САМО за фенове на Стивън Кинг!

• 40 579
  • 741
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Мерси   Hug Ровя да видя къде излиза най-изгодно.

Ти ще си първата с отзиви май  Heart Eyes

# 676
  • София
Ще ги получа най-рано в сряда, понеже Дан Браун още не е излязъл  Confused

# 677
  • Велико Търново/Latitude: 43 ° 32 '47 "North - Longitude: 6 ° 56' 17" East
Супер!

В този сайт Books.bg в разстояние на 1 минута, цената на книгата беше с отстъпка 1.05, след това 2.10  newsm78. Никъде не мога да намеря обаче информация за доставката  Thinking

П.П.
Разгадах мистерията с отстъпката - при поръчване на 1 книга отстъпката е 1.05лв, цената за втората вече е с отстъпка 2.10лв.

# 678
Момичета, здравейте! Дъщеря ми е почитателка на книгите ( на 12 години е), самата тя е писателка.. и г-жата им по български език им е говорила как като е била малка е прочела една книга и 3 нощи не е спала. И дъщеря ми както винаги е поискала книгата, но учителката я предопредила, ако е много страхлива да не я чете. И всяка вечер гледа към нея и се чуди дали да я чете.. книгата е на Стивън Кинг - Гробище за домашни любимци, на 12 е дали да я чете? Много ли е страшна?

# 679
  • София
Чечинка, в никакъв случай не искам да прозвуча все едно подценявам дъщеря ти, но на тази възраст лично аз не бих й дала Стивън Кинг в ръцете, с изключение на книгата "Очите на дракона".
"Гробище за домашни любимци" никак не е лека книга, особено пък за дете. А ако си имате и вие самите куче или котка вкъщи, просто забравИ  Naughty ! Детето ти явно е с богато въображение, щом самото то пише. Нека поддържа това въображение с книги за нейната възраст. А Стивън Кинг може да го почва спокойно след 3-4 години.
Лично на мен първата ми книга на Кинг беше "Живата факла" и я прочетох, когато бях на 16.
 Hug Hug Hug

# 680
Преди малко снимах и останалите книги на Кинг и допълних албума си.
По мои сметки намам ТК 2 и 4, Том Гордън , Безсъние 1 и Цикълът. Ако някой ги мерне някъде да свирка Peace

http://penka55.snimka.bg/hobby/nataliya-knigi-na-stiv-n-king.420209.14751118

Съглана съм с Кали напълно , Гробището не е подходяща книга за дете на 12г.

# 681
Момичета, здравейте! Дъщеря ми е почитателка на книгите ( на 12 години е),
 Гробище за домашни любимци, на 12 е дали да я чете? Много ли е страшна?

Аз съм казвала вече, че бях точно на 12 когато прочетох То, а веднага след него - Сейлъмс Лот. Но някакси То, понеже засяга детското приятелство и то на деца точно на тази възраст, като че ли я понесох по-леко ...
Kally May е права - Очите на дракона е леко приказка. Следващата й книга може да е Подпалвачката, Кери и така постепенно да навлезе в света на Кинг.

# 682
  • София
Аз започнах на 16 с "Тъмната половина" - това само за протокола.
Иначе не бих разрешила на дъщеря си да чете Кинг на тази възраст (с изключение на гореспоменатите), а за Гробището и дума да не става. Аз съм на 30, скоро я четох и освен че доста ме уплаши, книгата е и много тежка, дълбока, нараняваща. Аз плаках на нея, изобщо не ме е срам да го кажа, и то доста.

Нат, Черният дом май липсва, или си забравила да я снимаш?

Аз довърших Лизи ... много ми хареса!
Не знам как успява този човек, но след края на всяка негова книга, все едно някой ме е изпил. Чувствам се изчерпана, гледам тъпо и не съм на себе си поне до вечерта.  ooooh!

# 683
Иначе последната психария която четох беше "Заклинателят" и не беше лоша.Гледала съм и филма по нея,за екзорсизъм се разказва..

Това ми звучи супер познато, но не мога да се сетя хич за какво ставаше дума  newsm78 ?
Може ли малко да разкажеш.

Става въпрос за обсебване от дявола и прогонването му с екзорсизъм.Вселява се в едно момиченце което живее само с майка си.Историята минава през постепенното обсебване,пътят на мйка му докато прозре истината и впоследствие за ритуала който извършват.Абе не е някакво чудо невиждано,но на мен ми беше интересна.Купих я от Продавалник-а за 2.00 лв.Има го и на филм както казах,"Екзорсизъм" мисля че се казваше,а на който харесва тая тематика има и друг много добър филм-"Екзорсизмът на Емили Роуз".
Днеска си поръчах и новата книга на Кинг,но сега чета "Тайният Кодекс" на Дъглас Престън.
Аз започнах с Кинг на около 14 мисля и доста ми взеха акъла.Те върху голям човек имат силно въздействие,що остава за дете.
Заради "То" колко нощи не съм спала само аз си знам......ми не бих го препоръчала за деца като знам аз какво треперене и страх му ударих.
Вивиан ,абсолчтно си права,и при мен е точно така.Когато свърша някоя негова книга не ми се започва нова веднага,защото неволно ги съпоставям и ми се струват безлични,скучни и само се нервя.Никой не е като Кинг!!!

