Страхът от раждането - по-силен първия или втория път?

• 15 566
  • 192
  •   1
Отговори
# 135
аз не чувствах много страх ,защото сам имала операция и знам какво е .. но и си мислих какво щастие ще ми донесе всичко това така че няма повод за страх  Hug Party

# 136
Знаете ли майка ми все ми казва няма нищо страшно...Вие сега имате всякъква информация относно раждането,а ние нямахме никаква,а и техниката...при което моят отговор е:
събери всичката информация, която можеш и отиди и роди вместо мен... Joy #Crazy

# 137
Второто

# 138
Първото,беше някакъв кошмар,чак не ми се пише.

# 139
  • Brokenpromiseland
При първото ми раждане имаше страх по-скоро от неизвестността.

Peace
Раждах секцио и за мен цялата болнична обстановка+ интервенциите ми бяха напълно непознати.
Сега от това не ме е страх.
Вероятно при втора бременност повече ще се страхувам от възможните последствия за мен и за бъдещето дете.
Отговорността вече е по-голяма, защото имам едно дете, а ако ще се ражда пак с операция всички знаем какви може да са усложненията.  Confused

# 140
Първото раждане беше кошмар много ме беше страх и родих трудно (10 часа newsm61)а с второто не се притеснявах (защото знаех вече какво ме чака ) и всичко мина за 3 часа Няма нищо страшно аз и двата пъти раждах нормално без никаква упойка

# 141
Ако трябва да бъде абсолютно честна - сега вече ме е страх. И това е една от причините да не искам второ дете.

Точно така се чувствам и аз.

# 142
Първото ми раждане беше пълен кошмар, само по тази причина, сега ще раждам секцио

# 143
Първото ми раждане мина направо като песен, но страхът преди него беше огромен.

# 144
В 6 месец съм вече и умирам от ужас от предстоящото раждане. Още се колебая в коя болница да раждам. Записах се на жк в Шейново, но чета много лоши работи. Много претупват женските консултации. Последният път се оплаках, че имам течение , а акушерката ми каза, че следващия път ще ми вземе секрет. Питам аз какво ще правя цял месец до следващото жк. Съжалих , че платих по-рано такса от 320лв.       Close

# 145
родих секцио и въобще не изпитах страх, бях супер уверена, че всичко ще е като по учебник и така стана, но определено, ако раждам пак, ще ме е страх за бебето много повече, защото имам повече инфо...

# 146
Ами първия път ме беше страх,защото не знаех как боли,как протича въобще едно ръждане,а втория път още повече,защото знаех какво ме чака,то пък въобще не баше като първия път  Mr. Green и всичко мина много бързо.

# 147
Първия път не се страхувах. Бях ентусиазирана, нетърпелива, дори и през ум не ми минаваше, че нещо може да се обърка. Втория път бях изтръпнала от ужас, бях чела какви ли не истории тук във форума, притеснявах се дали с  бебето всичко ще бъде наред, а и страхът от болката не е за подценяване. Точно този страх ми изигра лоша шега, така ме вцепени, че изобщо не участвах в раждането, непосилно ми беше да направя каквото и да било Embarassed. И двете ми раждания са предизвикани, вагинални.

# 148
Не ме е било страх първия път,сега имам притеснения,но са далче от страха,от съвсем друго естество.
Да си допълня поста след като мина и второто раждане: не ме бе страх до последно,дори когато ми казаха,че ме включават на системи за предизвикване на раждане.Отново мина  перфектно и спокойно. Grinning

Последна редакция: пт, 20 ное 2009, 09:46 от ДесиХ3

# 149
Първият път не ме беше страх изобщо,нямах търпение да родя и някак си не се и замислях,но втория път бях направо скована от страх.Някак си знаеш какво ми предстои и това ме панира.

Общи условия

Активация на акаунт