Белгийски мами в очакване на лятото - 16

• 17 812
  • 298
  •   1
Отговори
# 225
Блонди малко със закъснение, ама Бони ме подсети Embarassed
честит рожден ден на Криско. bdbaloni Да расте весело и щастливо дете и да радва много мама и тате. baloni
 честит рожден ден и на мъжа ти. Много, много здраве и успех.  bouquet
 Блонди за теб  bouquet. Много хубави моменти с двамата ти мъже Peace

# 226
мисля аз,повечето от учителките най вероятно са с расистки предубеждения и я карат наистина по течението.

Не знам, май не е така всъщност.  Thinking

Блонди, прочетох за градините, а и преди сме си говорели , бъди благодарна че въобще ги слагат да спят. В нашата градина няма такава опция.
За гърнето и хигиената обаче нямам оплаквания. Учат ги да се събуват обуват, избърсан , чист и загащен до ушите го прибирам - учителката му е от старата генерация консервативна католичка, нали е и такова училището

Е, да, така е, ама ги искат в 9 и искат в 12 да заспят - няма начин  Crazy Но предполагам, че спането не е абсолютно задължително.
Много хубаво за консервативната католичка   bouquet  Simple Smile

Имате ли представа с какво ги занимават в детската градина?
Учат ли нещо, или само играят?

Да, учат ги - пеят, танцуват, рисуват, сглобяват, майсторят все нещо - Криско ходи няма и 3 месеца редовно за по 3 часа сутрин и вече имаме у нас рисувани от него покривки, калъфки за възглавници, саксия, ваза, тавичка....  Blush

Знаете ли къде мога да намеря слънчеви очила Polaroid?

Във веригите на Perle евентуално  Peace

Аз нямах доскро истински очила и все мрънках за такива и за РД мъжът ми ми подари на Роберто Кавали за 350 евро, ама намалени за 60  Laughing

точно така си ги предтавям детските градини от това което чувам и виждам  ,Блонди взе да ме отчайваш Sad ,
Много се надявам в прегардиен  да я научат да ходи на гърне ,тък като досега нямаме голям напредък  Rolling Eyes

Joy Joy Joy

Споко за гърнето  Hug - Криско преди два месеца махна основния памперс, а сега му е трети ден без нощния  Party

Блонди, аз мисля, че и в българските градини ползват малки тоалетни, а не гърнета.

Да, сигурно. Само не знам как ще си бърше дупето след акане с мокри кърпички сам и без самите кърпички....  Thinking Ще питам  Simple Smile

muyldermans, пиши за градината  Hug

Аз сега съм започнала да се подготвям за захранването на Борис...

Искаш ли супер подробно инфо?  Blush Дай мейл обаче на лични или скайп  Peace

Криско май имаше РД тези дни. Ако не бъркам да им е жив и здрав и все така послушен   bouquet

Благодаря ти от сърце за вниманието и за това, че си се сетила  Heart Eyes  Hug На 23-ти беше, на 24-ти беше татко му, вече е 25-ти и си летим следобяд  Crazy

muyldermans, много ти благодаря и на теб  Hug  bouquet

soni, досега къде и в коя фирма се е осигурявал? Това е важно! Защото, когато е легално, докато му се търси работа му се заплаща и заплата, в зависимост от досегашните осигуровки.

# 227
Блонди, честит празник на МЪЖЕТЕ в твоя живот !   bouquet Желая ви много щастие, усмивки  и слънчеви дни !

Девойки, на 3-ти отивам да видя детската градина и ще ви разкажа за първите ми впечатления.

# 228
  • Overijse, Belgie
Блонди, благодаря за предложението  Hug Но имам достатъчно инфо от Мартин и съм си направила сама схема. Честно да ти кажа не смятам да чета наново всичко, защото понякога е много объркващо.

