Белгийски мами в очакване на лятото - 16

• 17 817
  • 298
  •   1
Отговори
# 210
Мария, много хубаво  Blush

Идеа, май да, все така става - времето минава като стрела и докато се усетим -отлетяло. Здраве да е  Hug

Как така спят на земята???  #Crazy Излиза, че в България, която всички смятат за мизерно място за живеене сме доста по-напред в грижите за децата си!
Аз също ще се радвам да се видим. Ние ще живеем в Андерлехт, ти в коя зона си?

Ками, на земята са, да, с все дрехи, обувки. Имат едни пластмасови матрикуции, носиш им възглавничка и одеалце, ама - на земята са си  Tired Никой не ги учи на гърне, не им бърше дупето, не ги загащва, не им мие ръцете.... Сестра ми му подари тук една хубава малка хавлиена кърпа за ръце с място за името да си напише и ми казва - за градината. Само я изгледах тъжно, какво да й обяснявам.... Отсега се чудя как да науча сина си да си бърше сам дупето, да съумее да си загащи потника в панталоните, защото навсякъде духа и става течение и излизат навън, да не се плаши от тоалетните /няма гърнета/... уф  Tired
Не знам, може ние да сме с изкривена психика, ама толкова чак оставяне на 2-3 годишни деца на самотек....  Stop

Ние сме на Плас Мейзер, преди завоя за Нато и летището, ако ви ориентира, също така и до ЕК. На 25-ти се прибираме и ще се разберем  Hug

П.С. Писах ти ЛС, но изчисти си кутията  Simple Smile

# 211
Ми май наистина от градче до градче тука огромна разлика.Тати и малката са ходили онзи ден в училището да оставят и последните документи и да се запознаят с учителката , било приказно,стаите като в приказка,много уютни,по 12 деца в група,имат си легълца ако на някое по принцип му се приспи,но било желателно да не спят за обяд.Хранят ги или ако искаш ти им пращаш храна сутрин,дали са им някаква огромна цветна таблица,която изобразява класната стая и нещата наоколо и показалка за да показва какво иска да прави,в тоалетна ли,гладна ли,жадна ли и така нататък.има ли си тоалетни с малки гърненца,учителката ги води не ги оставяли сами,обгрижване отвсякъде,все едно са си вкъщи LaughingСега на 28 сме на отворени врати там,ще се запознаем с всички родители,ще видим и всичко в стаята,ще обяснят с какво ще ги занимават цялата година,всеки родител ще може да си каже ако трябва да се обръща внимание на нещо по специално за детето му. HugНие сме предоволни.

# 212
 Здравей  julllka,

Детето на колко години е?
Радвам се, че ви предлагат добри условия! Според мен това е наистина важно, децата трябва да ходят с желание, а не ние да ги насилваме.

# 213
Здравей,малката е на две годинки и седем месеца,но доколкото разбрах от моята шефка,има двама сина на по 4 и 7 години, по същия начин се грижели и за големите деца.Може би проблемите в по големите градове идват поради факта че има страшно голям наплив от деца и нямат възможност да сформират групите с по малко деца и следователно не могат да им обърнат достатъчно внимание,а и има и друго мисля аз,повечето от учителките най вероятно са с расистки предубеждения и я карат наистина по течението.

# 214
Блонди, прочетох за градините, а и преди сме си говорели , бъди благодарна че въобще ги слагат да спят. В нашата градина няма такава опция. Една майка на детенце, на възрастта на Филип, ми разказва че детето заспало на двора до пясъчника Simple Smile

За гърнето и хигиената обаче нямам оплаквания. Учат ги да се събуват обуват, избърсан , чист и загащен до ушите го прибирам - учителката му е от старата генерация консервативна католичка, нали е и такова училището

# 215
Мамчета, не ми се вярва да проявяват расизъм, а и в Брюксел сигурно се броят на пръсти истинските белгийци  Laughing

Имате ли представа с какво ги занимават в детската градина?
Учат ли нещо, или само играят?

# 216
Рисуват, с боички, с ръце, изрязват форми, апликират, пластелини, изработват подаръци за деня на майката, за Коледа
Тематични занимания - уроци за първа пролет, нова година, дядо Коледа, Синтерклас, животни
Карнавали и маскаради - обличат се като пирати и търсят съкровище, клоунада, тема-гора и горски животни
Спорт - всяка сряда имат спорт, а всеки петък могат да влизат в у-ще с колелета, тротинетки, степове. Учат правилата за движение на плаца, а определени дни в годината ги водят извън у-ще
Запознаване с природата - садене на боб и слънчоглед, посещение на детска ферма и аквариум
Рожденни дни - родителите на рожденика подготвят изненади за в класа, например една майка е носила на децата да садят мушкато, в предварително оцветени от самите деца саксиика, почерпка със сладолед, палачинки или шоколадови хлебчета - по меню от у-щето

През останалото време могат да играят свободно, Филип е ходил само 2 месеца за сега Simple Smile

# 217
Благодаря ти, това звучи чудесно !

Дано приспособяването към новата среда да е бързо и безпроблемно!  Praynig

# 218
  • Overijse, Belgie
В градината на МАртин им бършеха дупетата до 4-годишна възраст, след това - сами. Ръцете се мият след ходене до тоалетна, имат хавлиени кърпи. Тоалетните са им малки (като в детските градини в Бг), мивките - също. Спят с дрехите, но без обувки. Спят на обяд само през първата година, от втората вече не спят, освен, ако не кажеш изрично, че детето спи на обяд.

