Някой пробвал ли е 'електронна цигара' и има ли ефект от тях?

• 63 298
  • 802
  •   1
Отговори
# 120
Един познат я пробва - не е особено доволен. Каза, че било като че да миришеш роза през противогаз.  Grinning

# 121
Пушачка съм от 10 години. Пуша по кутия на ден. Най-често черен давидоф или ротманс плочка, тоест никотин около 1мг и катран 10мг Crazy
Дали мога да откажа цигарите, с такава електронна цигара?

# 122
И аз се навивам да си купя ел.цигара ама избирам още модели.Иска ми се да е тънка ,защото сега цигарите ми са слимс и ми е най-добре с тях.Момичета от Варна,дайте моля координати на магазини във Варна ,които продават ел.цигари/ newsm78 да отида на място и да си избера. Praynig

# 123
Добре, че я намерих тази тема. Пуша електронна цигара от 8 дни, и нещо последните 2-3 дни много почнаха да ме болят гърдите, освен това усещам и налепи на гърлото си. Има ли и друг с подобни симптоми, взех дори и да се чудя дали не е от банановите пълнители, тъй като съм си взела филтри с аромат на банан...мислите ли, че може да има някаква връзка?

По колко пушиш на ден ,средно? :   Тоест си пушил/а нормални цигари...
  И имаш ли навика да дърпаш силно от цигарата / истинската /  после и от ел.циг.?

[/quote

Шарена Карелия, около кутия, силно не съм дърпала, поне нямам такова впечатление...притеснявам се вече. Явно само при мен е така??

Последна редакция: сб, 09 яну 2010, 07:59 от инсп. Гаджет

# 124
  • Русе
здравейте момичета
да напиша и аз по темата
с мъжа ми пушим електронни цигари от 27.10.2009 и сме доволни,аз невярвах че той ще успее да се справи с тази цигара понеже пушеше по 2-3 кутии но успя и оттогава не е пушил друга,а аз за момента съм спряла и тази понеже очаквам резултата от инвитрото

# 125
Добре, че я намерих тази тема. Пуша електронна цигара от 8 дни, и нещо последните 2-3 дни много почнаха да ме болят гърдите, освен това усещам и налепи на гърлото си. Има ли и друг с подобни симптоми, взех дори и да се чудя дали не е от банановите пълнители, тъй като съм си взела филтри с аромат на банан...мислите ли, че може да има някаква връзка?

По колко пушиш на ден ,средно? :   Тоест си пушил/а нормални цигари...
  И имаш ли навика да дърпаш силно от цигарата / истинската /  после и от ел.циг.?

Шарена Карелия, около кутия, силно не съм дърпала, поне нямам такова впечатление...притеснявам се вече. Явно само при мен е така??

Здрвейте,

за съжаление сигурно ще е дълъг отговора ми,

След отказване на цигарите (и при преминаване на електронни) през първите две седмици се наблюдават най-различни симптоми заради изхвърлянето на най-различни вредни вещества като токсини, катрани, и т.н. Тялото преминава обикновено в доста тежък цикъл докато се адаптира, че вече си набавяте само никотина от всичките 4000 вредни радикала, които се намират в цигарите. Много хора и учени твърдят, че не само никотина е причина хората да имат зависимост към цигарите, а комбинация от никотина, катраните, СО2, барутените нишки в хартията и самият горивен процес, който кара 4000 вредни радикала с голяма температура след изгарянето да преминават през гърлото и да се влеят в белия ни дроб, носейки със себе си толкова отрицателни ефекти върху организма, че  единственото нещо което ни спира да се откажем от този навик е природата на характера да отрича инстинктивно факта че  около 5 МИЛИОНА умират годишно от активно пушене.... около 600 000 от пасивно...

Тук е мястото да кажа, че никотина е една от съставките която физически не вреди по никакъв начин на организма, а стимулира мозъка, но е пристрастителна и високо токсична субстанция и всякъв директен контакт с организма в големи количества е опасен, леталната доза е около 50мг чист никотин.

Нека това да не ви панира, ако 1 капка течност попадне в/у ръката, в устата, или лигавицата ви нищо няма да ви стане.

