За лошите деца и съжалението, че не набих едно такова

• 16 955
  • 359
  •   1
Отговори
# 195
Ще хвърля още една бомба,защото съм в блестящо настроение.Моята дъщеря има акумулаторна кола,много е голяма,издържа до 70 килограма.Нормално е по-малките дечица да й се лепят и в началото действително голям рев падаше от тяхна страна.Но тя беше толкова запленена от новата си играчка,че изобщо не ги забелязваше,а слезеше ли,някое детенце веднага се паркираше на нейното място и после започваше една трагедия.Та мисълта ми беше,че наистина може да не е минало нарочно детето-натиснало е по-силно педал,не е успяло да завие,нормално е едно малко дете да не може да прецени габаритите на една такава голяма кола.Аз не оправдавам това дете,обаче и никой не може да ме убеди,че умишлено е предизвикало този инцидент,щом АЗ не съм го видяла лично с очите си.А някои докъде стигнахте...чак бъдеще му предрекохте на ужасен човек.Някой зададе ли си този въпрос:ако моето дете събори друго дете,склонна ли съм на моето да му забият един шамар?

# 196
  • с/у ОколоМръсТното
Виновни са възрастните, които са били далеч от децата и не са ги пазили!

оооооооо, това го казах има-няма преди 5-8 страници.
какво ще ми държат отговорно едно дете на 5-6 г. Че пък било и голямо, на всичкото отгоре.
Вярно е, че има много хитри и лукави деца на тази възраст..., но чак пък лоши? Rolling Eyes

# 197
  • Пловдив
Някой зададе ли си този въпрос:ако моето дете събори друго дете,склонна ли съм на моето да му забият един шамар?

Точно това си мислих през цялото време, четейки темата. Дъщеря ми можеше да е на мястото на малката "шофьорка". Палава е, разсеяна, непрекъснато прави бели. И в никакъв случай не е невъзпитана. Тези неща се случват за секунди, става въпрос за дете.
Пригади ми се от обидните квалификации.

Пп.: виновни са родителите, не децата. Няма лоши деца.

# 198
Ронка, аз пък не мисля, че единствено с майката/бабата трябва да се говори. Все едно се прескача детето като вещ някаква или неспособен на разсъждения индивид и се говори с този, който "отговаря" за него. Не съм съгласна с това по две причини.
Жената с детето може да е била детегледачка и да и е абсолютно все едно кой какво има да и каже за възпитанието на дете, което даже не е нейно.
Когато прескачаме детето, го оставяме с впечатление, че това, което обсъждат възрастните, него въобще не го касае. Особено ако въпросната жена, която отговаря за него, не сметне за нужно да повдига темата в личен разговор с него. Което най-вероятно ще стане точно така, защото тя нито до момента му е показала как е редно да се държи, нито непосредствено след случката е предприела нещо.
Всеки родител има право да си възпитава децата както иска и да ги учи на каквото сметне за необходимо, но обществото за това е общество, за да поставя граници на обществено приемливото поведение.
Това дете до момента е разбрало, че родителите му са съгласни с неговото поведение, но това, което не е разбрало, е че обществото не е съгласно с такова поведение. На тази възраст вече е достатъчно голямо, за да може да възприеме и осмисли норми на поведение, идващи от други хора, различни от родителите му. Най-вероятно му се налага да се съобразява с някакъв ред в детската градина, а скоро и в училище. И никой няма да вика родителите му през 5 минути, за да преценяват те дали според техните критерии е редно да му се прави забележка или не.

Изобщо не твърдя, че детето трябва да се ошамари или да му се чупи колата. Но не по-малко грешно поведение е да не му се покаже по никакъв начин, че не е редно да се държи така.

# 199
Ескарина с теб говорим едно и също на различни езици явно. Laughing

Още на 2-3 страница от темата казах, че ще направя забележка на детето, а с бабата ще поговоря по-сериозно, особено ако не обърне внимание на детето ами си продължи на приказки на съседната пейка. Ако въпросната настойничка не предприеме нищо към детето и да се вика по него и да се ошамари то няма да осъзнае какво е направило. Именно защото настойника не се намесва адекватно!

Авторката е виновна дотолкова, че й минават мисли за побой над детето! Също така, че не е направила нищо като страничен наблюдадел, а сега се терзае.."Видите ли колко съм съпричастна, но нищо не направих..." Очаква потупване по рамото.
Няколко пъти попита какви санкции да се предприемат към въпросното дете. Ама как санкции за едно 6-годишно, което няма контрол от никого?! А дори и да има, това са деца, които са непредсказуеми.

# 200
  • ГОре на черешата...

... Но не по-малко грешно поведение е да не му се покаже по никакъв начин, че не е редно да се държи така.

А вие пък откъде сте сигурни, че никой не му е показал това Rolling Eyes?

Ей това винаги най-ме е дразнело - някоя майка в афекта си е готова да отстоява докрай правотата на собственото си дете, без да се постави от другата страна.

Няколко пъти беше казано - става въпрос за малко дете, не за възпитаник на Френския легион с отработени реакции.
Едвам да им натиснеш на тия коли педалите и отлепят, а вие изкарахте детето рецидивст с изявени наклонности към канибализъм. Спрете се малко Stop.

Да ме извинява Мила мама, ама цялата и тема прилича на писък на ощипана госпожица.

Айде като ви станат децата на по 5 г. да говорим пак Grinning?
Или те тогава ще рецитират Шекспир в оригинал, с едната ръка ще пишат новата Конституция, а с другата ще шамаросват чуждите деца.
По примера на майките си Twisted Evil.
Пфу!

# 201

Айде като ви станат децата на по 5 г. да говорим пак Grinning?
Или те тогава ще рецитират Шекспир в оригинал, с едната ръка ще пишат новата Конституция, а с другата ще шамаросват чуждите деца.
По примера на майките си Twisted Evil.
Пфу!
Joy Joy Joy
Много ме развесели!
Наистина си права, както и Шанел и Шани и ред други!

И в първите страници казах, че ако моето дете бутне друго, то няма да го набия, за да доставя усоволствие на околните, защото те така смятат за правилно и това им се иска. Stop

# 202
mari_eta, напълно споделям мненията ти  Peace

Писах го поне два-три пъти преди- майките на по-малки деца определено се дразнят от по-големите и това, че те не се съобразяват с отрочетата им. Просто все още "младите" родители не са се научили, че центъра на Вселената не се върти само около техните деца и потребностите им.
И в тази тема имаше изказвания от сорта на това че, 5-6 годишните не трябва да играят на детските площадки и пр.
Учудва ме само едно как може да има майки, които да си позволяват да наричат децата "изроди", "гадове" ..., да искат да ги пребият от бой и да им направят какво ли още не, а в други теми за насилие срещу деца да пускат плачещи емотикони?!
И колко от тези, които твърдят, че 5-7 годишните са много съзнателни имат деца на тази възраст, а не само повърхности наблюдение?
С това също! Особено в частта за "центъра на Вселената" Simple Smile Не мога да го кажа по-добре  Sunglasses

.. А за епитетите по площадките на "перфектно възпитаващите" .. синът ми си го отнесе като "убиец" и "терорист" заради случка на пясъчника.. Не мога да мисля, ако случайно бутне някой с такава кола.. ми директно да потегляме двамата я към затвора, я към психиятрията  ooooh!

# 203
  • ГОре на черешата...
А, затвор - направо на кладата на Инквизицията ще ви сложат, ама ха Hug!

# 204
Да ме извинява Мила мама, ама цялата и тема прилича на писък на ощипана госпожица.

Пфу!
Дали ако бяха минали през твоето дете щеше да си така великодушна?
След като децата не могат да управляват тези коли и са опасни за околните дали е редно да го правят въобще.Или кефа на моето дете е по-важен от безопасността на останалите?

# 205
  • ГОре на черешата...

След като децата не могат да управляват тези коли и са опасни за околните дали е редно да го правят въобще.Или кефа на моето дете е по-важен от безопасността на останалите?

Първо - не са минали през нейното дете.
/И доколко "са минали" си остава спорен въпрос Thinking...днес специално огледах всички възможни подобни коли и джипове. Разстоянието от земята до пода и на най-големия е не повече от педя - смяташ ли, че там ще се събере без никакви последствия дете на 1,5 г newsm78. Аз - НЕ!!!/

Второ - онзи ден успях да хвана малкия за яката в момента, в който гумата на 8 годишен велосипедист вече цапаше панталона му.
Ми отупах праха от гащите на моя, да знае, че не се търчи като изоглавен Twisted Evil.
Баткото беше достатъчно ошашавен. Паркът е за всички Peace!

Трето - всеки сам си определя "кефа" на детето. Но не може да "се кефят" само деца на 1-2 г. /а, забравих - и майките им Mr. Green, клюкарствайки по пейките с кафе или цигара в прецизно лакираните си ръце, смятайки, че другите са длъжни да пазят децата им/. Децата над 2 г. къде да ги държим - в изолатора ли Rolling Eyes?

Направо ме изумявате всички - разпнахте на кръст едно невинно дете, окачествявайки го как ли не, изготвихте му профил на сериен убиец, престъпник, лъжец и какво ли още не, пред който и ФБР ще замълчи, а главният въпрос - къде, аджеба, блееше майката на 1,5 годишно бебе, изтикахте в най-забутаното кътче на гузната си съвест.
Ами аз имам един отговор - "Гузен негонен бяга".

# 206
Вий сте луди.
Няма ли кой да я заключи тази тема?

# 207
  • ГОре на черешата...
Вий сте луди.
Няма ли кой да я заключи тази тема?

Няма Mr. Green.
Чакаме я полицията, я социалните,  да дойдат и да опандизят малката барабар с цялата и рода, та половината човечество да спи спокойно тази нощ.

# 208

Трето - всеки сам си определя "кефа" на детето. Но не може да "се кефят" само деца на 1-2 г. /а, забравих - и майките им Mr. Green, клюкарствайки по пейките с кафе или цигара в прецизно лакираните си ръце, смятайки, че другите са длъжни да пазят децата им/. Децата над 2 г. къде да ги държим - в изолатора ли Rolling Eyes?
Никъде не прочетох майката на детето да е била прецизно лакирана седяща на пейка с цигара и кафе  в ръка.
Ако ти е кеф просто да пишеш глупости ,  пиши си.
Ако децата ни бяха възпитавани в толерантност и по- малко егоизъм би било чудесно.
За бой за играчка ,количка ,блъскане  да бих преглътнала и подминала ама такава случка не бих отминала спокойно.
Освен кефа на моето дете за мен е важен кефа и безопасността  и на другите.
Явно това не важи за всички,  тъй че и да спорим до едно мнение няма да стигнем.

# 209
  • ГОре на черешата...
Ами говоря хипотетично Wink.
Както и хипотетично е описана цялата случка Wink.
И най-малкото пък имам желание да стигам до едно мнение с хора, готови да малтретират чуждо дете. Ей така, просто за да избиват комплекси.

И не разбрах какви глупости съм писала.

Мдамммм, вЕрно че истината боляла Laughing...

Общи условия

Активация на акаунт