Страхът от раждането - по-силен първия или втория път?

• 15 574
  • 192
  •   1
Отговори
# 165
Изобщо не ме е било страх, но изпитвам ужас при мисълта да родя втори път.

# 166
Първият път-малък страх,големи болки.Вторият-голям страх,малко болки.
Така бях и аз Laughing

# 167
  • В светлината на слънцето
Първият път изпитвах известен страх, тъй като се явявах пред непознатото. Вторият път отидох с усмивка, спокойна и готова за първата си среща с бебето.  Grinning

# 168
Първия път не се страхувах, родих много лесно,без шевове, но уви бебенцето не беше живо.На следващата година родих с единствения страх не от болката , а какво ще стане този път с бебето, слава на Бога сега е на 13, а мен ме е страх, защото след 13 години пак си задавам същия въпрос, но този път и от болката май ме е страх.

# 169
И за двете раждания не ме е било страх.Първия път ми беше по-скоро любопитно какво е изживяването,а втория път все едно трябваше да мина да оставя нещо в болницата и да се върна.Малко притеснено,но не и страх.Имах 2 прекрасни раждания.

# 170
При второто раждане бях по - притеснена , но чак да ме е било страх.Бях притеснена , защото ми казаха , че има възможност бебето да се е заплело в пъпната връв и много се притесних.Но в крайна сметка се оказа , че няма нищо и двата пъти родих вагинално здрави и шастливи бебчета.

# 171
  • София
първият път не ме беше страх,дори отидох с мисълта,че скоро всичко ще свърши.Но втория път още от 7-мия месец се затръшках.Като съм минала вече веднъж през това много ме беше страх.Страхувах се и от раждането и за това дали всичко с бебчо ще бъде наред.Но второто раждане си е второ.Родих я за 45 минути без шевове,без безразкъсвания.Пожелавам на всички такова раждане Simple Smile

# 172
  • София
По-скоро вторият, защото бях чела повече литература, и то ме бе страх за беба дали вс. ще и е ОК - и двата пъти раждах секцио.

# 173
И при двете раждания се страхувах. Стараех се да не го показвам и да бъда спокойна заради децата.
Първия път се страхувах от неизвестното а втория път се страхувах, защото знаех какво е!

# 174
Здравейте дами Simple Smile
Първият път раждах вагинално и не ме беше страх. И сега като знам какво всъщност преживях, също не изпитвам страх. Може би известни притеснения, дали всичко ще е наред....

# 175
първия път ме беше страх от неизвестното, от това, че не знаех изобщо какво е раждането, защото не го бях изпитвала. Ако се наложи да раждам втори път, предполагам, че ще се страхувам от това, че знам какво е да раждаш. Какъв парадокс!
точно така е, затова вторият път родих със секцио...

# 176
Раждала съм естествено и двата пъти, страх не ме е било никога, по-скоро бях притеснена за децата, дали всичко ще е наред. Но като почваха контракциите и това забравях, исках по-бързо да свърши  Confused.

# 177
  • Canada
И двата пъти бях секцио, но вторият път по се страхувах може би защото знаех какво ме очаква...

# 178
Не гласувах, защото втори път все още няма! Надявам се да предстои Mr. Green.
 Да страхувах се от раждането и точно този страх ме накара да се ровя и търся всякаква информация на тема бременност и раждане. Аз винаги се успокоявам малко, като знам какво ме очаква, подготвям се психически и се настройвам за болката, да я понеса, по възможност с всичко известно за нея. И предполагам, че и при втора евентуална бременност пак ще искам да си пропомня и теорията и изживения опит. Исках да родя секцио заради страха, но постепенно свикнах с мисълта и си родих нормално. За втора бременност си обещах секцио, но пак не се заричам Mr. Green

# 179
Винаги има страх или пък се притесняваш дали всичко ще е наред с бебето. Имам две вагинални раждания. Втория път раждах с три момичета - първескини. Е, в тая ситуация се наложи да не показвам страха си, да им давам кураж и през по-голямата част от раждането само приказвах и се хилех - уж, че не ми пука. И с малко помощ от докторите  Mr. Green родих за 2 часа. Сега мога и трето да родя, ако пак ще е така!

Общи условия

Активация на акаунт