Та обяснявах как през първите 2 седмици тялото се адаптира към края на тютюнопушенето. Нормално е да се наблюдават следните симптоми:

- сухо гърло - пийте много вода, като цяло след преминаване на ел. цигари всички започват да пият повече вода от преди
- кашляне
- главоболие
- световъртеж (ама голям)
- дизбаланс
- болки в мусколите - всяка една клетка  от организма изживява промяната
- при някой се наблюдава кихане
- нощно изпотяване - организма се освобождава от вредните вещества и през нощта
- АКНЕ - колкото и лошо да звучи, някой хора се изриват при промяната
- повишен пулс

СЛЕД 1 до 2 СЕДМИЦИ ОРГАНИЗМА ВЛИЗА В НОРМАЛЕН РЕЖИМ - ВИЕ НЕ ВЕЧЕ НЕ ПУШИТЕ И ТОЙ Е ПРИЕЛ ТОЗИ ФАКТ.

А ето и позитивните факти след спиране на цигарите (и преминаване на електронни):

- повечето хора преминават отрицателните симптоми за около 1 седмица
- синусите се прочистват и започвате да дишате по начин, който не сте забравили че е възможен.
- край на кашлянето сутрин
- край на храчките с най-различни интересни цветове и форми
- обонянието се връща и започвате да усещате ароматите в невероятно по-големи форми
- повечето хора скоро започват да се дразнят от цигарения дим, нормално е да мислят че е отвратителен
- не миришете вече на пепелник
- непушачите ви се възхищават - нито пречите на тях, нито на себе си, вместо да миришете ужасно, от цигарата ви се носи приятен аромат, който много бързо изчезва
- не горите себе си, хората около вас, колата, мебелите, дрехите си
- не ви трябва повече да носите огънче
- домът ви мирише чудесно (споменах ли вече че усещате много повече ароматите, добре признавам тук има един минус - усещайки повече хубавите аромати, по същия начин усещате и гадните, а те са много.
- вече има Нулев риск да се самозапалите, докато заспите със запалена цигара в ръка.
- изхвърлете пепелниците на терасата за гости, вече няма да има пепел из цялата къща и няма да правите смешени физиономии докато се налага да изхвърляте препълнения пепелник.

- някой хора (ако си го поставят за цел) успяват да намалят много пушенето на електронна цигара и в края на крайщата постигат това което всъщност искат (искам да напомня че ел. цигара е продукт, който замества цигарите, ако наякой ви убеждава, че е продъкт за ОТКАЗВАНЕ от цигарите, малко или много ви лъже)

- за някой хора изглежда наистина приятно да пушат аромати като ябълка, грозде, кокос, редбул, кафе, ванилия, и т.н.
------------------------------------
- лично аз забелязвам, пушейки силно никотинова течност, приемам повече никотин отколкото когато пушех цигари, но ако нещо ми отнема вниманието изобщо не чувствам онова старо чувство - "ще убия някой за една цигара" - незнам дали при другите хора е така.

- на повечето хора ел. цигарите стават хоби, няма нищо лошо в това, шанса да не изхвърлите въпросната ел. цигара след 1-2 седмици и да се върнете към истинските в този случай е мн. по-голям, отколкото ако мислите, че купувайки ел. цигара и взимате доживотна застраховка срещу тютюнопушенето.

----------------

Не се сещам какво друго да добавя за момента, но съм сигурен че има много неща които съм забравил да спомена  Thinking

Надявам се съм бил полезен    Rolling Eyes

# 126
Здравейте,
Докато преди повече от месец се чудех дали да си купя електронна цигара, сега вече след повече от месец мога да ви кажа, че на мен много ми харесва. Намалих цигарите до 2-3 цигари от кутия на ден и то само заради ритуала на сутрешното кафе с 2-3 цигари. След това през деня си пуша електронната. Не се притеснявам какво дишат децата ми, няма го мърморенето от страна на съпруга ми, когато ми се прииска си пуша, не организирам цели ритуали как да се скрия за 5 минути. и т.н., мога даже се похваля, че ходих на кръчма и там пуших от ел. си цигара, от аналоговите изпуших 3, но не знам защо даже.  През първите няколко седмици изпушвах един пълнител за ден, сега ми стига за два дена. В началото ми беше трудно да преодоля навика да димя след ядене, но като си захапя електронната цигара ми минава. Та смело мога да кажа на мен ми харесва и всичко е в главата. За мен пристрастяването е повече в самото "пушене", димене, запалване и т. н. отколкото в липсата на никотин. Последната се преодолява най-лесно като че ли...

viachy, Аз като че ли не усетих тези симптоми, за които говориш, дали е заради не напълното спиране на обикновените цигари или пак всичко е индивидуално? Единственото, което усещам е, че нещо ми се опънаха килограмите, които имам да свалям  smile3532

# 127
Здравейте,
.............

viachy, Аз като че ли не усетих тези симптоми, за които говориш, дали е заради не напълното спиране на обикновените цигари или пак всичко е индивидуално? Единственото, което усещам е, че нещо ми се опънаха килограмите, които имам да свалям  smile3532

Здравей,

При мен винаги проблема е бил повече в навика, но си признавам, че съм пристрастен и към никотина. Най интересното е, че сега "пуша" много повече (това си е лично мое решение / за 10г като пушач при първия опит ги спрях благодарение на ел.цигарта), но съм по-малко зависим отколкото когато пушех аналогови. Аз ги спрях преди около 10 месеца от рас и имах 2-3 дена световъртеж, чудех се какво става, докато не прочетох в интернационалния е-циг форум. (там има много, ама много информация).  Ето http://www.e-cigarette-forum.com/forum/

Аз казах "НЕ!" на никотина, обаче той не слуша!

Поздрави

# 128
  • София
Здравейте, момичета. Аз от сто години се чудя за тази електронна цигара, но вече решението е твърдо взето, остава да избера модела, който да ми пасва на синята Карелия слим.
Тази цигара дали е като усещане за слим цигара?
http://www.alomag.com/index.php?main_page=popup_image&pID=1& … 50660c538f0c2fcb7
Гледам, че е най-тъничка...
И четох, четох и пак не разбирам много добре - всяка една електронна цигара може да бъде и с патрон и с никотинова течност? И каквото човек си избере? Защото така като гледам, май по-удобно е с патрон, да няма какво да протича по цигарата и в устата  Thinking

А, и нещо друго да попитам - на какво се дължат тези разлики в цените - от 90 до 150 лв? На мен ми се ще да не е произведена в Китай. Ако по-високата цена означава производство в Англия, както прочетох някъде, съм склонна по-безболезнено да ги прежаля парите...

Последна редакция: чт, 18 фев 2010, 21:06 от Maidenly

# 129
  • Бургас
Според мен разликата в цената идва  от външен вид - има къси,дълги ,по-дебели ,по-тънки.Най-скъпи са по-тънки и по-дълги.Освен това зависи какво включва комплекта - някои имат 2 батерии/по-скъпите /,някои 1  ,различни видове зарядни -за компютър ,за контакт.Също така има разлика в това колко вдишвания има в 1 зареждане т.е колко издържа батерията.

Усещането е много различно от истинските цигари.По-скоро трябва да се гледа никотиновото съдържание .

С фабрично напоени пълнители е по-практично по принцип и го няма това попадане на течност в устата ,но излиза по-скъпо от никотиновата течност ако пушиш много .

За производството все си мисля ,че каквото и да пише е много вероятно да е пак произведено в Китай ,а сглобено на друго място.Освен това в Китай се правят и качествени неща така ,че това не е проблем по принцип.

Най-големия проблем е ,чие в крайна сметка ел.цигара не е като истинска цигара и пак трябва воля да си наложиш да пушиш нея.

# 130
  • София
ре Fresh нато Gale, благодаря! Предполагам, че тези фабрично напоени пълнители са въпросните патрони.
Като ви свършат откъде си ги купувате - от специализираните магазини за цигари и подобни ли? Продаваните пасват ли на всички модели? Аз ще питам и в някой магазин на място, де.

# 131
  • Бургас
Ами да ти кажа ,аз на живо само в Кауфланд гледах цигара ,но не ми хареса и си поръчах по интернет от http://e-cig.lom.bg/index.htm  заедно с течност ,но ако поръчвам пълнители пак от там ще взема.Може би трябва да се гледа диаметъра на цигарата за да паснат .От сайта ми отговориха ,че не продават в магазини .

# 132
 Заинтригувахте ме. Аз не пуша повече от 10 години,наложих си и ги спрях,при положение,че пушех по кутия и половина дневно. Много ми се иска обаче да взема такава за мъжът ми,който пуши прекалено много,а няма воля да ги спре. Дали ще може да стане с това чудо? newsm78

# 133
За сега никой от познатите ми не е успял с нея.Иначе мъжа ми скоро отказа цигарите.От раз.Аз обаче не мога...Е,май по скоро не искам Rolling Eyes

# 134
Утре ще си я получа и ще докладвам пак.. хубавото е, че и да искам да си купя нормални циг. (карелия шарена в моя случай) тук не продават Simple Smile Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт