Франция - ваканция! (22)

• 20 276
  • 300
  •   1
Отговори
# 90
Привет девойки!

Честит рожден ден на всички пораснали и много  щастие и весела ваканция им желая!

аз знам,че много се губя по трасето, ама тая работа ми изпива мозъка и желанието за писане Crazy
Седя като ненормална в офиса по 12 часа и вече не знам на кой свят съм! И си мечтая за 8 август Датата Х, заминаване във ваканция!!!!! за 3 седмици!!!
А и да ви кажа, аз след месец няма да съм вече парижанка, ами руеи малмезонка Simple Smile)), местим се на спокойно и близко до работата място:))
А за неделя ми се иска да отидя да гласувам ама нещо хич не се чувствам в час с политиката в БГ, а и като ги знам как всички са ''маскари'', може да намина за по кафе само Simple Smile))

# 91
Няма да мога да гласувам за първи път. За тези, които питаха,  пътувам с автобус, ужасно дълго пътуване, но така е когато човек има фобия ( даже цената на самолета беше само с 50? по-скъпа, но уви....).

Мария, аз последния път знаете бях дълбоко разочарована от Бг. Сега си отивам просто вкъщи, нищо друго. Нито ще ходя по море, нито по София или други прашни селища. Иска ми се да мога да се наспя, почина, пак наспя. Мъж и дете оставям тук, така че ще бъда сама, което ме натъжава, но и радва. За първи път няма да завися от нечии желания! Имах нужда от такава почивка.

Хайде, цунки на всички, ще разправям повече след ваканцията.

# 92
Надин, намини! HugАз също никак не съм  в час с политиката, ама никак. Не знаех даже , че изборите са сега EmbarassedПросто една съфорумка Winkме накара да се замисля, попрочетох статистики(за 5 мин, няма време за повече), направих си тактика някаква за гласуване, нищо, че всички са маскари, има повече и по-малко  такива...както и цел да се помогне да се избегнат нежелателни коалиции. И за кафе ще има време, гласуването е за секунди Wink
Руей е хубаво местенце, приближаваш и ти към нашите банлиота!

исаве, приятна ваканция!

мадам, тук по наюите парижки покрайности и с тези апартаменти, барбекютата са само мечта LaughingЛек уикенд на всички!
 И ДО УТРЕ Парижанки Laughing

# 93
  • FRANCE

Девойки французойки, почерпете се че днес помъдрявам с една година Simple Smile

# 94
Мадам, честит празник!Много щастие и успехи в живота!
Мистик, лек път и пълноценна почивка!
Чумби, честит ти рожденник и весело изкарване на съботоното парти!

# 95
Мадам, честит Рожден ден! Много щастие  bouquet

ИЗБОРИ ЗА НАРОДНО СЪБРАНИЕ
НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
5 юли 2009 г.
* * * * * *
ИНФОРМАЦИЯ
ОТНОСНО РЕДА ЗА ГЛАСУВАНЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ ВЪВ ФРАНЦИЯ

УВАЖАЕМИ СЪНАРОДНИЦИ,
С Указ № 110/28.04.2009г., президентът на Република България насрочи провеждането на изборите на Народно събрание на 5 юли 2009г.

Право да избират народни представители имат българските граждани, навършили 18 години към изборния ден включително, с изключение на поставените под запрещение и на изтърпяващите наказанието лишаване от свобода ( чл.3, ал.1 на Закона за избиране на народни представители-ЗИНП).

Всеки избирател има право на един глас за избор на мажоритарен кандидат в едномандатен избирателен район и един глас за избор с кандидатски листи на партии или коалиции в многомандатен избирателен район (чл.4 на ЗИНП). В чужбина се гласува само с бюлетина за кандидатски листи на партии или коалиции (член 74 ал. (12) на ЗИНП).

Избирателните списъци на българските граждани, живеещи постоянно или пребиваващи в чужбина, се съставят въз основа на заявено лично желание за участие най- късно до деня на изборите (чл. 37, ал. 1 от ЗИНП).
Избирател, който не е включен в избирателния списък до изборния ден, се вписва в списъка от секционната избирателна комисия (чл. 37, ал. 2 от ЗИНП) в деня на изборите.

Лицата, заявили че ще гласуват в чужбина, не могат да бъдат дописвани в избирателните списъци в Република България в изборния ден (Решение № НС-18 София, 10 май 2009 г.,т.Sunglasses

Гласуването на българските граждани в чужбина се извършва след представяне на валиден български паспорт (съгласно чл. 13, ал. 1, т. 2 от Закона за българските документи за самоличност), лична карта или военна карта. В случай че срокът на валидност на паспорта или личната карта на избирателя е изтекъл, той се допуска до гласуване, ако представи удостоверение, издадено от дипломатическо или консулско представителство на Република България, че е подал заявление за издаване на нов паспорт или лична карта.

Изборният ден започва в 6,00 ч. местно време и приключва в 19,00 ч. местно време.
Във Франция се предвижда българските граждани да гласуват в градовете:

ПАРИЖ - Посолството на Република България 1, avenue Rapp, 75007 Paris;

СТРАСБУРГ - Постоянното представителство на Република България 22, rue Fischart, 67000 Strasbourg;

ТУЛУЗА - Espace Saint-Aubin, 8 impasse Saint-Aubin, 31000 Toulouse;

МАРСИЛИЯ - Почетно консулство на Република България, World Trade; Center - Maison de l’International 2, rue Henri Barbusse - 13421 Marseille.
Изборният ден започва в 8.00 и приключва в 18.00 ч.

ЛИОН - Maison Berty Albrecht 14 place Jules Grandclément, 69100 Villeurbanne.
Изборният ден започва в 9.00 и приключва в 19.00 ч.

ЛИЛ - Mairie de Saint-Maurice- Pellevoisin 74, rue Saint Gabriel 59 800 Lille.
Изборният ден започва в 8.00 и приключва в 19.00 ч.

Последна редакция: нд, 05 юли 2009, 11:23 от Мария К.

# 96
  • FRANCE
Благодря за пожеланията. Simple Smile

Мария благодаря за инфото Simple Smile Значи отивам да гласувам.

# 97
Мadame, честито и от мен! Бъди здрава, усмихната и обичана! Наздраве с шампанското!

Аз този път изобщо не се опитах да гласувам - миналия път с толкова зор стигнах до Марсилия, само за да ми кажат че с лична карта не можело да се гласува (а нямам намерение да си подновявам паспорта заради едното гласуване). Ако резултатите не са добри, поемам вината върху себе си  Wink

Момичета, благодаря ви за пожеланията за Сашо! Да ви кажа, това търсене на съкровище се получи доста успешно, макар че си поиграх да съставя разни главоблъсканици за всеки знак, който води до съкровището. Следващия  път ще гледам да включа и някакви физически задачи

Надин, минавай поне да се оплачеш от работата, когато успееш! Как завърши училище твоят синеок младеж?

# 98
чумби, браво за светския успех! Hug
За инфо: с лична карта може да се гласува без проблем. Вчера в посолството зад мен имаше тумба сънародници с развален български  Cry, всички бяха само с лични карти. Признавам, че ми се изпари ентусиазма като видях мобилизацията им, но резултатите могат да се считат по-скоро задоволителни, няма място за вина Wink

# 99
Здравейте!
Благодаря на Latizia и  Chumbi за отговора. С паспорта всичко ми е наред, но аз съм малко параноична преди път  #Crazy
честит рожден ден на madame   bouquet .
Ние също ходихме да гласуваме  Grinning

# 100
В Тулуза имаше голяма активност за гласуване, не съм подозирала колко много българи живеят тук.
 Аз няма какво ново да споделя.
Madame,  макар и позакъсняло -  bouquet за рождения ден !
Мiqs, пощата ти на лични е препълнена и не се получава.

# 101
чумби, браво за светския успех! Hug
За инфо: с лична карта може да се гласува без проблем. Вчера в посолството зад мен имаше тумба сънародници с развален български  Cry, всички бяха само с лични карти. Признавам, че ми се изпари ентусиазма като видях мобилизацията им, но резултатите могат да се считат по-скоро задоволителни, няма място за вина Wink

Ние стигнахме чак към 16ч. и нямаше никаква опашка.
Няколко младежи се въртяха само отпред Simple Smile

Но като гледам резултатите в другите чужбински секции, наистина са били мобилизирани, не знам как стават тези неща  Thinking

# 102
Ние бяхме там в 15 часа, имаше доста хора. Къде може да се видят резултатите от чужбина?

# 103
Мария,
ето тук има резултатите от чужбина:

http://rezultati.cik2009.bg/protocols/rik_32/list.html

# 104
Ивенце, мерси!  bouquetВярно, че е логично да ги потърся в сайта на ЦИК...., ама като сядам рядко на компютъра, нямам време да ровя Embarassed
Къде стеееее?
Аз имам малка пауза на работата, хората са във ваканция и не идват много на моите рандевута, ама това ме устройва през юли Wink

Общи условия

Активация на акаунт