се приобщят към него. Заради това най-голямото предизвикателство към родителите и останалите грижищи се за деца с аутизъм, е да намирят начини да събудят у аутистичното дете желание да прекрачи бариерите (на своя си свят), с които самО се е оградило и да се приобщи към нашия, който му изглежда чужд, нелогичен, непривлекателен и поради това самО не намира причина да поиска да бъде част от него. Т.е. ако на нас аутистът ни се вижда странен, а нещата които прави - лишени от смисъл..., то от негова гледна точка странните сме ние - начина по който се държим и нещата към които се стремим му изглеждат нелогични, безсмислени или поне безинтересни... Ако мога да направя едно такова сравнение, знаеш какво е далтонизъм, нали?..-Е, докато далтонистът не разпознава правилно цветовете, то за аутистът може да се каже че е далтонист, но в душата си, защото възприема и оценява заобикалящия го свят различно и оттам и емоционалните му структури функционират различно.

Ами това е в най-общи линии...

Последна редакция: сб, 27 юни 2009, 23:16 от Miss Blondy~Redhat

# 106

ДОБРО УТРО
хайде всички тук.То се чуди човек какво да сервира
може би от всичко по малко

нещичко за пииване и за десерт

ХАЙДЕ ПРИЯТЕН АПЕТИТ
Кате,бях объла доста високи токове,че то роклето искаше дълго краче Joy,пък с мойте 1,65 hahaha имах нужда от прекритие, Joyно бях в готовност за евакоиране.....трябва да сте били доста културни с мужоооото,че не ви усетихме newsm53
Ние си изкарахме супер Peace,на сватбата пя една ноя приятелка и като започна БГ песнички,да играе при нас newsm44,купона беше 6...та до 3.30 сутринта #Crazy...малко се схвана бебка,че не и бях взела количката,и спеше по ръцете ни...но това бял дерт Laughing
Хайде да оправям чантите за плажа,да цопнем д.то,че и рожден ден трябва да ходим довечера...пак препълнена програмата #Crazy
До скоро txtloves  love001

# 107
блонди,благодаря за подробното описание! Hugаз отворих и нета и прочетох още нещо.не е лошо да сме запознати с неща с който хората се сблъскват!ами определено само мога да ти кажа че сигурно не ти е лесно,и си проверила навсякъде всякаква информация относно тази болест!!!а между другото-това генетически ли се предава?а пробвала ли си с други методи-освен доктори и психолози newsm78.не че съм запозната чак толкова Blush,ама и аз да си кажа!!!тя кати6,ако не греша беше подхвърлила това че е чела литература относно-духовното в нас,рейки,и нещо от този сорт newsm78.И аз се интересувам от това :абе китайска медицина ,аури и тем подобни! newsm78,един вид друго лечение ,а не модерно.знам ли??????????? newsm78.ох,стига да те натоварвам!!НЕКА всичко бъде ок!!!! Praynig
кати6,малееееееее,голям купон сега,а?подаръци имаше ли?и ние чакаме гости от Еладата!сестрата на мъжът ми и племенникът!и поради тази причина започнах"сега-сега"като теб да чистя.оффф и ми е горещо! #Shocked
пепитке,кой като теб Peace?аз съм забравила какво е това да се прибираш по малките часове на нощта! newsm78.ей-й-й-й остаряхме!!деца,работа,чистене,готвене тук там някоя сватба на бързо!! newsm78. newsm12
        А КЪДЕ СА ДРУГИТЕ ОТ ОТБОРА??????НЕЩО СЕ ГУБЯТ НАПОСЛЕДЪК!!! Naughty Naughty

Последна редакция: нд, 28 юни 2009, 19:14 от aann

# 108
Пепита, чудна трапеза пак си наредила ммммм newsm22 ---- А иначе евала за купонясването - с две малки деца и пак енергия намираш coolcool

Аанни, описанието никак не беше подробно, а напротив - най-схематично..., но който се интересува в детайли може да намери маса инфо в нета... Относно алтернативните методи в течение на две години прилагах хомеопатия и бях доста доволна от резултатите /и още не съм се отказала де/, но от как започна тая негативна тенденция есента лекарката-хомеопат с която се консултираме нещо не може да нацели лекарство което да ни повлияе и так нещата взеха да ескалират Confused... Сега тук в БГ-мамата в под-форума за деца с увреждания си има тема за аутизма и от там 2-3 нови форми на алтернативна терапия смятам да изпробвам /едната от които китайско лечение/, но те са по-скоро за постигане на общ психо-физически оздравителен ефект и не мога да разчитам че ще тушират тия остри кризи...
По-скоро като поддържаща терапия смятам да ги приложа... ------------------
А ти не се престаравай с чистенето.., в смисъл не се преуморявай... Не че нещо, #Silly ама сестрата на мъжа ти мисля не е избрала най-подходящия момент за да ви гостува /че и с детето си/ - в смисъл последните следмици преди термина ти да ти създават галимации не е много уместно Rolling Eyes - щото колкото и да сте си близки, това посрещането на гости си е ангажимент... Освен ако не смята да остане до раждането и да ти помага след това де.. fiuuuuuu tongue

