Слънчицето топличко си грее,а малко ФЕВРУАРЧЕ весело се смее!

• 11 123
  • 290
  •   1
Отговори
# 195
Ели,това мислих да правя,но не знам дали не съм повредила шишето и за това мисля да купя друго  newsm78

# 196
  • Пловдив
Раде,наистина най-добре друго.Вие нямате колики,може да вземеш някакво без колик система.Мисля,че всичк имат избор на дупки на биберона.Само не взимай Авент,че са отврат.Не се затварят добре и текат.

Залъгалки и биби изварявам с йена гласв микровелето.Шишета не изварявам,другите й неща от време на време

# 197
Ето една беззъба усмивка и от нас за лека нощ  Hug

Аз пък съм доволна от Авент.На мен ми текат шишетата Чико  Sad Биберони използвам с 3 дупки.

# 198
  • София
Раде,наистина най-добре друго.Вие нямате колики,може да вземеш някакво без колик система.Мисля,че всичк имат избор на дупки на биберона.Само не взимай Авент,че са отврат.Не се затварят добре и текат.

Точно така  Peace за Авент.Ние сме пробвали какви ли  не шишета..Пие млякото си само от Др.Браун.Вече сме с втори размер дупка.Просто другите са му неудобни и се давчи.Е ако е много гладен ще го пренебрегне, но не го мъча вече.Има и малки за сокчета, но скоро ще взема и от тях.

Дорабела незнам какво да те посъветвам.Дано малката започне да хапва и да се успокои  Hug. А това 37,2 не е температура.
Хайде лека и мека и да се наспинкате.Цунки[/color]

# 199
  • София
Аз отдавна не стерилизирам. Биберони, чесалки - просто мия със сапун и много вода.

# 200
Мерси за съветите,утре ще реша какво шУше да купя,а имам и малко на Браун,но си го ползвам за водичката.То и аз не съм най редовна в стерилизацията-1 на ден,а през другото време веро и вряла вода.
Лека нощ,че малкия спи и отивам и аз да се мятам в легълцето-голям кеф ми е да си го гледкам как си спинка,но от 2 дни свекървата го слага на страни и ми е обърнал гръб  Sad(не се оплаквам,жената доста ми помага и обожава внука си,често му говори "какво сме правили без теб до сега?" и той се разтапя от кефче и се хили и винаги като вземе парички се връща с подарък )

# 201
УФ, най-сетне хапна малко - още в просъница и набутах шишето и така...иначе цял ден я карам, а тя още повече рев.

# 202
Бяхме на ДК и сме 7 кг и 63 см, още не съм я захранила, ама и дадох днес сок от ябълка и малко му се чудеше  Party Педито ме изуми като каза да и направя пюре от картоф с краве мляко, масло, сирене и сол  newsm78 аз мисля да не и подправям храната ... вие как ще процедирате?
Това и моето педи ми го каза, явно е някаква практика от преди 20 години, даже и на детска кухня ме караше да го записвам #Crazy Аз да споделя относно захранването, моя син яде само пюрета на Hipp  и аз си го обяснявам че няма никакви добавки в тях, а аз като му правя пюре от картоф му слагам само от водичката в която е варен и си го папка с удоволствие. Не се вманиачавам да му броя лъжичките и засега добре върви. Иначе съм пробвала и на Ганчев и Малечко да му давам ама го плюе все едно отрова му давам. Тарикатче си имам,не яде какво да е, само тати и мама да имат парички да му вземат скъпи пюрета. Иначе скоро май няма да успея да заместя хранене ама и не бързам, засега само го запознавам с нещо различно от млекцето на мама.

За обръщането обръща се без проблем по корем ама обратното движение го е забравил и се мята като риба на сухо, а много често и по корем си спи. Иначе беззъби усмивки раздава яко, но не се смее с глас, само 2 или 3 пъти съм го чувала. Най обича тати като си дойде, веднага започва да му говори и той милия се разтапя от щастие.
Иначе и ние имахме период, в който много не се понасяхме особено след като се роди малкия. И аз бях много изнервена, а той не разбираше от какво толкова се изморявам, нали бебето само спи и яде, а не вижда че кърмех почти през целия ден.Нямах време зъбите да си измия и да се среша, а той ми вика какво толкова. Ужас! Идваше ми да крещя тогава, но и него го разбирам, дотогава беше свикнал да е център на вниманието и може би имаше малко ревност към малкия. И до сега има моменти,в които много ме дразни с коментари и забележки, но поне не ми се меси, каквото реша ме подкрепя изцяло. Даже като ходехме при педито и тя ме питаше дали давам сокче от 20-тия ден Shocked, той лъжеше повече и от мен Embarassed
Хайде лека, мека и най-вече спокойна вечер!

# 203
Аз ползвам шишета на Тоmmee Tippee   и съм много доволна.
Йоан не иска и да помирише вече Авентските. Тези, на които е в момента са с доста широк биберон и казват, че имитирал формата на майчината гърда.

Ето това представлява шишето и има анти-колик биберони. Не са скъпи, има ги в бяло, синьо и розово.

dorabella дано всичко с малката е наред. Но ако много се притесните, отивайте в спешния кабинет към Института по педиатрия. Намира се на Гешов, точно до центъра по хигиена.
По принцип вечер вратата е заключена, но има един звънец. Звъните, идва хранат , отваря ви и ви отвежда до спешния.
Много са мили и отзивичиви лекарките там, поне тези на които ние попаднахме. Само трябва да знаете ЕГН-то на детето, че го искат за документите.

И моето детенце е от мързеливите и не иска да се обръща само. Аз като започна да го обръщам от гръб по корем  му е много забавно и само се смее. Но сам категорично отказва. Завърта се настрани, наддига главата да се изправя, прави обиколки из цялото креватче, но завъртане не  Naughty

Иве много добри новини за малкия Стаси

Аз също ще захранвам бебчо като направи 5 месеца. Педката настояваше от 6-я, но алерголожката каза от сега и не върви като идем следващия месец и като пита до къде сме стигнали да й кажа, че педито иска от 6-я месец.
Аз нямам против да го захраня с пюре от 5-я месец, това бяха и първоначалните ми намерения.

# 204
Дорабела, докато бяхме в Гърция Мишето ядеше на между 5 до 7 часа! В началото се притеснявах, после свикнах. Явнао му беше топло или и аз не знам какво. Иначе се чувстваше много добре, даже спеше и повече и беше по-спокоен. Сега откакто сме си дошли е крив, докато се нагласи пак към домашните условия... но откакто сме тук яде отново на 3,5-4 часа и не си иззяжда всичко, както преди да заминем. Там ядеше по-рядко и от нас, но си изяждаше всичко... може пък и такъв да е периода. не се прритеснявай, ако всичко друго и е наред, няма място за притеснение, дано бързо да мине и да се успокоите всички  Hug

Мишо също все още не се обръща, а когато му помогна пък не се сеща да си извади ръката.

За шишетата - аз купих едни нови, Tommee Tippee се казват, мисля, че Пигис хаус ги внасят. Харесаха ми на външен вид, а и се оказаха доста удобни, основата на биберона е доста широка и много прилича на гърда (при нас това няма значение вече, но за тези, които все още кърмят моге да е полезно). Освен прозрачни и ма и серия сини и розови, много сладки. Има един малък отвор (клапа) отгоре и докато се храним не се налага да вадя шишето постоянно, за да влиза въздух както при Авент.

Иве, благодаря за инфото и че си се сетила за нас, трябва по-скоро да се престраша да го заведа докато е още по-малък... ама ме е шубе още  Sad

За тези, които се двуумят за море - Мишо се чувстваше прекрасно, дори не сме го прибирали на обяд в стаята. Стояхме на басейна предимно, под чадъра. Разхождах го отвереме на време, с опънато чадърче и гюрук, за да не го пече. Беше доста топло, но подухваше ветрец и му беше добре. Така и не се престраших да го натопим в басейна, но живот и здраве, август месец  на Албена ще го напрвим. В тази връзка - Наде  , ако не е тайна, какво работиш, а обикаляш служебно курортите  Thinking Laughing Ако не е тайна...
Всичко беше хубаво в Гърция,  бяхме голяма компания с деца. лошото - едното детенце престоя 3 дни с майка си в болница заради някаква вирусна инфекция с разстройство и температура. Другото лошо - моето мъж, играейки си в басейна с едно от децата го изпусна на главата си, сцепи я, викаха лекар, изтече доста кръв и го шиха в стаята ни  #Crazy 3 шева и един почти микроинфаркт от моя страна, но всичко мина, бил е малкият дявол, добре все пак, че детето е с по-здрава брада от на мъжа ми главата  Joy

Лека и спокойна от нас с Мишока  bouquet

П.С. Писали сме заедно с Десика, ама пък явно сме на едно мнение на шишетата  bowuu Mr. Green

Последна редакция: вт, 23 юни 2009, 23:22 от Mecholana

# 205
Късен запис и от мен, поне да дам някакви признаци на живот Rolling Eyes Пропуснала съм няколко теми, но уви време нямам нито да чета, нито да пиша за съжаление, а много ми липсвате Sad Ние сме си вече у дома, днес бяхме на док, биха на малкия ваксината, а на нас с Рая ни пернаха по една ваксина против варицела, щото с тая шарка се сбърках #Crazy Пуполинчо е пораснал- 7400/69 ( егати, все едно сме сайт за манекени, само мерки се виждат напред- назад Mr. Green) Станал е голям дзвер, иска само на ръце ( това ми докара престоя при баба му #2gunfire), реве, дере се, даже е прегракнал от вчера от рев и викане #Crazy, вкара си допълнително хранене и доктора ме посъветва да почвам да го захранвам, та тези дни ще почваме и ние да борим пюретата, взела съм две на Хип- тиква и картоф и броколи, но по всяка вероятност ще си направя от картоф и с това ще започна. Той проявява страхотен интерес към храната, която ядем, даже ми е съвестно да ям пред него, защото така ме гледа, че ми присяда, даже онзи ден лига пусна, ужас #Crazy Пробвала съм да му давам да близне диня, пъпеш, суджук и бира( мноооого му хареса Mr. Green), общо взето първо се мръщи, но след това се облизва блаженно Laughing През деня почти не спи, дремва по 15-20 мин. и това е, вече ми се сливат хранения, миене на шишета, смяна на памперси, май това правя по цял ден Rolling Eyes, а как си спеше първите два месеца Confused И ние не се обръщаме сами, стигаме донякъде, ама ръката не знаем кво да я правим и така си оставаме Wink Е, аз помагам, разбира се, ама искам сам да се обърне, няма цял живот да го побутвам Naughty ( абе, честно казано ще го побутвам и хоро ще играя Rolling Eyes)
Мама З, напълно подкрепям мнението ти за отношението на мъжете, в края на краищата да си родител не означава да осигуряваш на детето само пари за храна и памперси, има и друг вид ангажимент, койт за съжаление на тях им убягва в момента, в който видят, че ти можеш сама да се справяш с повечето неща #Cussing out А нали децата не са само наши, а и техни м.....а му #2gunfire Аз също се дърлям напоследък много с моя мъж за подобни неща, а и за други, много по-сериозни, много тежки думи си казваме, но и  много компромиси правя, защото не мога да си позволя децата ми да страдат заради нашите простотии Sad Търпение му е майката, алхимиче, и към теб се обръщам, ти си супер позитивен човек, не те познавам лично, но поне от впечатленията, които си оставила от присъствието си тук си мисля, че можеш да оправиш нещата между вас, доколкото разбирам мъжът ти е същия див козел като моя, но нали знаеш, че всичко диво може да се опитоми, но само с търпение и с разбиране  bouquet Не те карам да правиш компромиси със себе си, естествено, че ако нещата са толкова дълбоки и фатални компромисите са почти недопустими, но все пак помислете, поговорете и вземете най-доброто решение. Каквото и да направиш ще имаш нашата подкрепа ( тука мъжът ти ще ме оплюе Rolling Eyes)
Аз също имам страхотни грижи, но няма да ви товаря, а пък и ме шпионират тук, така че.....
Ами стига толкова от мен, досадих ви за тази вечер,
Целувки и лека нощ
П.П. толо, фенка съм на Боянчо Joyмного добър както винаги Laughing
Малко снимки от нас Grinning
- не е съвсем за конкурса " Беззъби усмивки", по скоро за конкурса " Луда майка, която си прави майтап с детето" Mr. Green
- каката Wink

Последна редакция: ср, 24 юни 2009, 00:50 от emym

# 206
  • София
Дорабела, дано вече всичко е наред с бебка и вече нахранена сладко да спинка! Михаела е правила паузи по 10-12 часа нощем. А иначе винаги реве здраво след консултации и аз го отдавам на ваксините.
Тя днес за 1-ви път сама се завъртя по корем (аз изпуснах великия момент, но таткото ми преразказа).
Аз съм доволна от Авентските шишета, а Чиковските ми текат.
И мъж ми стопи чесалка за зъби в стерилизатора, но за щастие други щети няма.
Тия мъже много стандартно реагират. Днес се разправях с моя по познатите теми и той за да ме дразни ми излезна с актуалните твърдения - не ми е длъжен, имам си задължения и това, че не се справям с тях си е мой проблем. Познато, нали:) Явно всички циклим по еднакъв начин. Аз въобще не се впечатлих за негова изненада - после сам ми каза 10 пъти как изобщо не мисли така и чак как съм майка героиня Simple Smile.
Айде лека!

# 207
sreburna  newsm59 Много щастие,любов и красиви моменти!
sofi_val@ да ви е жива и здрава дъщеричката!
dessi06  ние бяхме с бебчо на море и нямаше никакви проблеми.Аз също се притеснявах дали всичко ще е наред,дали ще издържи пътя който е 3 часа, той хич не обичa  да стои в столчето за кола,но всичко беше наред.Просто тръгнахме вечерта когато бебока заспа.Гледай да го пазиш от слънцето и си носи вода с тебе и ако е много топло може от време на време да му мокриш личицето.Всъщност смяната на климата им се отразява много добре Heart Eyesнашия спа там през повечето време :party
Цитат
Викам на Румен: Има едно захранване, викат му педагогическо...
И той:

Даваш му да яде и после го биеш, за да се научи да не яде

Joy Joy Joy Joy
Малкия ЙоЙо е страхотен голям сладур! Hug

Страхотни усмивки от малките слънчица!Ние ще се включим по късно в конкурса че трябва да кача снимки,но сега нямам много време.
Много  Hug на всички

# 208

Добро утро!!! Hug Ех, мн сладки снимкичици видях! Flutter Много са ни сладки децата Heart Eyes
Честит hbdtu baloni на празнуващите малки и големи днес  bouquet Приятни разходки!!! Flutter

# 209
 Eeeeee, Емичка, хайде бе, жена!!! Вече се бях засилила да ходя на гледачка, да хвърли един боб, да каже какво стана с таз' 'убавата булка!  Hug Hug Hug Изпопритеснихме се за теб! Пък и малко тревожна ми "прозвуча" да си призная. Ако решиш да споделиш, насреща сме  Hug
 А на тази снимка Бобо е като Котоошу  Joy Голям сладур и леко нацупенко гледа, един вид:"Абе, мамо, какви ги вършиш? На маймунче ме направи!"

Вчера се присетих за едно леко и старо филмче "Бебета гении". Мисля да го дръпна, беше смешно по спомен, а и съм сигурна,ч е сега като родител вече ще ми е още по-смешно.  Peace

Не помня дали ви препоръчах още едно филмче: "Bedtime story" с Бен Стилър. Семейно, забавно и разтоварващо. Изобщо днес май ще се отдам на кино (стига и ДарчИ-КомарчИ да е ан това мнение де  Wink ).

Весел ден!

Общи условия

Активация на акаунт