Белгийски мами в очакване на лятото - 16

• 17 704
  • 298
  •   1
Отговори
# 255
iddeA, какво е това херпангина?  Rolling Eyes
Вирусна ангина за която са характерни висока температура, херпеси и афти по гърлото. Калата я кара като беше на 1 г. и тогава нашата педиатърка го лекува с осцилококцинум (хомеопатично),  сега (от половин година го водя при хомеопат) лечението - пак хомеопатично даде резултат.
В този ред на мисли, живот и здраве като дойда ако може да ми препоръчате някой добър. Just, ти май беше споменала освен че ходите на остеопат също и на хомеопат.

# 256
iddeA, аз, мъжа ми, а сега и детето се оздравяваме само с хомеопатия - ние двамата от години...Та като дойдох тук издирвах с асоциацията на класическите хомеопати (моята в БГ е такава и е много ортодоксално класическа) и оттам ми пратиха един дълъг списък с класически хомеопати, прозвънях ги всичките и от тях само 3-4 говореха малко английски..., направих си среща с един и той не дойде на срещата...накрая намерих от една колежка телефон на един хомеопат тукашен, при който тя е лекувала и двете си деца....и ходихме при него няколко месеца...Детето ми тъкмо тръгна на ясла за първи път тогава и постоянно беше с хрема, кашлица, температура и повръщане нощем...бях на ръба на полудяването от страх и от преумора, а за малката да не говорим. Той въобще не помогна!....Въпреки, че е дългогодишен хомеопат и говореше перфектно английски. Той даваше смесено хомеопатични с разни мазила против гъбичките, които й се образуваха на дупето от яслата... плюс отделно за температура...Всичко това е недопустимо за класическата хомеопатия, те дават едно лекарство по време на 15тина дни и нищо друго, освен парацетамол при температура над 38.5. Накрая след 4я месец борене с болестите и с опастност за живота, преминахме на силен антибиотик и кинезитерапевтични масажи всеки ден..., с остра двойна пневмония. Преминахме отново към хомеопатката ни в БГ - пишем си по имейла и се чуваме по телефона и по скайпа, а летем се виждаме веднъж в БГ и така! И тримата сме така.  В яслата приеха да й дават лекарството с всичките му особености (да се държи далече от мобилни, да се дава 30 мин преди пиене и 1 час преди ядене или след, да не се дава изобщо кафяв шоколад). И гнойната ангина излекувахме с нейните предписани хомеопатични лекарства и пу пу пу  всякакви вируси и гъби досега. По-добре обаче да се купят от БГ, защото тук са по-силни разтвори! Но в краен случай си купуваме  от тук и пак става...

MariaF, мерси много. Не знам къде има такива казани на Оксфам..., а и за контейнер парк съвсем не съм чувала също...? Близо до нас има един "казан"на Petit Rien, ама нали е на френски и малко недоразбирвам какво пише, та мислех, че някой тук ще знае повече, ще проуча и ще ви пиша. А такъв детски зъболекар и аз искам, но явно в Брюксел май няма, ще попитам в поликлиниката, в която ходим.

Днес тръгна мойта на градина. Искат ми някакъв документ d'allocations familiales - за първи път чувам за такова, мисля, че не получаваме нищо, това не е ли само  за белгийските деца?.. newsm78

Последна редакция: вт, 01 сеп 2009, 11:42 от шамЕнет

# 257
Мария, да, утре отивам да се запиша  Party

Аз пускам дрехите в контейнерите на Пти Риен  Peace

Ние пък нощес пак се юрнахме панически до спешното, Кики ни изкара акъла като се събуди с рев, че го боли ниско долу корема и леко вляво, рева, рева, а той е страшно държелив на болка, изпадна в паника, взе да се тресе, да повръща  Crazy По пижами се юрнахме, в колата заспа  Close Прегледаха го, нищо му нямаше. Прибрахме се, легна, заспа и аз видях в хола изядена цяла кутия троен лешник  ooooh!

# 258
d'allocations familiales са месечните детски
Документът е разпечатка на банковата сметка за превода на детските.

# 259
MariaF, да, такъв документ нямам представа от кого да го поискам, понеже нищо не ни се превежда като детски отникъде.

А къде се записвате на френски/ холандски? Аз ще ходя в EPFC, та ако някой ходи там по същото време, може да се видим, ако искате, ще се радвам!  Hug

Блонди, Shocked  от тези лешници? Милото, как ли го е боляло.

# 260
Не получаваш детски и в България ли? Детето българче ли е? В Белгия осигуряваш ли се? Детето къде е раждано? Можеш да попиташ в общината, социалните... нямам идея

Мен ме изпратиха на курс по език като се регистрирах в общината по местоживеене и в бурото по труда, в началото беше безплатно и задължително

# 261
Българче е 100%. Питах днес в общината - и те не знаят, не било към тях. Ще питам в La Base asbl

# 262
шамЕнет, явно е от лешниците, нямам друго обяснение  Rolling Eyes
И аз отивам в EPFC. Ти къде ще ходиш на самите курсове, те имат пръснати сгради из цял Брюксел. Аз най-вероятно в самия университет, където е записването, защото трамваят до нас ме откарва точно отпред и ще ми е най-удобно предполагам така. Пък и кварталът е хубав, тук в Скарбек и Сен Жос -  Stop

# 263
  • Belgium - BG
Днес е пьрвият учебен ден за нас - има ли и други ученици Simple Smile Сутринта закьсняме и се изпокарахме с Изидро, забравихме фотоапарата, абе...А София нещо не беше особено ентусиазирана да почва, ще я видя следобеда като си я взема:)
Аз геройски подхващам 5-то ниво на Фламандски Sunglasses
И днес се сдобих с едногодишна карта за фитнес, плуване и групови уроци по танци и т.н. Страшна работа, сега няма да се измьквам с мьрзел вече и ще се тренира сериозно:) Но има и сауна и парна баня в картата, дано не се изкуша зимата вместо кьм фитнеса да завия кьм тези помещения Mr. Green

# 264
Е, в Университета е супер. Аз не съм там, за съжаление.

novaa, и за нас е първи "учебен" ден - до вчера беше на ясла. Мислех, че ще реве, ама напротив, много веселичка беше и й хареса идеята да поостане. Само че тази седмица нямали храна - ама че идиотщина, поредната "изненадка" в Белгия. Мразя детето ми да яде суха храна, по-точно тя мрази. Представям си довечера как ще е прегладняла!

И аз мисля да се запиша на фитнес, ама трябва да си купувам екип и спортни обувки, не се смейте сега, нямам просто (щото съм много спортна иначе  Wink ).   И понеже като отида за 1 нещо купувам 100 работи още, та се назландисвам..., да не прекалявам с покупките.

Последна редакция: вт, 01 сеп 2009, 14:09 от шамЕнет

# 265
шамЕнет, много негодуваш от Белгия, защо чак толкова  Hug
Аз няма да го пускам на градина сега, че на 8-ми ще махаме сливиците и да не се разболее  Crazy

# 266
  • Belgium - BG
И понеже днес ме мьрзи и не сьм много работлива, правя по-приятни неща Simple Smile Ето малко снимки от лятото

http://novaa.snimka.bg/daily/summer-2009.417030

Паролата е Sofia, има снимки от Португалия, Бьлгария и Амстердам Sunglasses

# 267
шамЕнет, извинявай, ама това по-горе беше малко грубичко. А замисляла ли си се, че щом не ти е отговорено може би не знаем отговора? Thinking

Съжелявам за острият пост, но тук сме се събрали да си споделяме, да си пишем и постоянно някой изниква отнякъде с какви ли не въпроси, повечето от които се повтарят, че и накрая се сърдят ако не им се отговори в рамките на един ден ooooh! чак пък сме и безразлични и пренебрежителни Shocked

# 268
 Честит първи учебен ден и от мен  bouquet и успешна учебна година на всички ученичета Grinning

Днес се подготвихме както винаги с букетче за учителката и пак бяхме единствените и се оказа,че не е учителка ,а учител Rolling Eyes ....та подарихме китката на госпожата по морал.Влади много я обича,а на мен много ми харесва,че имат такъв предмет в училище от самото начало.Много хубави неща ги учат.
 Все се чудя,само  в Бг ли първият учебен ден е толкова празничен,тук не му отдават такова значение.
 По въпроса за зъболекарите и аз мога да допълня малко информация.Миналата година се наложи няколко пъти да водя сина ми в една  клиника,всеки път беше различен зъболекар и не беше детски а общ.Всички зъболекари са много наясно,че децата са по специални пациенти и са изключително внимателни.В един от случаите трябваше да му вадят зъб - кътник,той си умираше от страх,повикаха две сестри да го успокояват.Бях писала и преди,че отношението,което съм срещала от лекарите тук винаги е било много добро и човешко.

За старите дрехи - един ден в месеца получаваме бележка в пощата,че на еди коя си дата може да оставим пред входа плик с дрехи или обувки,минава един камион сутрин и ги събира.Това обаче е в нашата община,знам,че навсякъде е различно

# 269
Блонди, просто и тук има неуредици, както и в България, понякога много шокиращи. Например с лекарите... и с всякакъв вид услуги - клиентът хич не е на почит, както в други страни. И като относително нова тук, нормално е да се впечатлявам, особено когато заради тях детето ми също е засегнато.

Съжалявам, ако съм засегнала някого, Reni. просто сравнявам с други форуми тук имам впечатления от години в бг-мама.  Peace  Hug Пък тук след като питах, имаше два постинга, които коментират нещо по-напред от моя постинг и въобще нито дума по въпроса ми (според мен по-добре беше да кажеш, че не знаеш направо)...  Простете, ако съм прекалила.

Последна редакция: вт, 01 сеп 2009, 17:35 от шамЕнет

Общи условия

Активация на акаунт