# 109
  Добро утро, хубавици! Най-тържествено откривам новата работна седмица! И черпя със закуска и ароматно кафеееееееееее

Идната неделя изпращаме синковеца към БГ-то. От сега ми почват притесненията, че не знам.......Ще създадем на бабите малко вълнения, но те са от сладките надявам се!
  Сега отивам да се глася за работа, мили! Лека седмица и прегръдки от мен! newsm51 newsm51 newsm51

# 110
                                          ДОБРО УТРО!
С ПОЖЕЛАНИЯ ЗА ЕДНА ПРЕКРАСНА СЕДМИЦА:

БЛОНДИ,права си smile3503 Naughty,но понеже те смятат да се местят в наше село КИПРУ и това включва пребиваване в къщи ,търсене на квартира,после пристигане на контейнер с неща и нанасяне най-късно до септември,защото племенникът трябва да започне новата колежна година тук в Кипър!!!!абе купона е пълен!!! ooooh!.Тя е кръстница на малката и нещата стоят така!!! Tired.но ........пък когато се нанесат тук в Кипър(не у нас) Mr. Green ,ще помагат за бебешока Whistling
ДАНИ,благодаря,че си се погрижила рано-рано за нас!!!!!!
     една готина песничка:   http://www.youtube.com/watch?v=zNRvI_PXWHg&feature=PlayList& … ;playnext_from=PL
  Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug  за ВСИчКИ!!!

# 111
Слънчево-сладоледена седмица на всички!

Дани, мерси за закуската! А за бабите - разбира се че ще е радостно вълнението от гостуването на малкия..., пък и за него е добре да не губи връзка с родината си Hug

Аанни, пишем заедно Grinning... Е, щом така стоят нещата - че ще се заселват у Кипрото, нормално е да им дадете едно рамо... но в такъв случай не ги таксувай като гости, а по-скоро като съквартиранти Wink..., т.е. имам предвид не си създавай излишни усложнения от приготовления по посрещането и пребиваването им у вас, щото едно че трябва да се щадиш максимално сега, защото след раждането знаеш как е няма почивка, няма наспиване и т.н..... А второ - че ако се престараеш да им угаждаш /както обикновено се прави с гостите/, ще вземе много да им хареса Whistling... и току-виж забравили да се изнесат tongue Joy Joy Joy

# 112
ЗДРАВЕЙТЕ МИЛИчКИ Hug
Хайде да се разхладим

и ако не помагате ние ще се справим с нея Joyhttp://dni.li/wp-content/pixx/2006/07/tikvi.jpg

естествено на къде без следобедно кафе
със пожелание за спорна седмица
Дани,не се приснявай изобщо ...каквото и да прави синковеца ще го изтърпят,че да не е постоянно при тях smile3503,надявам се да изкара добре при бабите Peace,а ти да си починеш както му се полага newsm10...А при вас как е...?? как я карате...нещо се губиш последно време  love001
Блонди,ако знаеш как ми се купосясва Joy,но нямам много такива възможности Joy/че и на кого не му се дивеее/,добрече дойде малко мама да се почувствам и аз като бял човек hahaha,използвам момента докато не е станало късно smile3521,че и годинките се трупат newsm78,но то като имаш желание мисля,че за всичко се намира време и енергия tooth
Аанн ,и твойта не е лесна,но поне ще разчиташ на някой твой човек newsm10
Тук при нас започнаха намаленията newsm44 по магазините....обиколката и позаруването преключиха,че как без нас Joy и за плаж се приготвяме,няма да ни се размине Joyвсе пак лято е newsm62
Хайде приятен следобед  love001  love001

# 113
Здравейте бамбини..... Flutter

Не съм ви писала отдавна,но вече се преместихме и съм на линия...но много стрес при нас-на всички равнища( и днес една така ми вдигна кръвното при предаването на старото жилище,че запалих две цигари,въпреки,че от близо 4 години не съм пушила,ама и такива монети има)...да сме здрави!Това е най-важното!!!

Изпращам много поздрави на всички ви и на  една от силните майки /Блонди/ тук-много кураж!!! и Блонди,мила,много ми се иска да ти помогна.Моята майка беше психиатър,но за съжаление,бързо ни напусна....но аз ще се опитам оттук да изкопча инфо за Лорка...може пак да е полезно за детенце...много ми се иска да ти помогна... Praynig

Милички,много съм гроги-и психически и физически,затова ви изоставам набързо..но скоро пак ще съм тук...бъдете здрави и усмихнати, и щастливи... Peace

# 114
 С пожелание за приятен ден!...

Деситка, хайде честито ви новодомци!... И пусни малко снимки да оплакнем оЧо де photo......  
Аз например си мечтая за хубава къща с огрооомна градина с ето такива кътчета из нея.......
.....................................Еееееххх, мечти..... Heart Eyes
А за Лорка ако ти попадне инфо, което ти се стори, че може да ми е полезно, мяткай го /може и на ЛС/ thumbsup  В подфорума за деца с увреждания, в темата за аутизма има 2-3 майки, живеещи в чужбина (май все са из скандинавските държави).... и като споделят как е уреден живота там по отношение нуждите на такива деца.... и как обществото е запознато и съпричастно към проблема..., буца ми засяда на гърлото, щото в БГ в тази посока нещата са все още до никъда.... Confused

Хайде, мацоранки, бай засега... Kissing Heart

# 115
как сте мили мами?
аз съм в кипър, но нямам нет у дома и сега съм в едно кафе и пиша набързо. много сме добре, ходим по роднини, приятели и плаж. програмата ни е натоварена, но приятна.
ще пиша пове4е от БГ.

# 116
  • Larnaca, Cyprus
Ей докопах се и аз най накрая до компа Mr. Green
Отивам да чета назад това което мернах на пръв поглед обезателно ще го изклюкаря и после по подробно ще ви подхвана Laughing Laughing
Анче не се престаравай с чистенето да не вземеш да родиш преждевременно #Crazy Joy Joy ......и сега като ти дойдат гостите впрягай ги те да чистят пък ти си полегвай тук там че сигурно ти е много гадно сега в жегите  Sick
Пепи верно почнали разпродажбите newsm78 ейййй аз с тия деца и с тая работа нищо не съм усетила трябава да мръдна по центъра да видя какви са хавите нещо интересно къде намери ако не е тайна Wink
Деси честито ви успешно преместване новата къщичка как е градинка има ли няма ли чистач-ка има ли няма ли айде пускай и снимки виж Блонди кви снимки е изнамерила еееееееее и аз искам там на първата градинка моля..... Praynig
Винаги Приятан ваканция Интересни срещи и Незабравима почивка тук при нас в Кипрето  bouquet  bouquet  bouquet

А сега ще се опитвам малко да работя което просто не се получава трябва май да карам децата при свекито че не ми оставят компа на мира само са в интернет и играят на игрите #Cussing out

# 117
здравеите ! Помните ли ме ? Нямам нет сега,но другия месец ще имам. До тогава ! ЦУНКИ !

# 118
ОХООООООООООООО БЛОНДИ,много романтично тази сутрин  love001 smile3501
Може ли да се присламчим до ващата къща ,в съдедното дворче Praynig,няма да ви пречим newsm62ето тук за водни разходки....всекидневно на разположение и на двете Peace
...
тява е за разходки
пък нека ни е лошо newsm62 newsm10
Дессита,честита нова къща,дано се климатизирате бързо Peaceи ти и семейството,всичко ще си дойде на мястото...важнота е да сте заедно
Винаги,виждам си прекарвате,така и трябва
Хайде да похапнем след кафенцето на Блонди
[imghttp://tbn1.google.com/images?q=tbn:J9ZtGdGxwo9Y8M:http://bistromaestro.com/images/products/30bc15b5c1d80483c9145f8c6567cab0.jpg]http://[/img].......нещо за пииване.......и много за всички
Катееее,по центрото няма още много разпродажби,но на всички останали магазини има и по 50%,голям кеф....изчакай малко да не си губиш времето по центъра Peace

# 119
Здравейте,момичета!Мъжо ми прати смс,че ни е купил билети за 12-и август за Кипър!Така че,дръж се земьо,пристигаме!
А сега сериозно,хем се радвам,хем ми е мъчно........... Cry

Общи условия

Активация на акаунт