Франция - ваканция! (22)

• 20 282
  • 300
  •   1
Отговори
# 75
Летиция, огромно мерси за снимките! Припомних си новобрачните пътешествия Grinning Голямо катерене е този МонтСегюр, но пък си струва, невероятно преживяване! А това Сен Сирк Льо Попи наистина е много сладко селце - трябва да видя на картата къде е точно. Дано свършиш по-бързо с тапетите и оплакнеш нещо друго на  истински плаж!

TaniaN, имаше май няколко майки, минали по този път, може пък да се включат да те попросветлят. И наистина, честит рожден ден, на  бъдещата ти французойка!

Аз в момента замислям за събота някакъв chasse aux trésors, но засега разполагам само със съкровището.

А пък този ЕрБюс бил в черния списък, не бил минал техническите прегледи, как са се изхитрили да го пуснат да лети от Йемен...

# 76
ку ку и от мен набързо, нещо тези самолети взеха и мен да ме притеснявят, а уж само пътуване ми дай с каквото и да е, по принцип съм безстрашко ама сега ...  newsm78 и сега започвам   bouquet честито на рожденниците, добре дошли на новопопълненията и успех в пребиваването, браво на екскурзиантите, това си е пълноценно прекарано свободно време  Simple Smile и да се поскарам сега  Naughty не е честно! бандата в париж си утройва среща, а ние около атлантика ...????????  Crossing Arms моля ви ако има девойки обединявайте се  Joy приятен ви и ползотворен ден  Hug

# 77
чумби, в Тoys R us бях видяла готови "китове " за такива игри за РД-те са за по-гоелми деца , точно като Сашо. Вие колко млади гостенчета ще имате?
А проблема със самолетните билети решихте ли го?
Летиция, отивам да гледам снимки Sunglasses

# 78
Честит рожден ден, Сашо!   party023Бъди много здрав, весел и жизнерадостен, желая ти едно прекрасно лято и заслужена ваканция! И незабравим празник в събота! newsm59 nbirthday  bigdance2

# 79
Здравейте,страхотно време и трудно сядам пред комп.  newsm59 на Сашо и от мен!TaniaN ние сме от мин.год.вав ФР,дъщеря ми беше на 11год завършен 4кл в БГ.Всичко което ти е писала Роца ти трябва преведено.Издават в БГучилищата сертификат за завършен клас включващ хорариума часове,но на нас никъде не ни го искаха.Важно е да имате имунизационен сертификат от РИОКОЗ бивше ХЕИ.След това зависи къде живеете,ние отидохме в кметството оттам ни изпратиха в Rectorat de Paris,а те ти дават на един лист всичко необходимо за записване.Като събереш всичко(имаше снимки,пощенски плик и тн)в зависимост от раб.им време отивате първо ви преглеждат документите,след това детето се явява на изпит по матеметика не е мн.труденРезултата го казват веднага .Следва чакане на писмо от тях кой колеж ще ви приеме.Това е най общо казано.Ако нещо не е ясно пиши на лични.И аз да се похваля моето дете преминава в 5-éme без да губи година. Grinning    bouquet

# 80
Девойки-французойки, нещо много малко останахме на линия - явно ваканцията вече тече с пълна сила!

Благодаря ви за пожеланията за Сашо! За да усетите празника,  от негово име ви пускам едно парче на любимата му в момента група, тази сутрин занесе в училището диска за партито послучай края на учебната година

http://www.youtube.com/watch?v=0C6bVckO_CM&feature=related

Той си е поканил за събота само деца, които той избра, общо 5 или 6 само, написа покана и за сестра си и я покани също най-официално (уф, слава богу Laughing)

Билетите ги взехме още тогава, някъде малко над 500 евро излезе заедно със застраховките.

# 81
Ох, никаква ваканция засега Sad
Пържим се на работа в големия град. Тук е такъв невероятен смог и все попадам във влакове без клим.

Но стига оплакване, август все някак си ще дойде, пък и пон на 14 юли ще има.

Специални пожелания на рождениците - все така игриви Simple Smile

# 82
Куку от елзаската жега.

Летициа, много хубави снимки, страхотен гид на места за гледане в южна Франция. Браво!

Чумбе, пропуснала съм вероятно, но да питам, ще ходите ли в нашия градец това лято?
Аз реших да отида за 2 седмици и тръгвам в събота. Ще се скапя от път, както предполагате няма да се качвам на летящ ковчег. Стегнах си единствения куфар вече и очаквам деня.

Хубав месец юли на всички и до скоро!

# 83
Мистик, сериозно ли заминаваш за градеца К.?! Мислех че задълго си се отказала от идеята да ходиш натам! Може да се срещнете със Сашо, те тръгват с баба си във вторник, аз не съм заслужила ваканция...ех, почти на косъм сме да се срещнем на родна земя, вече започвам да вярвам, че ще успеем някой ден.

Ивенце, дръж се, ние пък вчера двамата със Сашо попаднахме посред такава буря с дъжд и град... имах чувството, че стрелят по колата с пушка и че всеки момент ще изпращи някое стъкло! Отделно че нищо не се виждаше, а пътят беше станал на поройна река -  катастрофирали коли,  заседнали в канавките. Още не бях шофирала в такава ситуация, та доста ми се вдигна адреналина

# 84
Здравейте,един въпрос от мен.И аз реших да не пътувам със самолет,дъщеря ми не иска и остава автобус,някой пътувал ли е скоро?Възможно ли е да имам проблеми на сръбската граница,защото нямам документ за пребиваване във ФР?Съпругът ми има,но аз се размотавах и все още нямам.Колко време се пътува?Вероятно ще се побъркам,но тази година така.Хубав ден от мен!

# 85
Vava_cuci, ти нали от Франция към България ще пътуваш? Какво ги интересува сърбите дали имаш документ за Франция - ако международният ти паспорт е наред, няма да имаш проблеми

# 86
 Vava_cuci, как ти е казала Chumbi нямаш повод за притеснение. Карт де сежур - вече не е задължителен, нито за пребиваване във Франция, нито за кандидатстване за работа - това ми отговориха от една администрация , където си подадох документите преди 2 седмици и не съм си вадила такъв документ. Единствено заради сръбската граница трябва да пътуваш с международен паспорт, а не с лична карта !
Chumbi, да ти е живо и здраво момчето!  bouquet И чудна веселба на съботнато парти !
 Да се отчета -приключи зора 5 дни с разлепяне на тапети. Толкова здраво залепени, че само компресора за пара ги пребори. Съпруга е доволен, ходи си на работа, прибира се - работата свършена, къщата изчистена, вечерята сготвена и жената си лежи на диванчето  обезоръжена.  Grinning Вчера се похвалил на свеки , че ремонтирам сама и съм много щастлива.  Peace  А той ходи на акупунктура, че нещо му е напрегнато в работата. Докторката го боцка, хвърля му карти / таро/  Crazy , направила му хранителен режим и му казала да се радва на живота ...
Аз излизам малко да се разходя, днес като че ли е по-малко горещо.

# 87
Мистик, теб те е призовал неочакван повик от родината? Или отиваш да гласуваш на място Wink Как ще ходиш - с автобус или някоя благородна душа с кола ще те откара? Весело изкарване, по-малко ядове с бг изцепките, почини си заслужено преди големия щурм наесен!

Летиция, ти си много смела Sunglasses И аз съм чувала от мъжа ми , че тапетите тук се лепят завинаги, после лепят , дори мажат отгоре!

чумби, успешно парти утре!
Парижанки, в неделя, 14 часа  пред посолството!? Аз съм там с вуйна ми.

хайде , лека вечер, аз отивам на нощно Cry

# 88
Привет и от мен; ще гласувате ли ? Има няколко отворени секции във Франция - Париж; Страсбург; Лион; Марсилия; Тулуза и Лил  Laughing
Ние обаче ще си гласуваме в БГ; надявам се да се приберем дотогава ....
Мистик, а моренце планувате ли ?
Приятна ваканция на всички и до нови срещи  Heart Eyes

# 89
  • FRANCE
куку и от мен,

Летиция страхотни снимки Simple Smile Май ще се възползвам от твоят "туристически гид за южна Франция".  Срам и резил само до Каркасон сме стигнали.

честито на малкия юнак Сашко. Супер да си изкара в събота Simple Smile

приятна вечер и много барбекюта Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт