Страхът от раждането - по-силен първия или втория път?

• 15 568
  • 192
  •   1
Отговори
# 60
Не съм се страхувала нито от първото нито от второто!
Родих много лесно и бързо и двата пъти!

# 61
 О да, сега вече ме е страх. Не съм имала никакви проблеми с първото раждане, но болката ми дойде горница  Laughing. Отидох супер смела и нахакана, но болката ме довърши. Сега вече като знам какво ме чака... да, страх ме е. ooooh!

# 62
Първия път родих със секцио по спешност след 24 часови напразни усили да родя нормално. За второто беше ясно, че ще е планово секцио. Отново се наложи да е секцио по спешност, но бях много по-спокойна, отколкото първия път, защото знаех какво ме очаква. А и се възстанових много по-бързо след второто раждане.

# 63
сега повече ме е страх

# 64
Първия път изобщо не ме беше страх - знаех че ще е секцио, но не знаех какво е  Mr. Green Сега ме е страх, защото вече знам какво ме чака ако пак е секцио, а ако е нормално, ме е още по-страх, защото опасностите за бебето са много повече. Колкото и да не ми беше приятно секциото, май пак него ще избера, защото за бебето е по-безопасно.

# 65
Не ме е било страх първия път,сега имам притеснения,но са далче от страха,от сувсем друго естество.

# 66
  • София
Май излиза, че вторият път съм се страхувала поне за по-малко неща Mr. Green Мислех, че ако някоя майчица е имала неприятно първо раждане, е нормално вторият път да се уплаши повече, но дали е така...

Ами не - първото си беше доста трудно и тогава за какво ли не се страхувах. Втория път бях с нагласата, че всичко ще е наред и ще е по-леко - само ме беше страх дали всичко с бебо ще е наред.

# 67
Първото ми раждане беше продължително и болезнено-раждах нормално.Имах 13 шева.Второт раждане беше чрез секцио.И в двата случая ме беше страх,но като че ли за второто повече.

# 68
Второто PeaceВе4е знаеш какво те о4аква,и 4е никак не е лесно все пак,но вси4ко е според зависи.С първото бях по-скоро любопитна и нетърпелива дори, за първата среща със дъщеря ми.Но хубавото е,4е след туй вси4ко минава на мига и се забравя при вида на бебешока Heart Eyes

# 69
раждах нормално и изобщо не ме беше страх и всичко мина супер безполезнено дано и втория път като ми се наложи дай боже да е по същия начин  Hug

# 70
Гласувах за второто, защото от първото знаеш какво те чака.Само дето страховете ми не се оправдаха и нямах НИКАКВИ болки.Даже това ме притесняваше до последно.И до сега се чудя при наличието на контракции, как нямах болка????

# 71
  • Под Сините камъни
И двата пъти не ме беше страх,раждах нормално.Първият път беше трудно и продължително раждане,но това въобще не беше причина да се страхувам .

# 72
И двата пъти раждах нормално.Вторият път повече ме беше страх ,може би защото вече знаех какво ме чака.

# 73
    Не ме е било страх.
    Нито първия, нито втория път. Peace
    И третия път няма да се страхувам. Simple Smile

# 74
  • там където ме зове сърцето!!!
Не се страхувах първия път , тръгнах с мисълта"Каквото и да е ще бъде само един ден и ще си гушкам бебе". Вторият път бях наясно какво ме очаква , но се надявах, че ще е по кратко  Mr. Green и така и се оказа.

Общи условия

Активация на акаунт