За тези, които четат любовни романи

• 218 200
  • 733
  •   1
Отговори
# 120
Сега стигнахме до един въпрос, който отдавна исках да ви питам. А именно:
Как предпочитате да четете книгите си?
Лично аз съм от старомодните... Осъзнавам че интернет и технологиите са бъдещето, но за мен няма по-хубаво от това да се свия на дивана на топличко с една хубава книга в ръка и да си чета. С риск да ме линчувате, ще си призная, че не чета от компютъра. Книгите, които сканирам и предоставям на редакторките за обработка в текст, просто си седят на РС-то ми. И веднага ще си кажа задната мисъл, с която го правя. Имам над 1300 книги като книги, на хартиен носител, както му се казва по съвременния начин. И много от познатите и приятелите ми заемат от мен да четат, защото знаят, че винаги си попълвам личната библиотека с нови заглавия. Обаче... тук няма как да пропусна това, че много от тях са изключително несериозни и честичко "забравят" да върнат, или "загубват" книгата, която са взели. По една или друга причина аз оставам без нея - а толкова книги не се "управляват" лесно. Имам каталог, номерирани са ми, когато давам някоя записвам кой номер на кого давам... един вид картотека. И когато ми загубят книга, нарушават картотеката ми. Електорнния формат ми дава възможността да си принтирам загубената и... е не е като да е оригинал, но все пак да си я възстановя, като я подвържа в папка. Звучи налудничаво, нали?

# 121
  • Варна
Едва сега като попаднах на този фонд от книги прочетох няколко от компютъра. Мразя да чета от него. Искам си книгата в ръцете. За съжаление купуването на нови книги поне за мен си е мираж в момента. Имам доста книги купувани, когато не бях омъжена и нямах деца. Сега си позволявом веднъж или два пъти годишно по 1 книга. Основно купуваме книжки на децата.
Иска ми се да можех да си купя всички книги, които ми харесват, но освен пари, те изискват и място, което също е малко при нас.
И аз имам книги раздадени по приятели и близки и някой така си и изчезнаха. Имах и списък, но не съм записвала на кого какво съм дала. Затова и сега всички разправят ама ние ти ги върнахме. Да ама при мен ги няма.

# 122
  • Бургас
Despina моето мислене се припокрива не на 100 а на 1000% Grinning
Най-приятно ми е да си легна, да си пусна приятна музика и да потъна в прекрасния свят на книгата.
Ноооо от както се появи малката фурия това е почти невъзможно,
затова сега чета на компа когато тя спи Grinning
Иначе имам и карта за библиотеката близо до нас,но още първата година изчетох кажи речи всички романтични книжленца Grinning
От догодина ще си подновя картата дано са купили нови книги или да намеря на хартия някой от тези,които прочетох на компа,
за да им се насладя истински Peace

# 123
  • Варна
Аз си имам карта за библиотеката и си вземам поне веднъж месечно книги но сред тях рядко има нещо от любовните романи. А от историческите, които най-много харесвам няма нищо.
Все пак се намират криминалета и разни други неща. Само дето и на мен напоследък не ми остава достатъчно време за четене.

# 124
имах голяма библиотека при родителите ми, но я изчетох още на 14 годишна възраст. На 19 напуснах България (за сега). Налага ми се да се местя често, разполагам винаги с една стая някъде. Преди месец напуснах и Германия и се заселих в Австрия. Вече бях натрупала „богата„ библиотека от речници и др. на хартиен носител и трябваше да се разделя с тях. Хвърлих и всички материали от следването си - в 21 век, когато на 25 вече си сменил 5 адреса и 3 държави не мога да си позволя книги на хартия просто. Освен това са доста скъпи.
За съжаление на немски или английски и електронните издания са на същата цена като хартиените и не мога да си ги позволя. Забранила съм си да си купувам вече книги, това е.
Въпреки това се изкучих пак наскори и си купих хартиена книга....просто навик  - книгите ме изкушават много повече от всеки парцал.

За мен добър компромис  е Sony Ebooks Reader, но има и граници - не е цветен и не става за граматики или за книги със скици или графики. Не ухае на хартия, но пък може да се сгушиш с  него на дивана / като с книга) Перфектен е само за романи - може да си съхрани човек до 17 000. Цената обаче е солена и дори в Германия е отскоро на пазара. Ако не го бях получила като подарък за рождения си ден не бих си го позволила. Препоръчвам ви подобни устройства ако пуснат „no name-продукти до 50 евро  - тогава цената наистина ще си бъде справедлива. Сега вървят по 800 лв. (ако ги има изобщо в БГ) е просто убийствено.

Благодаря Ви за всички книги в интернет, защото така се върнах отново към четенето на български и почнах да мисля на майчиния си език. За изгнаниците като мен това е и единственият начин да се сдобия с книга на български език. Мерси много!  bouquet

# 125
Мого,много благоваря за темата!Велики сте!!!!

# 126
  • София - Бургас
Мацки, дайте нещо за САНДРА БРАУН!
За мен тя е велика, номер 1!....Обичам я...и преследвам всеки нейн роман...я

# 127
  • Ямбол
Тази тема изобщо за любовните романи ли е или само за онези предложени в първия пост?
Щото аз чета на хартия само.

# 128
Тази тема изобщо за любовните романи ли е или само за онези предложени в първия пост?
Щото аз чета на хартия само.

Темата е за всички, които обичат да четат любовни романи. А в първите няколко поста съм дала линкове, но тъй като постоянно се променят и има голямо текучество на торенти с книги в електронен формат, спрях да пускам линковете, тъй като не смогвам да ги следя - коя е току-що сканирана, коя е вече редактирана в текстов формат, а мисля, че вече доста от нас влизат всеки ден в тракера и се осведомяват за новите. Всъщност аз мога да ги следя, но тук не мога да си редактирам постовете за да ги подменям като мине повече време от тяхното пускане, а не мога да занимавам модераторите да ми подменят линковете.

На kaleia мога да дам следния съвет - напиши в търсачката на тракера оригиналното име на авторката и виж колко много романи ще ти излязат - Sandra Brown. Лично на мен любима ми е поредицата за двете сестри Лайла и Елизабет. "Връщане към живота" и "Фантазия". Много забавни и приятни книжки.

# 129
  • в сърцето на един мъж...
Много много хубава темичка, записвам се с удоволствие да я чета Hug

Нещо свързано с попълването на книгите в торента - аз имам доста книги тук, както и скенер Mr. Green
Nelg, с удоволствие бих се включила към вас, тъй като съм далеч от БГ и рядко попълвам запасите от хартиени книги.  Sad Но пък винаги и при първа възможност си пазарувам. Достави ми огромно удоволствие с този торент Hug И аз съм маниячка -  обожавам да чета книгите на хартиен носител, но пък така по-трудно си ги набавям и страдам много. Имам доста голяма колекция на Нора Робъртс, Луиз Бегшоу, Сандра Браун и още, и още Mr. Green И аз се замислям от едно известно време за електронна книга Embarassed, че у дома мястото не ми стига Confused
А в България имам огромно количество книги, които събират прахоляк Sad

# 130
След доста дълго отсъствие, което повярвайте оползотворих, се радвам отново да бъда заедно с вас и да ви кажа, че каубоите на Лей отново са на пазара. Точно защото и аз смятам, че няма по голямо удоволствие от това да вземеш книгата в ръка и да й се насладиш реших, че като ги няма ще ги издам. Е Бък вече е на една ръка разстояние за всички вас. Приятно четене.

# 131
  • Бургас
ОО аз Бък дори вече го прочетох и съм много-много доволна от жинота Laughing
Сега почвам да чакам Чет Blush и останалите сладури Heart Eyes

# 132
След доста дълго отсъствие, което повярвайте оползотворих, се радвам отново да бъда заедно с вас и да ви кажа, че каубоите на Лей отново са на пазара. Точно защото и аз смятам, че няма по голямо удоволствие от това да вземеш книгата в ръка и да й се насладиш реших, че като ги няма ще ги издам. Е Бък вече е на една ръка разстояние за всички вас. Приятно четене.

Може ли повече инфо моля кой точно е автора и каква е тази поредица?  Praynig

# 133
  • Бургас
Джери това е поредицата Каубоите от Лей Гринууд
Да знаеш,че е жестока.
А преди това може да прочетеш и поредицата
пак от Лей.Седем Невести
Героите са прекрасни и запленяващи Heart Eyes

# 134
Джери това е поредицата Каубоите от Лей Гринууд
Да знаеш,че е жестока.
А преди това може да прочетеш и поредицата
пак от Лей.Седем Невести
Героите са прекрасни и запленяващи Heart Eyes

Благодаря много   bouquet ще ги потърся  Peace Обожавам каубойски истории,докато пиратските нещо не ме грабват.Любомата ми е на Сандра Браун Защото те обичам и Горещо утро,добре,че и тях скоро преиздадоха,че имах възможност да си ги купя новички  newsm76

Общи условия

Активация на акаунт