Ние вече сме в Белгия. Пристигнахме вчера вечерта и си забравих очилата в самолета  Cry Аз все мрънках, че трябва да си купувам нови, че тези вече са много одрани, ама не исках така да става Sad Знаете ли къде мога да намеря слънчеви очила Polaroid?

# 219
Рисуват, с боички, с ръце, изрязват форми, апликират, пластелини, изработват подаръци за деня на майката, за Коледа
Тематични занимания - уроци за първа пролет, нова година, дядо Коледа, Синтерклас, животни
Карнавали и маскаради - обличат се като пирати и търсят съкровище, клоунада, тема-гора и горски животни
Спорт - всяка сряда имат спорт, а всеки петък могат да влизат в у-ще с колелета, тротинетки, степове. Учат правилата за движение на плаца, а определени дни в годината ги водят извън у-ще
Запознаване с природата - садене на боб и слънчоглед, посещение на детска ферма и аквариум
Рожденни дни - родителите на рожденика подготвят изненади за в класа, например една майка е носила на децата да садят мушкато, в предварително оцветени от самите деца саксиика, почерпка със сладолед, палачинки или шоколадови хлебчета - по меню от у-щето

През останалото време могат да играят свободно, Филип е ходил само 2 месеца за сега Simple Smile

точно така си ги предтавям детските градини от това което чувам и виждам  ,Блонди взе да ме отчайваш Sad ,ние живот и здраве април 2010 трябва да влезем ,а от септември (на есен )Ще ходим на прегардиен ,но и там са такива мрежени матрачета ,но  нашата госпожица като и се спи и е изморена и на земята може да спи ,че и на плоЩадката  Laughing.АЗ много не държа на следобедния сън и ако там успеят да я задържат будна вечерта Ще е изморена и Ще си ляга по-рано вечер ,което напълно Ще ме устройва .Много се надявам в прегардиен  да я научат да ходи на гърне ,тък като досега нямаме голям напредък  Rolling Eyes

# 220
  • Overijse, Belgie
Като стана дума за гърнето - Блонди, аз мисля, че и в българските градини ползват малки тоалетни, а не гърнета. В градината на Марти от втората година не спят на обяд, освен, ако не кажеш изрично, че детето има нужда от почивка. Не си кривя душата, така ми е добре - в 20:00 е заспал заедно с бебето Simple Smile

Шакира, и в градината на Мартин е така, както пише Мария.

# 221
Здравейте момичета Hug
Виждам , че коментирате детските градини( училищата ). Ние днес ще ходим има "отворени врати " в училището , което сме избрали за Лаура и ще я записваме за януари 2011год. В наше село е така детето като стане на 1 год и се записва в листите на чакащите за места  newsm78. Най-вероятно има и други начини , ама моя мъж е от стриктните все по правилата и законите. Каза тук така е редно и това е. Peace. Не можеш го убеди в противното. Днес от 17.00 часа ще ходим и утре и аз ще се отчета с инфо, как е при нас Peace
Немога да се нарадвам на прекрасното лято тази година Heart Eyes Мъжа ми само пухти не е свикнал на такава жега, а аз се прераждам направо.Днес пак го дават кам 30° голям късмет Peace
Приятен слчев ден на всчки Hug

# 222
  • Overijse, Belgie
Наистина голям късмет извадихме с лятото тази година Simple Smile В Габрово беше една идея по-топло Wink
Аз сега съм започнала да се подготвям за захранването на Борис - взех си всички записки от захранването на Марти и да ви кажа, че много неща съм забравила Sad Ама добре, че съм писала Simple Smile Вчера поръчахме уред за готвене на пара, но не от бебешките и края на другия месец започвам. Като тръгне на ясла мисля в началото аз да му нося храната за обяд, защото няма да е захранен с всички храни. Така поне ще знам какво е ял, че ако се появи някакъв проблем.

# 223
Здравейте мамчета, почивките почти свършиха. Ние се прибираме на 3-ти и вече ми е тъпо какво ще правим цяла зима в Белгия. Дано поне хванем малко от хубавото белгийско лято тази година.
Виждам и нови мами в нашите редици. Добре дошли - при нас е весело  Hug
Криско май имаше РД тези дни. Ако не бъркам да им е жив и здрав и все така послушен   bouquet

# 224
  • Semmerzake, Белгия
Здравейте момичета, предварително се извинявам, че се намесвам в темата. Моят съпруг от близо година е в Белгия, живее и работеше в Гент. От последната фирма, в която работеше го съкратиха преди месец. Имам молба към Вас  Praynig можете ли да ме насочите към трудова борса - име, телефон евентуално, към която да се обърне за търсене на работа. Сега се е свързал с Конверт Конструкт /или нещо такова беше  Embarassed/, но до момента нищо не се му предложили. Предварително Ви благодаря и още веднъж се извинявам за намесата в темата  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт