Страхът от раждането - по-силен първия или втория път?

• 15 581
  • 192
  •   1
Отговори
# 150
И двата пъти раждах вагинално. По-голям страх изпитвах втория точно поради причината, че вече знаех какво е. Но пък това ми носеше и доза успокоение, защото вече знаек кое след кое следва и малко или много бах подготвена какво да очаква във всеки един момент от раждането.

# 151
Първият път не се страхувах, но раждах на системи 8 часа, след това ревизия...та втория път ме беше много страх. И пак- системи, 8 часа, ревизия! Трети път нямаше, няма и да има.

# 152
Първият път-малък страх,големи болки.Вторият-голям страх,малко болки.

# 153
Първото не ме беше страх изобщо, но пък не беше лесно. Цял ден със системи, епидурална и след 4 часа силни болки се наложи и форцепс  newsm45 . Но пък се радвам на прекрасно момиченце на 11.5 месеца  1stroller . Сега разбрах че отново съм забременяла  EFP не планирано, но още от сега изпитвама много повече страх от преди Sick

# 154
Първия път не изпитвах никакъв страх, по простата причина че не знаех какво ме очаква .Втория път през цялото време само това мислих и знаех какво ме очаква,но без причина съм се притеснявала.Беше бързо и познато  Grinning .

# 155
Първия път се страхувах , но не панически. Втория - ужасно много, защото имаше проблем с детето/ всичко е наред/, третия - никакъв страх, даже бях доволна, че никой не ми обръщаше внимание. След нужната двучасова разходка по коридора отидох в родилна зала и казах: аз ще раждам. Сега ми е много смешно. Няма страшно!Всичко се забравя в момента, в който видиш бебчето.

# 156
Втория път повече ме беше страх, най- вече за бебето (имаше проблеми), пък и за мен си, защото вече имах едно дете, на което бях нужна...страх ме беше и от болката, защото много бързо си припомних колко е силна  ooooh!
Първия път ме беше страх, но неопределено, просто като от нещо неизвестно

# 157
Аз с първото раждане много се притеснявах - беше ми непознато и не знаех какво да очаквам. Раждането тогава мина много спокойно и като че ли сега не съм толкова притеснена  Peace Но пък има време докато дойде време да раждам втория път и може да си променя мнението  Mr. Green

# 158
По-силен беше първия път,защото не знаех какво да очаквам.С второто отидох с нагласа,че всичко ще е ОК и вече за болката,за контракциите,същинското раждане.Не ме беше страх от болката,колкото всичко с бебето да е наред.

# 159
  • София
 Първия път бях в неведение и не ме бе страх.
 Второто раждане бе толкова лесно и бързо,че нямах време за страхове.

# 160
аз съм си шубе и ме е страх и за второто раждане.

# 161
При първото раждане не ме беше страх(или поне не толкова). На второто обаче, въпреки че почти нямах болки, си ме хващаше шубето. Мислех си непрестанно, че съм нужна на голямото ми дете и се побърквах от мисълта, че нещо можеше да се случи.
Но всичко мина бързо и не толкова страшно, колкото очаквах. Забравих всичко още щом видях малката сладурана. Вече почти 5 месеца се радвам на това съкровище и дори ми става смешно, като се сетя за какви неща съм си мислела, вместо да се радвам на бременността си. preggo

# 162
Мисля, че вторият път -  защото знаш какво те очаква /раждала съм нормално без упойки или обезболяващи/. Но и двата пъти съм била много позитивно настроена и очаквах с нетърпение да започне дългоочакваното събитие.Затова и ражданията ми бяха безпроблемни и бързи/.Няма по-велико нещо от това да дадеш живот и да прегърнеш своето малко човече ...и скоро всичко се забравя.Не ги разбирам тези мами, които казват, че толкова страшно било, че никога не искали да има втори път Thinking

# 163
За второто, най-вече за бебето.

# 164
Два пъти секцио раждах.Първият път не ме беше страх,вторият-да Rolling Eyes
И мен определено много ме е страх как ще мине всичко. Дано да имаме късмет и този път с бебо  Peace

Общи условия

Активация на акаунт