За лошите деца и съжалението, че не набих едно такова

• 17 006
  • 359
  •   1
Отговори
# 45
Направо не можах да повярвам! Страшно ме потресе тази история. И въобще не съм съгласна, че дете не 6 години не осъзнава последствията от постъпките си. Това не е бебе все пак. Не знам дали да го ошамариш би помогнало, но и да го оправдават непрекъснато също не е решение. Ако не шамари, поне заслужава сериозно наказание. Аз лично бих взела адреса на бабата и бих звъннала в Агенцията за закрила на детето - подобно поведение според мен въобще не е нормално, и децата не се държат по този начин без причина.

А ако малкото детенце беше мое - на знам правилно или неправилно, но не съм сигурна, че щях да се въздържа да вдигна страшен скандал. Съгласна съм, че децата не трябва да слушат крясъци и да са свидетели на насилие, но и не трябва да ги учим, че някой ако се държи като звяр, те просто да не предприемат нищо. Подобна свръх пасивност не е доброта.

# 46
Аз също не съм съгласна, че 6-7 годишно момиче не осъзнава последствията от постъпките си.

# 47
. Аз лично бих взела адреса на бабата и бих звъннала в Агенцията за закрила на детето -
 Joy
Забрави да извикаш полиция. hahaha

# 48
  • София
А сигурна ли си, че детето нарочно е минало с колата през другото?

# 49
  • Costa Rica
А сигурна ли си, че детето нарочно е минало с колата през другото?
Ми не е сигурна, жената, повтори го само 3 или 4 пъти, ама кой да чете...

Изчетох ви с огромен интерес и стигнах до извода, че според голяма част от пишещите виновни са:

а) пострадалото детенце, защото е имало нахалството да тича свободно по площадка, предназначена за тичане;

б) майката на жертвата, защото си е позволила да се отдалечи на 10 метра от детето си - което в никакъв случай не трябва да се допуска на детската площадка - тъй де, знаем какви опасности дебнат там;

в) авторката на темата, защото най-нагло си позволява  да се бърка във възпитанието на чуждо дете и да разваля рахатлъка на ССФ с чувствата и преживяванията си. Въх, ни йъ й срам!

А когато (не ако) някой мине през собствените ви деца - дали ще сте толкова мили и разбиращи? А?

За протокола - аз нямаше да мисля, щях да му шибна 2 шамара.

# 50

А когато (не ако) някой мине през собствените ви деца - дали ще сте толкова мили и разбиращи? А?

За протокола - аз нямаше да мисля, щях да му шибна 2 шамара.

Когато някой мине през собственото ми дете с детска количка, аз ще имам вина за това.

Не би ми минало дори на ум да ударя чуждо дете, първо защото нямам излишни пари, второ по съдилища и затвори не ми се влиза. Naughty

# 51
  • София
Тя хубаво го е повторила, но впечатлението от постовете и заглавието е различно.

# 52
  • София
Вие си философствайте, но аз ще:

1. хвана и вдигна малката гад за яката;
2. ще ритам електрическата количка докато стане на нищо подобно

ако дребната мърша ми сгази детето нарочно! И ми дреме кой какво ще мисли по въпроса!

# 53
  • Costa Rica
Е, това е приказка! newsm10

# 54
Не разбрах само реакцията на майката на горкото детенце! Confused
Ако това се случи на моето, ще има разговор на висок тон, със сигурност искам да види моето дете как го защитавам аз, няма да има бой, но ще взема да речем превозното средство, докато не се появи някой придружител с който да си кажем 1-2 приказки... Crossing Arms

# 55
  • В заешката дупка
Аз пък дълбоко се съмнявам, че ако детето ви е потърпевшо, ще го оставите да пищи и реве и вместо да се занимавате с него ще тръгнете да блъскате и ритате колички.

# 56
  • София
Чета и не вярвам просто - как ще "шибнеш 2 шамара" на чуждо 6 годишно дете  Shocked Shocked Shocked

Моите деца са точно на тези възрасти, като в случката. Е, мога да кажа, че каката ако направи такова нещо никога няма да я набия. Ще си я издърпам настрани, ще разбера нейната гледна точка и вкъщи ще си я накажа.
Мога да твърдя, че 6 годишните изобщо не осъзнават, че с една такава постъпка могат да наранят по-малките деца. И понеже уж са по-големи и все те трябва да пазят по-малките в един момент наистина им писва да им се натяква да внимават и се получават такива ситуации.

Ако пък видя някой да "шибне" моята дъщеря съм убедена, че и аз ще му шибна и ще заведа дело.

# 57
  • София
Аз пък дълбоко се съмнявам, че ако детето ви е потърпевшо, ще го оставите да пищи и реве и вместо да се занимавате с него ще тръгнете да блъскате и ритате колички.

Ще намеря време и начин да дам на малкия звяр един от първите житейски уроци, нямай съмнение!

# 58
Аман от криворазбрана толерантност. Малката мърла минала нарочно през детето и аз ще седя и чакам някой кротко, благо да и се обеснява, че и да я пита за гледната и точка!

# 59
Много странно ми се вижда, че повече се коментира дали авторката има право да шибне два шамара на детето или не, а не толкова факта, че не е нормално едно 6-годишно дете да сгази едногодишно по този начин. Или го намирате за нормално  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт