Белгийски мами в очакване на лятото - 16

• 17 787
  • 298
  •   1
Отговори
# 240
Ренка, през август сме всички, но лъвското семейство представлявам само аз  Laughing Другите са деви. И през август е и сватбата ни  Laughing Мъжът ми се шегува, че ако имаме пак бебе и то ще се падне през август и роднините ще ни сложат запор на посещенията при тях през този месец  Joy

Джъст, гледах снимки, ама само теб с бебето познах. Марти кой е, русичкият ли?

# 241
  • Overijse, Belgie

Джъст, гледах снимки, ама само теб с бебето познах. Марти кой е, русичкият ли?

Да, Марти е русото и потното от тичане момче Simple Smile

Уф, сега видях, че съм постнала линк към целия албум, а не към една снимка. Оправих го. На тази сме само 4-римата Simple Smile

# 242
Момичета, здравейте, моля ви да ми кажете къде водите децата си на зъболекар - в смисъл, има ли специалисти за малки деца? Дъщеричката ми е на 2 и 8 месеца, досега не съм я водила и ми се ще да й обърне някой специално внимание?!?

Последна редакция: нд, 30 авг 2009, 19:39 от шамЕнет

# 243
Джъст, много хубави дечица имаш, страхотни сладурчета! А бати Марти какъв е русичък Heart Eyes Борис много е порастнал, не очаквах, че е станал чак такъв юнак Grinning

Блонди, браво на вас, всички важни събития са през август, през лятото, страхотно време за празнуване Wink Ние пък сме разпръснати през годината. Софи е родена през Февруари, Райънчо през Юни, сватбата е през Юли, мъжо младее през Септември, аз през Октомври Laughing

# 244
  • Overijse, Belgie
Рени, ами той вече е на 5 месеца, вири дупето в стремежа си да пълзи вече! Времето литна! След 1 месец съм на работа  Cry

# 245
Момичета, здравейте имате ли представа като се регистрира човек в общината...колко време горе-долу след това минават да го проверят в квартирата.... и по принцип по коe време минават сутрин, вечер ...?

# 246
iddeA, около 1-2 седмици.

Брей, никой ли не желае да ми отговори на въпроса по-горе - много пъти като питам нещо тук в този форум на мами в Белгия срещам неохотност и безразличие!?  Shocked

# 247
Ние като подавахме документи за адресна регистрация в общината ни казаха че винаги минават до две седмици,но за деня не се знае.При нас дойде събота към девет сутринта един полицай на проверка.

# 248
Момичета, здравейте имате ли представа като се регистрира човек в общината...колко време горе-долу след това минават да го проверят в квартирата.... и по принцип по коe време минават сутрин, вечер ...?
За майка ми чакахме 3 седмици. Накрая се обадихме в общината да издирваме кварталния и дойде след още 1. Така че при тях време и час няма. За мене не помня. Беше тооооооолкова отдавна  ooooh!
Иддеа, ти да не си се запътила към нас  Simple Smile

# 249
  • Belgium - BG
Леле колко е пораснал бебока Джьст, хайде кога ще го видим. Ето аз като ентусиазирана и завьрнала се предлагам да се видим докато е още готиното време Септември Simple Smile
За зьболекар и аз сега го мисля че на София едно зьбче е малко потьмняло а уж мием зьбки 2 пьти на ден и не яде шоколад Thinking Мисля да отидем при моят зьболекар, все пак човека си има 3 малки деца, все ще се справи и с мойто чудо Sunglasses
Момичета, ако пьтувате за Коледа за БГ - днес си взехме билетите и са по 150 Евро с БГ аир!!!

# 250
много пъти като питам нещо тук в този форум на мами в Белгия срещам неохотност и безразличие!?  Shocked

Е, чак пък толкова  Rolling Eyes Първо, сравнено с други държави, тук сме 5 мами на кръст. Второ, понякога не знаем. Но чак неохота и безразличие не бих казала  Simple Smile
 На 2г да водя дете на зъболекар не ми е минавало през ума. На 3 и нещо ги водят от детската.
Сега виждам въпроса ти и веднага ти отговарям  Hug
Ето ти данни на специалисти за деца:

www.sourirepourtous.be

# 251
Моя приятелка си води детето при зиболекар за възрастни. Мисля че в Белгия не ги разделят толкова като в БГ. Доволна беше. Оправиха всички зъбки на детето, а бяха доста зле.

# 252
Благодаря ви за бързите отговори......Бонни, за съжаление още не...днес изпратих мъжа ми  Cry........ след като минат да го проверят ще се прибере пак при нас за известно време. Та затова със свито сърце питам, че се измъчихме вече...само командирован нанякъде....ние ще го последваме по-късно като свие гнездото.
А относно зъбките и аз мисля скоро да го заведа на зъболекар.....миналата седмица Калката беше болен от херпангина и се оплака че го боли зъбче аз в първия момент много се стреснах, но после като видях че на венеца  има афтичка (явно от болестта) се поуспокоих. Но ми светна една лампичка че май вече отдавна е време да го заведа на профилактичен преглед.
Хайде успешна седмица на всички и повече слънце и усмивки Peace

# 253
Мерси, Блонди, Бони   Peace
Аз ви чета отдавна и съм наблюдавала, че малко заобикаляте новите попълнения и трябва да питампо два пъти поне
Надявах се да има зъболекар педагог, ама явно няма. Този сайт го разгледах уж обстойно още вчера, но не видях да пише за такива лекари, та затова питах тук. Уф, поредната "приятна изненадка" в Белгия...  ooooh! Как ще стои мирно толкова малка на зъболекарския стол в кабинет за възрастни!?

Друго въпросче: къде хвърляте стари дрехи, играчки, които не стават "за съхранение за второто"!?
Някой ползвал ли е казаните за втора употреба и там какви са условията да "хвърлиш" нещо? А в "Petit rien"?

iddeA, какво е това херпангина?  Rolling Eyes

# 254
- Кои казани за втора употреба? Контейнерите на Оксфам са за запазени дрехи и обувки,  ако са за изхвърляне може да ги занесеш на контейнер парк за рециклиране
- Зъболекар педагог  newsm78 В нашето село има Kindertandarts - демек детски зъболекар. И според мен има голяма разлика в поведението не децата на 2 и 3 годинки. Докато на 2 години Филип ревеше и се тръшкаше неистово при прегледи, сега, почти на 3, се държи с разбиране...

Ние сме още в България, последни дни и тръгваме обратно. Ходихме на море, ходих и на Мадона - невероятноооо
А от понеделник с пълни сили - тати на работа, Филип на училище, аз продължавам последно 6-то ниво на курса по нидерландски. Влача го вече 4 години, но прекъсвах 2 пъти заради раждания  Grinning
Блонди тръгваш ли на френски?

Последна редакция: вт, 01 сеп 2009, 09:52 от MariaF

Общи условия

Активация на акаунт