# 684
Аз пък започнах да чета Кинг след 20-та си година . Книгите ми ги давеше приятел- колега от Университета.Започнах с "Четири след полунощ" , после "То"и "Мъртва зона" - така се зарибих тотално и неспасяемо.Тогава нямах нито една негова книга.За разлика от сега  Mr. Green

Вив,права си за "Черният дом",намам я Peace

# 685
  • София
Обаче имаш сума ти от най-най-ценните!!!

Четох във форума на ТК, че догодина Плеяда щяли да преиздават "Сияние" и "Сърца в Атлантида". Първата я имам, обаче за втората много се радвам!
За съжаление продължават да ми липсват доста: Черният дом, Сблъсък, Гняв, Торба с кости, Маймуната, Мъглата ... абе най-рядките.  Sad

# 686
Прекрасна новина! Ще си четем разкази за лека нощ. Усещам как Фолсъм ще остане недочетен - някак си не ми тръгва тази книга. Уж беше фентъзи, а си е чисто криминале, поне в началото де.
Натали, днес минах през "Буквите" хем да питам за сборника, хем подпитах отново за 2 и 4 част на ТК - нямат ги! Sad
Имам те предвид, така че ако ги мерна някъде, ще сигнализирам. А на мен ми липсват още по-редките - "Капан за сънища", "Град Отчаяние", "Отмъстителите", "Бягащият човек" и "Цикъл на върколака". Някой ако някъде, нали....
Аз пък започнах със Кинг в края на  12-та си година, и то с "Вампирът", точно страхотийското ме привлече, после "Живата факла" на 13 и така се започна. Wink
А по книжарниците "Малко след залеза" не се ли е появил? Може би и аз ще си я поръчам от bg.book. Tам поне са точни и с отстъпката, транспорта излиза безплатно.

# 687
Първата книга, която прочетох на Кинг беше Гробище за домашни любимци, но бях в 9 клас  Simple Smile
По - рано, според мен детето няма да я разбере, само страха ще му остане като спомен...
Защото според мен, Кинг е кралят на хоръра, но това е как да кажа е само опаковката, това е неговия стил, похват, но в книгите му са засегнати всички общочовешки проблеми, и можеш да научиш толкова много и за историята на Щатите и ...рабирате ме, нали ?  Simple Smile
И аз наистина много се ядосвам като кажа на някой, че много чета Кинг и че страшно много ми харесва и ми действа успокояващо дори, да ме гледат все едно чавка ми е изпила мозъка. Само, който не е чел негови книги или е прочел една, може да погледне толкова повърхностно на книгите му и да каже, ооо, ама те нали са САМО ужаси
Еми не са само ужаси, много по-дълбоки са... Извинявайте, че така се отплеснах, ама знам, че поне тук ще срещна хора, които относно СК мислят сходно на мен

Вивиан, и на мен ми липсват тези книжки...ей не мога да ги намеря и туй то
Да ти кажа, аз как четох Черния дом и Сблъсък. Моят съпруг е от Враца, та майка му ходеше в тамошната библиотека и ми изнамираше едни парцаливи издания на разни негови книжки, и така прочетох и Сблъсък, и Черния дом, и сърца в Атлантида. Сблъсък обаче нали е по дългичка  Grinning, липсваха страници и даже цялата втората част. Ама аз като се запалих по тази книга, та  я изнамерих в Интернет и в работа, принт, принт и така.....да ме простят работодателите  Joy, но...прочетох я и е  страхотна!

Ама че дълъг пост

# 688
Ние такива дълги ги обичаме  PeaceРадост е всяко ново попълнение,защото едни 5,6 човека се въртим само....

kontesa ,благодаря,  имам агетни в търсенето на ТК 2и 4 по цяла България Crazy, дано изкочат отнякъде!

Аз другата седмица ще отскоча до "Славейков" да видя какво ново и старо има там.
Вив ,споменаваш "Маймуната"- там съм я виждала за 5 лв Peace

# 689
  • София
Нати, ако не трябваше да гледам малкото торнадо вкъщи, щях да дойда с теб до Славейков. Отдавна съм се зарекла, че ще си направя подобна обиколка в търсене на нещо. Пък и "Ориндж" е наблизо, там също обичам да ходя в "Пингвините", защото ми е супер спокойно мястото - мога да си разгледам на воля, да прелистя някоя и друга книга, а е и супер подредено.
Сигурно по някое време следващата седмица ще си причиня едно такова удоволствие  Flutter !

Абсолютно съм съгласна с Алия относно непросветените, които казват, че Кинг е САМО ужаси и ме обвиняват едва ли не как съм можела да чета подобни глупости  ooooh!!

Днес успях да отида до майка ми и най-важното - не забравих да си взема от там "Томинокърс". Та сега съм ей така  smile3508 !

Общи условия

Активация на акаунт