А къде се намира Perle? Проверих в нета, но не открих нищо  Embarassed То май няма да имам време и ще оставя тази работа за летището...Но съм загубена без очила - очите ми са много чувствителни на слънчева светлина и особено като карам е задължително да съм с очила. Досега винаги съм имала Polaroid кат.3, която става за шофиране и сега съм като сляпа Sad

# 229
Мамчета, бихте ли ми казали каква е таксата за детска градина в Белгия?

# 230
  • Overijse, Belgie
Ако детето посещава градината от 08:30 до 15:30, а в сряда до 12:30, няма такса. Ако го водиш преди 08:30 и стои до 18:00, таксата е около 50 евро на месец. Това е в нашата градина. Иначе плащаме допълнително по 1,80 евро на ден за обяд.

# 231
Май аз си останах последна тук. Ама и мойта е към края си.  Още седмица и кацаме и ние.

Блонди, толкова празници този месец - ще чакаме сериозен снимков материал. Особено от купона до 6ч.  Heart Eyes

# 232
Ако детето посещава градината от 08:30 до 15:30, а в сряда до 12:30, няма такса.

И при така. Няма такса за за обяда.  Simple Smile

# 233
При нас също няма такса. Само ако детето остава на забавачка. Обяда е 2 евро, само супичка 0,20 евро. Отделно се плащат всички мероприятия, но то си е нормално. В началото на годината има списък какво да занесем, като сапун, мокри кърпички и подобни консумативи.

# 234
  • Belgium - BG
Привет и от мен, след цяло лято скитане и ние се прибрахме в понеделник:) Изкарахме последно 3 седмици в БГ, супер беше а аз обиколих цялото черноморие май Laughing - от юг на север и обратно. Най-готината част беше че успиах с няколко приятелки да отидем сами за 5 дни в Лозенец, абе направо ергенско морце Heart Eyes
Сега наваксвам в работата, но скоро пак сьм на линия

# 235
  • Overijse, Belgie
Леле, novaa!!! Доживях да видя твой постинг! Съвсем се изгуби ти Simple Smile Ама като те знам какъв си пътешественик, изобщо не съм се притеснила защо те няма Wink
Хайде бърза адаптация от мен Simple Smile

# 236
  • Overijse, Belgie
Блонди, благодаря за инфото за оптиките! Намерих ги (оказа се, че са Pearle, а не Perle  Hug). Днес ходих и си харесах очила, които съответно закупих Wink Хареса ми, че като казах на момчето, че ми трябват за шофиране, веднага спря да ми пробутва скъпите очила, които са само поляризирани и не стават за дълго шофиране Simple Smile Много съм доволна Simple Smile Спокойно ще тръгна на почивка Simple Smile

# 237
Радвам се  Hug
Сгрешила съм името, сори  Embarassed

Нова, добре си дошла  Hug

# 238
Блонди, честит празник на теб и на твоите мъже  bouquet

Вие всички ли сте родени през август? Цяло семейство лъвове (или деви) Grinning

Нова, най-накрая! Радвам се да те видя пак в редиците ни.

Това лято беше фантастично, за толкова хубаво и топло време не съм си и мечтала. През ден бяхме в Парадизио, ако не сте ходили посетете го, на децата ще им хареса.

Джъст, пусни малко снимки на Борис да видим колко е порастнал Wink София вече пълзи и още отсега се сърди и наддава рев, ако нещо й се вземе от ръцете или ако не може да се докопа до някой забранен предмет. Тежко ми и горко занапред Laughing

# 239
  • Overijse, Belgie
Блонди, честит празник на теб и на твоите мъже   bouquet

Джъст, пусни малко снимки на Борис да видим колко е порастнал Wink София вече пълзи и още отсега се сърди и наддава рев, ако нещо й се вземе от ръцете или ако не може да се докопа до някой забранен предмет. Тежко ми и горко занапред Laughing

Днес Борис вече започна да надига дупе, когато е обърнат по корем Simple Smile Избутва се с крака, а ръцето му остават под корема.....и започва да пиши побеснял  Laughing

Ето една снимка от РД на Марти, на която сме всички. Борис, както винаги, е направил устата на "О"  hahaha http://picasaweb.google.com/valentin.yonchev/11082009?authkey=Gv … 74200187575957282

Последна редакция: пт, 28 авг 2009, 23:01 от Just a Girl

Общи условия

Активация на акаунт